Top 5 destinatii romantice pentru un Valentine's day reusit

Astazi daca tot e Valentine's day am zis sa fiu in tema si sa va povestesc despre orasele si locurile in care m-as intoarce cu sotul meu de Valentine's day si nu numai. Dupa cum v-am povestit cel mai frumos Valentine's day l-am petrecut la Cluj si chiar nu simt ca iubirea si acei fluturi in stomac se produc neaparat atunci cand stai in fata fantanii Trevi din Roma, sau cand iei cina pe un vapor cu vedere la Parlamentul din Budapesta, sau atunci cand te plimbi pe strazile inguste ale orasului Siena! Insa sunt sanse mari :)))

Si fiindca tot am fost deja in orasele astea stiu exact ce as face 
daca m-as mai intoarce o data acolo, cu sotul meu
de Valentine's day

1. Budapesta

In Budapesta as petrece un Valentine's day linistit. Am inchiria din nou o bicicleta haioasa cu care am strabate Insula Margit Szighet, cu oprire la gradina in stil japonez si fantana ce "danseaza" pe ritmurile muzicii! La pranz ne-am plimba prin Buda (cartierul de pe deal) si am lua masa la un restaurant autenic! Probabil niste gulas! Si un paharel de absint! Nu am ocoli nici Bastionul Pescarilor, micul castel in alb de pe malul abrupt al dunarii! La apus am fi intr-un vaporas pe Dunare, probabil cu o cina romantica rezervata! Seara ne-am duce la circ, au un clovn, ah unicul care m-a facut sa rad 2 ore non stop! Sau daca nu la un spectacol cu patinaj pe gheata!
Thanks god, daca ma uit in urma, chiar am avut parte de toate astea si a fost superb! Asa ca va recomand, neaparat in doi, un
city break in Budapesta



2. Paris

Am fost amandoi la Paris dar eram cu Kari, care pe vremea aceea era un bebelus de 4 luni asa ca vacanta nu mi s-a parut chiar romantica :)
In Paris de Valentine's day am manca amandoi clatite (suntem mare fani) in Cartierul Latin (unde avem clatitaria noastra preferata) apoi ne-am plimba prin Montmartre (clasic asa-i?) ne-am poza impreuna noi doi si Parisul! La pranz am face un picnic pe malurile Senei cu un cosulet clasic plin de bunatati frantuzesti (baghetele, branza, si sampania ar fi baza)! :) Nu cred ca m-as urca in Turnul Eiffel nici de data asta insa ne-am duce la Trocadero noaptea, sa vedem turnul Luminat! Iar cina, oh Fondue! Branza si ciocolata intr-un restaurant retras! Romantic nu sper fiindca restaurantele frantuzesti sunt de obicei exagerat de mici si ingramadite! :)



3. Toscana

Ce as face daca m-a intoarce cu sotul meu in Toscana? Well as da inaintare locurilor pe care nu le-am vazut! Incepand cu San Gimignano si satele mai micute! In Florenta ne-am plimba pe prin centrul istoric, am trece din nou pe Ponte Vecchio si neaparat ne-am catara sus in Piazza Michelangelo pentru un apus de neuitat asupra raului Arno! A doua zi am aplica pentru un day trip prin imprejurimile orasului Florenta pe la podgorii si degustari de vinuri exact ca si in filmul Letters to Juliet :)




4. Venetia


Cum m-as mai duce eu de Valentine's day la Venetia!  Mai ales ca cel mai adesea 14 februarie pica o data cu Carnavalul de la Venetia! Cred ca as face o suta de poze, as lua masa in Piazza San Marco, seara cand au si muzica clasica live! A doua zi am face un day trip romantic la Verona! chiar ma gandesc sa facem treaba asta intr-o zi :)



5. Maroc - Essaouira

Din tot Marocul cel mai romantic oras mi s-a parut Essaouira! Poate si fiindca mi s-a parut cel mai "permisiv" 
De dimineata am lua amandoi lectii de surfing, la pranz am dormi bustean intr-un riad de lux, pranzul ar consta in fructe de mare proaspete, languste si crabi, iar seara ne-am rasfata cu prajiturele marocane si un spectacol de gnoua, muzica specifica locului! Desi pare un lux, preturile nu sunt deloc mari!




Vezi articolele esentiale pentru calatori aici -> 100 Informatii utile


Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

15 comentarii:

  1. Nu-s eu mare fana Valentines, dar mi-a placut mult de tot postarea asta a ta. Si fotografiile si ideile, foarte frumos tot.

    RăspundețiȘtergere
  2. De departe aleg Parisul, si l-as mai alege de 100 de ori daca ar fi nevoie.Nu degeaba i se spune orasul romantismului. Ori, asa cum am mai zis, singurul meu mare regret e ca am vizitat aceasta capitala superba a Europei iarna la -10 grade. :(
    DEci cu siguranta m-as intoarce sa il vizitez intr-o luna de vara sau primavara.

    RăspundețiȘtergere
  3. Oana mersi! Iti doresc un Valentine's day Memorabil!

    Ana Q vara Parisul e cu totul altceva! profita de zborurile low-cost si dute, cat mai sunt! :) Happy Valentine's day!

    RăspundețiȘtergere
  4. Frumoase poze si placute amintiri!
    Momente romantice am petrecut peste tot, de la orase mari pana la nisipul de pe malul Loarei :)). Tine mult si de moment , de stare, de cat esti de indragostit si mai putin de locul in sine cred eu.
    Insa eu daca ar fi sa aleg un loc romantic, pt sf Valentin sau pentru orice alta ocazie, n-as alege orase mari. N-as alege nici macar Parisul, desi am petrecut momente romantice acolo. In schimb as alege ceva mai linistit, gen o cabana intr-un satuc din Alpi, cu semineu, mancare buna si vin pe masura, sanie trasa de cai...hmmm deja incep sa visez :)).

    RăspundețiȘtergere
  5. Daca ar trebui sa aleg, as merge in Essaouira, din cele povestite este exact ceea ce mi-as dori intr-o astfel de zi!

    RăspundețiȘtergere
  6. Cat de frumoasa e Florenta, nu ma satur sa privesc panorama orasului...cred ca acolo erai pe o colina.
    Cea mai romantica destinatie a fost cu siguranta Bruges, mai ales datorita canalelor sale, stradutelor medievale si constructiilor in stil flamand. Dar si Dubrovnikul are incarcatura sa de romantism, mai ales la ceas de seara. De Trogir cu a sa fortareata desprinsa din basme nu mai zic. Un loc special il constituie faleza Zadarului, fara doar si poate. De ce? Cu siguranta vei afla dintr-un articol viitor. :D

    RăspundețiȘtergere
  7. Ai strâns aici o listă foarte frumoasă şi sunteţi norocoşi că aţi fost deja în toate aceste locuri.

    RăspundețiȘtergere
  8. Seara...in cafeneaua din Turnul Dunarii...Viena!:)

    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu am viziatat 3 din 5 destinatii ale tale :)) Budapesta, Paris si Venetia, dar in nici una in conditii romantice :)). In schimb si eu pot spune ca Viena merita vazuta, romantic sau nu :P

    RăspundețiȘtergere
  10. Intai de toate vreau sa spun ca imi place mult palaria ta mov, e superba si are o forma aparte!
    Ma bucur sa vad perechi indragostite, povesti cu locuri si imagini incarcate cu amintiri. Articolul si pozele mi-au mers la suflet.
    Venetia cu ochi singuri vazuta cu siguranta va fi o destinatie romantica in doi. Toata sederea in Mangalia mi s-a parut romantica, marea a fost motivul principal, tot din acest motiv si Grecia, in Corfu.

    RăspundețiȘtergere
  11. Larisa ai dreptate orasele mici pot fi super romantice!
    Iar o noapte romantica cu semineu si sampanie, la munte, suna chiar si mai bine!

    Adriana e de inteles, mai ales daca iubesti sporturile :)

    Ralu am fost si noi la Roma insa nu mi s-a parut chiar atat de romantic!

    Nice, da Croatia mi se pare romantica chiar daca inca nu am fost acolo! Brugge deasemenea! poate chiar mai romantic decat cele prezernatate!

    RăspundețiȘtergere
  12. Andreia multumim! sa speram ca vom avea parte si de altele pe viitor! :)

    Ida, Viena e o destinatie Romantica! am fost si eu dar cu colegele, pe vremea cand eram studenta!

    Andra, poate il conving pe sotul meu sa mergem la pietele de Craciun, intr-un an :)

    Miha.Ela ai dreptate, mare e romantica! am fost si noi in mai multe destinatii cu mare! Essaouira mi-a placut mult dar si Insula Capri!
    Vrem sa mergem si noi in Corfu, poate la vara

    RăspundețiȘtergere
  13. Foarte foarte frumoase destinatiile - ilustrate prin poze. Ai o gramada de amintiri frumoase.
    Pentru mine un loc romantic- e malul marii, oriunde m-as afla. Mai putin muntele. Cine stie, poate mai tarziu imi schimb preferintele :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Am senzatia ca Venetia este deja prea comerciala, asa ca as alege Toscana sau Maroc.
    Nu stiu, dar parca pentru mine romantismul inseamna in primul rand posibilitatea de a fi doar cu persoana iubita, descatusati, fara griji, fara alte ganduri decat iubirea noastra. Deci orice loc ar fi la fel de bun. :))

    RăspundețiȘtergere