The impossible - Thailanda asa cum nu ati mai vazut-o niciodata

Am citit multe review-uri despre acest film pana sa ma hotarasc sa il vad! Mi se parea ca va fi trist, socant, coplesitor si sincer, in weekend vreau sa ma relaxez cu filme "usurele" care sa nu imi schimbe prea mult starea de spirit sau in orice caz sa nu fie intr-un mod "dramatic, melancolic, trist"! mai ales ca filmul este bazat pe fapte reale!



Dar weekendul trecut mi-am fac curaj si l-am vazut! si mi-a placut! De fapt ... sa recunosc ... "The impossible" mi-a placut atat de mult incat l-am vazut de 2 ori! 

Este vorba despre o familie (in realitate erau spanioli) dar in film sunt englezi, care merg in Thailanda in vacanta de Craciun. Ei 2 si cei 3 copii, cel mai mic avand 5 ani! 
Prima parte a filmului este despre raiul turistic, luxos, din Thailanda! vegetatie luxurianta, plaja frumoasa, resort de 5 stele, apartament "de vara" foarte frumos! se plang de caldura dar se si minuneaza de frumusetile locului! Povestesc putin despre ei: locuiesc in Japonia, ea e doctorita dar nu profeseaza, are grija de copiii, el lucreaza la o firma multinationala! Cat timp sunt acolo el e anuntat ca s-ar putea sa isi piarda locul de munca asa ca ea sugereaza sa se mute cu copiii in Anglia si sa lucreze! Insa dupa nici o ora, viata lor avea sa se schimbe in momentul in care valurile imense ale tsunami-ului (din 2004) au acoperit tot resortul! Acel moment este socant, si ce vezi dupa e si mai si! cadavre, apa murdara, arbori cazuti, puterea marii! ca si regie filmul e exceptional! daca nu m-as fi vazut in camera as fi putut sa jur ca iau si eu parte la aceasta catastrofa! 

Desi familia e despartita initial, e cu happy end si imposibilul devine posibil, insa dupa ce vezi ce a insemnat de fapt acel tsunami iti dai seama ca televizorul si toate stirile nu pot transmite nimic din ce se petrece de fapt acolo! sentimentele, oamenii, problemele, tristetea, durerea, totul e prea profund! Si la fel de frumoasa si emotionanta e regasirea! 

Merita sa il vedeti, nu exagerez cand spun ca e printre cele  mai bune filme vazut in 2013! pe IMDB a primit 7.6/10! uneori ma mir si eu cum de unele filme primesc fix nota pe care as da-o si eu! :)









Thanks for visiting,

                      
                 Click aici pentru a vedea mai multe: FILME CU CALATORII


Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

18 comentarii:

  1. Un film care merită fiecare secundă din timpul tău liber.
    O propunere minunată pentru ziua de azi!
    O duminică plăcută și Dragobete fericit!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, l-am vazut si eu acum doua saptamani. Mi-a placut mult. E impresionant!

    RăspundețiȘtergere
  3. tare mult mi-a placut si mie. dar am stat mereu incordata pe toata perioada vizionarii. am incercat sa ma pun in locul acelor oameni... m-am cutremurat. :(

    RăspundețiȘtergere
  4. Este un film socant! Este atat de bine regizat incat parca esti acolo. Nu recomand celor slabi de inima.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ok, înţeleg că trebuie să-mi găsesc timp şi să mă uit, văd că toată lumea îl spune că merită! Oricum, dintre filmele recomandate de tine pe care le-am văzut, toate mi-au plăcut!

    RăspundețiȘtergere
  6. Din ce vad aici toata lumea spune ca merita deci imi fac timp sa-l vad.

    RăspundețiȘtergere
  7. Aseara am vazut viata lui pi, asta il trec pe lista pentru duminica mai pe la pranz :)

    RăspundețiȘtergere
  8. un film bun, fara prea mari exagerari (la nivel de efecte), fara drame duse la extrem, pur si simpl o poveste in care fiecare dintre noi se poate regasi la un moment data. Regia foarte buna si prestatia actorilor asemenea.

    RăspundețiȘtergere
  9. Anonim9:09 p.m.

    Sa stii ca nici eu nu-s foarte atrasa de el din aceleasi motive pe care le-ai enumerat tu, dar dupa ce l-ai descris ma gandesc c-ar trebui totusi sa-l vad si ca poate mi-ar placea

    RăspundețiȘtergere
  10. daca l-ai laudat, e clar ca merita vazut, desi am o strangere de inima la gandul ca au murit atatia oameni...

    RăspundețiȘtergere
  11. Da, da...filmul asta l-am vazut si eu acum ceva timp si mi-a placut mult.
    Chiar m-a facut sa imi doresc sa vizitez Thailanda. :)
    Multumesc ca mi-ai reamintit de el.

    RăspundețiȘtergere
  12. Am vazut si eu filmul si mi-a placut foarte mult. E cu happy end, lucru pe care nu-l asteptam, avand in vedere toata nebunia de acolo. Si este dupa o poveste adevarata, deci chiar au supravietuit cu totii. E ceva nemaipomenit, as putea spune un miracol.

    RăspundețiȘtergere
  13. L-am trecut pe lista. Multumesc, Aliceee!

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu am vazut inca filmul, l-am ratat cand a fost la cinema. Am vazut ca are in jur de 8 pe IMDB, o sa-mi fac timp in acest weekend sa-l vad ! Merci

    RăspundețiȘtergere
  15. Recomand si Into the wild, un film superb, ce iti aduce aminte de acel sentiment de libertate, pe care il incercam cu totii atunci cand evadam din rutina, in diverse calatorii!

    RăspundețiȘtergere
  16. am reusit si eu sa vad filmul, cutremurator cum se poate schimba totul in cateva minute!

    RăspundețiȘtergere
  17. Multumesc tuturor pentru impresii
    Madalina am scris deja despre Into the wild, si acela e un film superb!

    RăspundețiȘtergere