10 obiective turistice vazute in Madrid in prima zi

Traseu turistic In Madrid
10 obiective turistice vazute in prima zi


1- Gran Via - bulevardul central din Madrid

Ies din Hostel si intru direct pe Gran Via! Bulevardul central, un loc bun de a incepe sa descoperi un oras nou! Gran Via - ametitoare cu arhitectura deosebita ca un sir lung de castele imense. Daca stau sa ma gandesc bine Champ Elysee, Rambla si alte bulevarde de gen nu au asemenea cladiri voluminoase, impunatoare, deosebite, fiecare cladire incearca sa te impresioneze cu ceva. Apoi aveam sa afla ca Gran Via e foarte diferita arhitectural vorbind de restul Madridului care e mai simplu, in culori calde, un imens oras medieval, cu strazi inguste si scurte, Gran Via fiind un bulevard masiv, lung, lat, cu un trafic greu de suportat si foarte aglomerat zi si noapte. Umblu incet, uitand de programul turistic incarcat pe care il am planificat pentru ziua de azi! Pozez fiecare cladire, analizez fiecare om pe langa care trec, ma imbat cu parfumul brutariilor ce deabia isi deschis portile si ma minunez la fiecare vitrina!


2. Plaza de Cibeles

La capatul strazii ajung in Plaza de Cibeles ! O intersectie imensa unde se remarca Casa America! Mi se pare ciudat ca o cladire atat de frumoasa cu un steag al Spaniei in varf gazduieste un astfel de muzeu si nu unul National sau de Arta! Incepe sa ploua asa ca ma grabesc sa fac cateva poze si sa ma adapostesc undeva! Fac inconjorul intersectiei sa pozez fiecare unghi, sunt uda din cap pana in picioare! Scot harta sa gasesc un muzeu in apropiere gratuit, unde sa ma adapostesc pt o vreme! Norocul meu, Muzeul Naval e fix acolo!


3. Muzeul Naval

In brosura ce am primit-o de la hostel scrie ca Muzeul Naval e Gratis si fiind cel mai aproape de locul unde ma aflam si fiindca ploua cu galeata, am intrat. Cand intru aflu ca de fapt costa, 3 euro. Acum nu era sa ma intorc, asa ca intru. Multe vapoare si barci, un muzeu interesant si foarte complex, insa ca sa intelegi totul trebuie sa fi barbat sau pasionat, parerea mea. Un lucru mi-a placut foarte mult, faptul ca au pus pe fundal  sunetul valurilor si tot timpul te simti ca si cum ai fi mare!


4. Parcul Retiro

Dupa o ora cand ies inca ploua Marunt! Insa zic sa nu ma abat de la traseu si urc in sus spre Parcul Retiro!
Plimbandu-ma pe alei ma gandesc ca martie nu e chiar un moment potrivit pentru acest parc, probabil vara e mult mai frumos si animat. Mi-a placut acel gazon in stil Art Nuveau, mi-a placut ca arborii erau infloriti - primul contact cu primavara pe 2013, avand in vedere ca la Cluj cand am plecat ningea, e o schimbare. Dar si aici e vant si ploaie. Ceva mai cald insa. Lumea era activa, chiar si pe ploaie, trec pe langa biciclisti, unii alearga, unii chiar in pantoloni scurti! God cat de insensibil trebuie sa fii, ca mi-e mi-e frig cu haina pe mine! Nu mi-a placut Palatul de Cristal fiindca era gol! Iar acea fantana arteziana impreuna cu lacul (fantana Alfonso) seamna izbitor cu cel din Barcelona! Asa ca impresie finala  nu l-am gasit deosebit fata de restul parcurilor din Europa. 

5. Gara Atocha

Cand ies ma indrept spre gara Atocha, pentru a afla  mersul trenurilor pt Toledo si Segovia. Astfel am aflat ca este tren ce te duce in Segovia cu doar 12 euro in 30 de minute, un super deal zic eu. Iar cel spre Toledo costa 21 euro dus-intors. Nu-i rau :) Aveti grija ca sunt 2 gari, Gara Atocha si Gara Atocha Reinfe ( o statie de metrou diferenta, au statii de metrou ambele).
Vorbind despre Gara Atocha, categoric e o gara unica cum nu am vazut pana acum! O gradina tropicala se afla in mijlocul ei, iar acea banca-statuie cu bagajele din bronz mi-a placut la nebunie!


6. Cartierul Latina

Si iata ca e 2 pm! Mie foame si citisem eu undeva ca in Cartierul Latina e plin de tapas bars si mancare buna si ieftina. Din pacate cand am ajuns acolo ploua tare si nici urma de tapas bars. Erau cateva ratacite pe strazi dar preturile ... de la  3 euro in sus pe un aperitiv micutz. Nu-s nebuna! dar muream de foame. M-am tot codit, sa mananc sa nu mananc. 20 de euro nu cred ca era de ajuns sa ma satur.... Dar totusi visam la tapas inca din Romania!  Pana la urma am zis ca nu e bine sa ma las condusa de stomac si am intrat intr-o  piata, m-am asezat la o tejghea alaturi de alti localnici, mi-am luat o bagheta si o  punga vidata cu niste chorizo (salam spaniol sau cum vreti sa-l numiti) si am mancat. Delicatese curata. Cu o cola si niste donuts  am iesit sub 5 euro! 

In Cartierul Latin am descoperit  atmosfera medievala, de sat si mi-a placut! Apoi ca sa ma adapostesc din nou de ploaie am intrat in ...


7. Muzeul de Origines

Un fel de muzeu al istoriei care are fix 3 incaperi si 20 de exponate. E gratis normal, nici ca ar avea pt ce sa iti ia banii .... 10 minute a durat plimbarea si zic ca e cel mai incomplet muzeu vazut de mine. Ma rog ...


8 Catedrala Almudena

Imi continui drumul spre Catedrala Almudena! Impresii scrise in timp ce stateam inauntru pe banca

"Si fatada si spatele sunt superbe. Inauntru seamana putin cu stilul Gaudi din Sagrada Familia parerea mea ...
Orga e chiar frumoasa, altarul la fel, e foarte ingusta si inalta si cam goala pt dimensiunile ce le are ...
Pictura asta din lateral ma obsedeaza - trebuie sa ies"


9 Palacio Real

Palacio Real e lipit de Catedrala Almudena. Am ajuns la 4 si afara era o coada imensa. Desi pe site am citit ca doar miercuri ar fi gratis, in brosura primita scria ca si joi de la 3 pm la 6 pm e gratis daca esti rezident EU. Asa ca ma asez increzatoare la coada.  Dupa 30 de minute ajung la ghiseu si intr-adevar! e gratis! uite asa am salvat 10 euro. La intrare te pune sa-ti scaneze bagajele ca la aeroport asa ca se intra mai incet ....
Interiorul e superb, mai frumos decat Versailles, Shoenbrunn sau castelele de pe Valea Loarei parerea mea. Seamana destul de bine cu States Appartaments din Windsor. Pe jos  covoare in care ti se cufunda picioarele, camerele pictate din tavan pana la podea, candelabre imense, camere tematice. Sunt si 3 camere cu expozitii a vaselor folosite de familia regala - argintarie scumpa, foarte frumoasa. Dintre camere mi-a placut in mod deosebit Camerele tapiseriilor, camera de Portelan, camera Gasparini si camera Tronurilor. Foarte deosebite toate. Decorate in stil original ce nu l-am mai regasit niciunde pana acum!

Poze nu e voie sa faci in interior asa ca cele expuse aici sunt preluate de pe blogul: http://namiinteriors.blogspot.ro


10. La ceas de seara Plaza Mayor 

Ultima oprire a zilei a fost in Plaza Mayor! Plaza Mayor e alaturi de Puerta del Sol piatetele principale ale orasului acolo unde se organizeaza targuri, concerte, festivaluri etccc! E o piata rectangulara, pietonala, inconjurata de cladiri istorice! Cladirea ce domina piata, care e cu adevarat deosebita, cu fatada plina de fresce se numeste Casa de la Panaderia !



Impresii 1: In drum spre hostel vad aceast carucior, de fapt era o statuie umana! Capul bebelusului nu se vede, era capul unui tip care se baga sub carucior! Idee originala! impresie personala - spaniolii le au cu creativitatea si statuile umane!
Impresii 2: Mama cate sortimente de bere!
Impresii 3: la finalul zilei am cazut lata si era deabia prima zi dintr-o serie de 16! :)) Nu am facut febra musculara dar seara am bagat o aspirina cu zahar! Asa ca va recomnd sa vedeti Madridul mai usurel, se poate face traseul dar nu total pe jos, daca folositi si metroul va mai odihniti picioarele!
Impresii 4: Toata plimbarea de azi m-a costat undeva la 10 euro (5 euro mancarea - 3 euro Muzeul Naval)!

😍 Apreciez comentariile voastre pe blog  😍

» Urmeaza sa calatoresti in Madrid? Citeste tot jurnalul meu de calatorie 


15 comentarii:

  1. Frumoasa plimbarea... Pe mine m-a cucerit Madridul, superb oras, chiar ai ce vizita si fotografia. Cel mai mult mi-a placut Piata Spania, dar si Palacio Real e wou! Ce pacat ca nu te lasa sa surprinzi instantanee si in interior. :(

    RăspundețiȘtergere
  2. Superb...sper sa pot ajunge si eu acolo cat mai curand.

    RăspundețiȘtergere
  3. Felcitari ca ai putut vedea atatea locuri frumoase intr-o singura zi! E minunat Madridul, astept continuarea

    RăspundețiȘtergere
  4. frumos, n-am ajuns inca in Madrid dar trebuie sa il pun pe lista

    RăspundețiȘtergere
  5. Chiar daca ai prins o zi ploioasa, ai avut ce admira. Admirabila si hotararea ta de a vizita atatea obiective intr-o singura zi. Spor!

    RăspundețiȘtergere
  6. Uite ca azi am ajuns si la Madrid. Abia astept sa vad urmatorul loc vizitat de tine !

    RăspundețiȘtergere
  7. Wow... ce ne-ai aratat tu aici, sau mai degraba si mai bine zis, pe unde ne-ai plimbat imaginatia si gandurile, pare ca s-ar vizita in cel putin 3 zile. E chiar impresionant ca ai reusit sa vizitezi atat de multe obiective turistice frumoase in doar o singura zi!

    RăspundețiȘtergere
  8. Superbe poze
    Ce-as vizita? Palacio Real.In rest, m-as plimba aiurea :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Palacio Real e wow, foarte impresionant, mi-a placut in mod special si gara. Ai bifat multe :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Mihaela Palacio Real e superb! In frunctea listei! foarte frumos

    Hapi in ultima zi m-am plimbat si eu aiurea! :)

    Ana Q nu sunt asa multe, strazi, biserici, piatete pe astea oricum treci si daca te plimbi doar! Insa asta e prima data cand fac un articol asa complex cu tot ce am facut in ziua respectiva!

    RăspundețiȘtergere
  11. Aliceee, iti multumesc. eu nu am ajuns sa vad Madridul live inca, dar ma bucur ca pot sa-mi fac o idee cu ajutorul tau :D

    RăspundețiȘtergere
  12. Mi-a plăcut cum ai prezentat Muzeul de Origines... :D Oricum, mai ales pe o zi ploioasă sunt perfecte muzeele, nu mai spun dacă intrarea este gratuită.

    RăspundețiȘtergere
  13. M-ai trimis in Madrid fara sa vreau sau sa planuiesc asta :))
    PS: Nimic despre Santiago Bernabeu? E un monument sportiv daca ma gandesc bine si cred ca e in topul preferintelor unui turist ajuns in Madrid.

    RăspundețiȘtergere
  14. Andra ms de vizita

    Mira da, Muzeul de Origines a fost o dezamagire

    Laurentiu, sunt fata, n-am treaba cu sportul!

    RăspundețiȘtergere
  15. Anonim3:32 p.m.

    Acum,la Palacio Real, nu mai este intrarea gratuita miercuri, ci luni. Joi a rămas la fel, gratis după ora 3 pt cetățenii UE.. Iar biletul este 11 euro.

    RăspundețiȘtergere