4 zile in Andaluzia Spania - discutii turistice

A doua destinatie din circuitul pe care il am pregatit pentru aceasta primavara e Andaluzia. Din Madrid voi lua autocarul ( o noapte intreaga) ca sa ajung in Andaluzia luni la prima ora! Stau 4 zile pline, iar baza va fi in Sevilla unde am de gand sa imi rezerv toate noptile. Inca sunt in faza de planificare si am mare nevoie de sfaturile si recomandarile voastre, cei care ati fost acolo!

photo by Albacin

Cazarea


Pentru cazare ma tenteaza hostelul Trotamundos ( 10 euro pe noapte/pat in camera cu 8 paturi) cu mic dejun inclus si internet wirelles! Cam la accelasi pret as gasi si o camera single ( 12-15 euro pe noapte) tot central dar fara mic dejun si cu camere cu design clasic! sunt inca in dilema :) Stiu avantajele si stiu dezavantajele dar   ma tot gandesc ca daca ma izolez nu imi face deloc bine! Pe de alte parte intr-o camera single nu as avea cu cine sa comunic dar as avea mai mult confort si as dormi (probabil) mai bine! 

Explorand Andaluzia! 

Inca nu sunt hotarata ce sa vad si cum sa imi impart timpul! Momentan ma gandesc sa aloc 2 zile pentru Sevilla, 1 zi sa merg in  Cordoba si 1 zi .... inca nu stiu!

Voi cei care ati fost ce imi propuneti???

  • Ar fi Granada cu al ei Alhambra dar ma tot gandesc ca stil maur am vazut in Maroc o gramada, in Fes am vazut o Medresa tare asemanatoare cu aceasta si parca nu imi vine sa merg pentru ea! Pe langa ca e cu intrare (scumpa) si mai are si un sistem de rezervare a vizitei foarte aiurea, numai dimineata, cu numar limitat de vizitatori pe zi, mai si risc sa ajung tarziu avand in vedere ca merg din Sevilla si sa nici nu o vad! 
  • Ar fi o varianta Pueblos Blancos adica satele albe, iar in fruntea preferintelor sta Ronda un sat agatat pe munte (la propriu)! totusi am vazut ca e destul de departe din Sevilla si ma intreb daca a mai fost cineva! si daca o pot lipi cu vre-un alt sat interesant din apropiere ....
  • Ar mai fi si Cadiz un alt orasel, de la mare (mai spre Malaga) care e tot alb si are o biserica foarte frumoasa! Tocmai ce am citit ca in Cadiz este un festival (carnaval) superb in februarie, insa l-am ratat! anul viitor, in 2014 e din 27 feb pana in 9 martie (in caz ca vreti sa mergeti).

Ce obiective turistice sa vad in Sevilla si in Cordoba?

Momentan in Sevilla stiu ca vreau sa vad Alcazarul, Catedrala, sa ma plimb prin cartierul Santa Cruz si sa vad Muzeul de Arta si Costum popular andaluz.

In Cordoba vreau sa vad Mezquita clar, apoi Calle des flores cu superbele patio-uri caracteristice acestui oras, Muzeul Turino (muzeul luptelor cu tauri) si Palacio de Viana, un alt muzeu andaluz!


Distractie si entrataimant 


La acest capitol o sa ma opresc la un spectacol de flamenco cu dans! daca stiti vreo locatie unde se desfasoara astfel de spectacole, gratis sau ieftine :), nu ezitati sa imi scrieti!


Astept recomandari si propuneri 

Hapi,  Miky,  Laura, Coco, Larisa, Alina,  Mira,  Nice,  Andra,
Miha.Ela, Andreea,  Andreia,  Daniel,  Georgiana,  Ana Q,
Chris-mary, Iulia,   Raluk,  Marius, Irina,  Aida, Carminal,


ps: Aici puteti citi toate articolele despre:  Spania (click)
------------------------------------------------


Daca vreti sa stiti primii ponturi despre calatorii va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

19 comentarii:

  1. eu nu am fost :(((((
    imi doresc la nebunie , tanjesc !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. N-am fost în zonă, deci n-aş putea să-ţi recomand ceva anume, dar am văzut recent un mini-spectacol de flamenco la Bucureşti şi mi-a plăcut mult. Deci să nu-l ratezi! Şi eventual să găseşti unul mai ne-turistic, cred că atmosfera e mult mai frumoasă :)

    RăspundețiȘtergere
  3. alice, noi am fost in octombrie trecut si in Cadiz si in Ronda si in Granada. Mie mi-e greu sa aleg doar unul dintre locurile astea insa pentru ca am scris despre toate 3, poate reusesti sa te hotarasi dupa ce citesti ce am scris noi - http://www.travelgirls.ro/?s=parandalucia

    Drum bun! Are sa-ti placa la nebunie :)

    RăspundețiȘtergere
  4. N-am fost, deci n-as sti ce sa-ti recomand. Si cu Spania sunt oricum un pic mai pe din-afara :)). Dar sunt convinsa ca e foarte frumoasa regiunea. App, am niste colegi spanioli aici, de loc din Sevilia :). Calatorie excelenta iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  5. Din pacate, nu am fost in Andaluzia si nu am cum sa te ajut cu recomandari. Din ce am inteles de la prietenii mei e superba, dar tu deja stii asta. Iti doresc sa ai parte de o calatorie frumoasa, cu multe amintiri dragute si oameni faini.

    RăspundețiȘtergere
  6. Stiu ca este superba. Cand am fost la Barcelona am vazut la televizor un clip de promovare al Andaluciei si cum l-am vazut mi-am zis ca trebuie sa o vad neaparat. Din pacate inca nu am ajuns dar clipul il gasesti aici : http://www.youtube.com/watch?v=tKlH_RKot7g . Sa faci multe, multe poze sa se bucure si ochii nostri. Te invidiez, in sensul bun al cuvantului !

    RăspundețiȘtergere
  7. Anonim5:34 p.m.

    Din pacate nu am ajuns in zonele acelea .
    Cat despre cazare, Alicee, tu stii, esti o exploratoare,personal nu as putea dormi in camera cu o persoana straina darmite cu mai multe. Insa ca sa reusesti sa vizitetzi atatea cu bani putini, se merita probabil ...Si vorba ta- nu te simti singura deci faci un compromis.
    Oricum, ma bucur c-o sa ai wireless pt poze!!
    Cand pleci?

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu aveam un vis in materie de turism, Alhambra. Dragos, colegul meu de blog era cu Mezquita. Macar la unul din ele sa ajungi sa ne aduci poze. :) Cred ca esti foarte entuziasmata in privinta acestei calatorii. Eu as fi. :D

    RăspundețiȘtergere
  9. Georgiana e foarte dragut clipul! :) deabia astept sa ajung

    Nice, cred ca Dragos castiga, am de gand sa vad Mezquita :)

    Hapi sunt si camere single cam la acelasi pret, nu trebuie sa stai in hostel, doar ca eu voi calatori singura destul de mult si daca ma izolez nu imi face bine! gandeste-te ca nu ai cu cine vorbi! deloc!

    Loredana ms, am aruncat o privire :)

    Andra sigur! Am mai fost si eu la flamenco in Barcelona dar era doar chitara, nu si dans :(

    Iulia, Larisa, Coco, dupa ce ma intorc sper sa va convinga pozele mele sa explorati zona!

    RăspundețiȘtergere
  10. Yaaay! Eu tocmai astept confirmarea pentru o bursa la Sevilla pentru anul viitor! Abia astept sa te intorci si sa imi iau notite, momentan am in cap Granada, Cadiz, Pueblos Blancos, Gibraltar si spre final as vrea sa ajung si in Maroc si Portugalia. Daca prind bursa voi avea 5 luni la dispozitie sa vad tot ce se poate vedea in zona. Ar fi super sa aud povestile experientei tale si ale altora :) Distractie placuta si sa scrii neaparat pe blog!

    RăspundețiȘtergere
  11. In Spania nu am fost niciodata, dar mi-as dori sa o vizitez. Ma atrage clima calda, ma atrage atmosfera, cam totul am senzatia ca este frumos acolo. Stau cu ochii pe tine, sa aflu mai multe despre acesta tara, despre ceea ce are frumos.
    Stiu ca mai dureaza putin pana pleci, dar iti urez de pe acum drum bun si distractii cat mai multe!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Ca turist, din ce ti-am mai povestit stii ca nu am vazut prea multe orase/tari/locuri. Dar chiar daca nu am fost in Spania am zis sa fac un mic search.
    Iata ce am gasit:
    Si totusi exista o frantura din Alhambra are se poate vizita gratis… De la intrarea oficiala, ia-o in jos spre Hotel Alhambra Palace (poti sa-l vizitezi gratis, merita J), dar inainte de palat e o alee care te duce spre o fantana si o poarta gigantica in stil maur. Continua-ti drumul pana la palatul lui Carlos al V-lea si tot drumul pana acolo (inclusiv o frumoasa panorama a Granadei) este gratuita.
    Museo de Bellas Artes Sevilla este gratuit pentru cetatenii Uniunii Europene.
    Atractii gratuite duminica(nu toata ziua): Catedrala din Sevilla, Muzeul Picasso din Málaga, sau Alcazaba, palatul maur din Málaga. Torre de Oro din Sevilla, adaposteste un muzeu naval, este gratuit martea.

    Evenimente gasesti pe flamenco(linie)world(punct com).
    Cica..free flamenco shows in Mijas Pueblo every Wednesday at noon in Plaza Virgen de la Pena.
    La Carbonería, Calle Levies 18, se pare ca e intrarea libera ca si la Casa Anselma, in Seville. Cine stie daca mai sunt deschise. Am citit articole ca unele s-au inchis, dar daca esti prin zona se merita sa dai o tura poate ai noroc :)

    Regiunea e foarte interesanta, din ce am vazut virtual, Alcazaba & co, Cabo de Gata-Nijar Natural Park as adauga pe lista.

    RăspundețiȘtergere
  13. Ti-ai ales bine obiectivele. Noi am fost anul trecut in Andaluzia si ne-a placut mult. Legat de Granada, poti cumpara biletele de pe internet (e drept, costa cu 1.5 euro in plus). In cazul asta trebuie sa alegi ora pentru vizita la palat, pe care trebuie sa o respecti. Restul cetatii poate fi vizitat in voie pe timpul de valabilitate al biletului (vreo 6 ore). Noi am programat vizita la palat pe la pranz, ne-am dus la cetate de dimineata si ne-au lasat sa trecem peste tot pana spre seara. Biletul e scump, dar as zice ca merita. Pe de alta parte, in perioada asta nu e atat de aglomerat ca vara, asa ca probabil poti gasi bilete si daca te duci direct.

    In Cordoba merita sa mai vezi Alcazarul (vara organizeaza in gradini un spectacol de sunet si lumini).
    Merita sa mergi si in Gibraltar, cum zicea cineva mai sus, dar e foarte departe. La Ronda n-am fost, dar am auzit de bine.

    RăspundețiȘtergere
  14. Ah, la spectacol de Flamenco am fost in Barcelona, pt ca in Andaluzia am gasit numai preturi in jur de 40-50 de euro de persoane, si mi s-a parut cam mult.

    RăspundețiȘtergere
  15. Eu am stat aproape 2 ani in Malaga, in Sabinillas mai exact si-am tot avut ocazia sa vizitez Marbella, Puerto Banus, Tarifa si Gibraltar. In Gibraltar am fost de 2 ori pana sus la maimute si pesteri, mi-a placut la nebunie natura de acolo! M-as reintoarce oricand sa vizitez macar....e o zona superba! Cel mai tare ma oftic ca nu am fost in Maroc, era la o jumatate de ora de Tarifa dupa cum probabil stii :(.
    Mi-e tare dor de Spania!

    RăspundețiȘtergere
  16. Ahhh, si-am fost si la Ronada, arata super interesant locul, pe mine m-a uimit sa vad cum de natura a format un asa munte "taiat" si cat de frumos a construit omul acel pod! In rest n-am mai vazut nimic special acolo, doar multe multe magazine in care mi-am pierdut ziua ;)).

    RăspundețiȘtergere
  17. Multumesc tuturor pentru comentarii

    Deea sper sa primesti bursa si sa te ajute articolele mele :)

    Bogdan am fost si eu in Barcelona dar numai la flamenco chitara, as vrea de data asta si dans

    Miha.Ela mersi mult pt research, am trecut localurile pe lista.

    Federova, Malaga cred ca e statiune mai de vara ...
    La Gibraltar m-as duce dar e prea departe :(

    RăspundețiȘtergere
  18. Anonim6:25 p.m.

    Buna,Alice! Avand in vedere ca tu deja ai fost, ma poti ajuta,te rog frumos,cu o informatie? Ce variante de transport din Sevilla spre Madrid as avea? Mersi anticipat

    RăspundețiȘtergere