Suvenirurile mele aduse din calatorii

Astazi voi face o mica prezentare a suvenirurilor mele preferate aduse din calatorii. V-am tot povestit pe blog ca nu imi place sa dau banii pe suveniruri aiurea si vreau sa stiti ca nu v-am mintit! Nu sunt colectionara, nu colectionez nimic! Nu am magneti (decat cei primiti de la prieteni) si in general daca cumpar ceva o fac fiindca imi place foarte mult sau ma gandesc ca am nevoie de el, deci il vad obiect practic si mai putin suvenir! Daca e sa ma uit la toate obiectele practice din casa ar cam trebui sa va arat toata casa! Am bureti, perne decorative, cuverturi din Maroc si alte minuni dar am sa ma opresc doar la suvenirurile preferate si o sa incerc sa vi le arat cat mai variat! Oricum multe din ele sunt la mama! De fapt acesta e si motivul pt care nu imi prea cumpar, viata de chirias si de nomad nu imi permite sa am foarte multe lucruri! Uneori locuiesc in case mai mici, uneori in case mai mari, anul trecut m-am dus doar cu 38 de kg la Londra! Nu mi-ar placea sa fiu in situatia de a le pune la gunoi asa ca ma limitez! 

Suvenirurile mele

1. Carti de bucate din Maroc

Cred ca dintre toate suvenirurile  cele mai dragi sunt cartile de bucate  cumparate din Maroc! De fiecare data cand m-am dus la Maroc mi-am cumparat cate 1-2! Acum am aproape toata colectia! Din pacate nu pot gati chiar toate retetele din ele (lipsa de condimente/ingrediente) dar am facut pana acum destule :)




2. Bilete/harti/vederi din strainatate

Din toate vacantele mi-am adus harti, pliante, bilete culese de la hostel-uri sau obiectivele turistice pe care le-am vazut! Mereu am zis ca  atunci cand voi scrie un articol despre acest loc o sa imi culeg informatiile de pe ele! Adevarul e ca nu fac niciodata asta, mereu internetul e mai aproape si mai usor de folosit :)
In imagine aveti pliant despre Obidos (Portugalia) Gradina Majorelle ( Marrakech) diverse vederi din Maroc, harta cu Lisabona!



3. Suveniruri din Romania

Din astea am mai multe la mama fiindca eram la liceu cand hoinaream prin Romania dar totusi am gasit cateva si la Cj. Mai jos aveti vedere de la Cetatea din Deva, Salina Turda, opincute de piele din Maramures,  Cetatea Fagaras, Branul vazut pe o zi geroasa de iarna exact ca cea din imagine, Sibiu si Brasov! 


4. Album foto din Disneyland

Un alt suvenir drag mie este acest album foto cumparat la Disneyland in care ne-am pus toate pozele din acea vacanta! Paris (2009). Kari e super incantat cand stau si ii explic fiecare poza :)


5. Bijuterii purtate la botezul lui Kari in Maroc

Mare valoare sentimentala are pt mine acest set de bijuterii primit de la sotul meu in Maroc! Il iubesc fiindca l-am purtat la petrecerea de botez al lui Kari! De atunci nici nu l-am mai purtat doar la evenimente speciale :)


6. Suveniruri de la Paris

De la Paris preferatele mele sunt parfumurile! Primul set e cu 10 parfumuri de 7 ml cumparat din Muzeul Parfumului (se afla langa Opera la Paris) iar celelalte 2 le-am luat din cea mai mare piata de anticariat din lume, sunt real vintage, tot la Paris! Turnul Eiffel in miniatura sta pe biroul meu iar oglinda o port mereu in geanta!


7. Suveniruri din Londra


Din Londra mi-am adus o gramada de bijuterii si produse de ingrijire corporala/cosmetice! Insa preferatele mele in materie de suveniruri ramane acest cosulet vintage si cartileeee ce troneaza pe noptiera! Mi-am adus multe carti, o parte vi le-am trimis voua prin concurs, o parte inca nu le-am citit, mai jos apar Food&Lifestyle in China, India - Myths and legens si 2 ghiduri turistice cu Grecia si Egipt!


Iar daca Londra e tara in care am vazut ca tehnologia e utilizata din greu 
mi-am cautat si o husa draguta pt tableta :)


8. Bijuterii 

Bijuterii iara mi-am adus o gramada! Din fiecare tara mai putin Italia si Portuglia! Insa preferatele mele raman inelul de argint lucrat handmade cumparat in Essouira (Maroc) iarna trecuta, cerceii cu masti cumparati din Venetia; acel medalion din argint foarteee vechi cumparat in Querzezet si sticluta de parfum adusa tot din Maroc! 


9. Suveniruri din Maroc

Cred ca va dati seama ca dupa aproape 1 an de locuit acolo in 5 vizite mi-am cam adus de toate! Haine, genti, vase, obiecte decorative, ceainice si cam de toate pt ceai etccc. Insa favoritele mele sunt geanta crossover de piele din Fes, tabloul pe piele cumparat din Essaouira, ceramica adusa din Fes, cutia mare de bijuterii din lemn de cedru cumparata in Essaouira si altele mai mici din Casablanca!



Acum intra Karim in scena! Va prezinta Turnul Eiffel cumparat impreuna de la Paris, chiar daca el era un bebelus pe atunci (avea 4 luni) si toate vederile trimise de mami din Londra :)


Acest articol face parte din seria de articole dedicate amintirilor dragi și suvenirurilor aduse din călătorii scrise de unii dintre cei mai buni bloggeri de travel din România. Vă invit, deci să citiți și articolele scrise de:
CezarLarisaAndaAncaRoseAncaOvidiuSorinBiaElena, AdrianaAndreiLucianTomata cu scufitaDiana






Daca vreti sa stiti primii ponturi despre calatorii va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

24 de comentarii:

  1. Costumul tau marocan este superb! Imi place la nebunie!
    Adevarul este ca daca as ajunge vreodata in Maroc, as veni cu sacosa plina, la cate lucruri faine sunt pe acolo. Mi-am cumparat si eu odata niste bijuterii arabesti, dar de la un magazin din Paris, n-am ajuns pana acum in vreo tara araba. Dar imi doresc!

    RăspundețiȘtergere
  2. chiar super interesante cartile de bucate , poate ne zici si noua ceva minunat si usor de facut :...zise...un gurmand :)))

    RăspundețiȘtergere
  3. Suvenirurile din maroc sunt cele mai faine. Să le foloseşti cu drag :)

    RăspundețiȘtergere
  4. WoW, opincutele din Maramures sunt minunate! Si costumul din Maroc este deosebit, iar Karim este un dragut si presimt ca o sa fie un calator mai inrait ca tine:D

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte frumoase suveniruri! Imi plac toate. Si rochia din Maroc este superba, la fel si bijuteriile!

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu am cu mine toate fotografiile si amintirile(in minte) de peste tot pe unde am fost. Toate cele cumparate din calatoriile mele, sunt acasa in Romania pastrate cu sfintenie. Incepand de la biletele de metrou/tramvai/autobuz pana la magneti de frigider, tablouri, etc. Aici am doar ce am cumparat din Londra. Am si eu oglinda exact ca a ta din Paris si Turnul Eiffel in miniatura. Eu sunt innebunita dupa argint si mi-au placut foarte mult cerceii cu masti de la Venetia si medalionul ala vechi. Karim al tau e un dulce, abia astept sa am si eu un piticot intr-o zi !!!

    RăspundețiȘtergere
  7. mi-au placut suvenirurile tale, dar si mai mult povestea fiecaruia si amintirile care ti le trezesc.

    RăspundețiȘtergere
  8. Anonim7:02 p.m.

    Si mie-mi plac suvenirurile din Maroc (intelegi de ce :))) ) iar setul cumparat de sotul tau este pur si simplu superb!
    Dar Kari e un scump, un "mix" perfect, am si uitat suvenirurile uitandu-ma la el :))

    RăspundețiȘtergere
  9. Subiectul de azi îmi place tare mult.
    Din cele expuse am un TOP3:
    1 geanta crossover de piele din Fes,
    2 inelul de argint lucrat handmade cumparat in Essouira (Maroc) și cerceii cu masti cumparati din Venetia,
    3 o husa draguta pt tableta.
    În materie de albume foto, dacă mi-ar permite bugetul, după fiecare călătorie mi-aș face o carte album cu cele mai frumoase poze după modelul Ralucăi (http://www.dichisuri.ro/2013/01/photo-books.html).
    ÃŽmi place familia ta!

    RăspundețiȘtergere
  10. Mă înscriu şi eu pe lista doritorilor de reţete explicate şi exemplificate cu mâncăruri marocane... :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Wow, am fost si eu la Fragonard si Muzeul parfumului dar in Grasse. Sigur nu-l voi rata nici pe cel din Paris:)

    RăspundețiȘtergere
  12. Toate sunt super. O husa din aceea mi-as dori si eu pentru ...viitoarea tableta. :D :P :))
    Kari e adorabil ca de obicei, foarte foarte fotogenic. Un scump. :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Ce frumusete de copil aveti! Sa va traiasca!

    Revenind la suveniruri, si mie-mi place sa cumpar carti de bucate din tari straine, insa m-am lovit de aceeasi problema: lipsa condimentelor. Mi-am luat un tom culinar din Tunisia si s-a pus praful pe el :(

    RăspundețiȘtergere
  14. Foarte frumoase suvenirurile si eu optez pentru cele practice, din Grecia m-am intors cu lamai, pietre, pe atunci visa al meu sa-si faca un acvariu. Pliante, o carte de bucate si un ghid m-am luat si eu din Venetia. Ah si un Apus in Venetia pe care am vrut sa il pun in rama si verisorii mei mi l-au stricat..
    Costumul, toate bjuteriile, geanta din Fes si husa imi plac cel mai mult.

    Imi pare rau ca nu am reusit sa-l convin pe al meu sa luam mai multe din Scotia, cate carti interesante in buticurile cu vechituri, deco si alte cele, nu mai vorbesc de cosmetice..

    RăspundețiȘtergere
  15. cosuletul de la Londra .. e... nu stiu asa sic :D

    RăspundețiȘtergere
  16. Larisa Marocul e la o aruncatura de bat de tine! 1 ora din Paris! poate merge si din Tours ... am vazut ca Ryan air ajunge si pe acolo

    Coco v-am zis candva despre cus-cus-ul marocan insa nu e deloc usor de facut :) Hmmm ma mai gandesc la propunere :)

    Andreia mersi

    Anda si eu asa presimt :)

    RăspundețiȘtergere
  17. Mihaela mersi

    Dzordzana Pyt intre argint si aur si eu aleg argintul la orice ora!!

    Aa mersi, am incercat sa scriu un articol cat mai personal daca tot e vb de mine :)

    Hapi hmmm, nu trebuia sa pun pozele cu el la sfarsit, acum ai uitat tot articolul :))

    Corina si eu imi doresc o carte asa, un album imens incat sa nu trebuiasca sa umblu o etajera cu mai multe dar inca nu am gasit nici un model asa cum imi doresc!

    Cathrine, hmmm, bine ams a vad ce pot face il legatura cu asta :)

    RăspundețiȘtergere
  18. Ana Marin sunt super parfumurile lor! Chiar daca sunt numai din plante, esente de flori in general imi place mult! Eu mi-am luat 2 seturi unu mic si apoi unu mare, cate 1 de fiecare data cand am fost! cel mare are parfumuri mai bune

    Nice, la Londra gasesti o gramada de chestii ce tin de noua tehnlogie, gadgets etccc! pretul in schimb ma tinea destul de departe de ele :)

    Adriana multumim!
    Noi ne-am adus si condimente din Maroc, majoritatea, dar mai sunt si de care nu avem :)! Sau la pastilla nu aveam ingredientul de baza, foile in care se baga continutul :)

    Miha.Ela Scotia cred ca se aseamana din acest punct de vedere cu Anglia! Au si ei carboots???

    RăspundețiȘtergere
  19. Ce frumoase sunt opincutele. Am avut si eu o pereche cand eram micuta. Le purtam cu mare drag la serbari atunci cand imprumutam de la Palatul Copiilor din Iasi si un costum popular.

    Foarte frumoase amintirile tale, mai ales cartile de bucate :)

    RăspundețiȘtergere
  20. Iulia mersi. Vreau sa le gasesc un loc la opincute sa le pun pe perete! momentan stau agatati de dulap :)

    RăspundețiȘtergere
  21. Ai atat de multe amintiri minunate. Si mie imi place sa adun o gramada de chestii din calatorii. Eu chiar am mania magnetilor. Peste tot pe unde merg imi cumpar unul. Cred ca am bine peste 100 de magneti. In rest, prefer sa imi cumpar lucruri utile, da, dar si vederi si, mai nou, litografii :)).

    RăspundețiȘtergere
  22. Andra 100 de magneti? Cred ca ai calatorit mai mult decat mine! :) Bv!

    RăspundețiȘtergere
  23. Imi plac mult opincutele si bijuteriile pe care le-ai primit de la sotul tau. Si visez la zilele in care ma voi intoarce si eu din calatorii cu gentile pline de suveniruri. ;)

    RăspundețiȘtergere