Film Slumdog Millionaire - 8 Oscaruri pentru India adevarata

Saptamana 40
Film Slumdog Millionaire ( 2008)



De o saptamana ma tot gandesc daca sa va scriu despre acest film sau nu! Asta este o rubrica pentru pasionatii de calatorii si ma intreb daca nu ar trebui sa fie o rubrica cu filme care sa te faca sa-ti doresti sa-ti faci bagajul cat de repede si sa pleci! NU sa te puna pe ganduri cu privire la unele destinatii! Pe de alta parte consider ca e absolut necesar sa te informezi si sa stii ce te asteapta cand ajungi la destinatie! India, Brazilia chiar si Maroc sunt departe de civilizatia si "normalitatea" din Europa! Asa ca am decis sa va scriu! 
Nu e primul film de genul pe care vi-l scriu, The city of God despre favelele din Rio de Janeiro e un alt exemplu cat se poate de bun! Sau The Impossible filmul care arata in detaliu ce inseamna paradisul spulberat din Thailanda in momentul cand a lovit Tsunami din 2004! Astea sunt filme adevarate, filme bune, greu de digerat! 

Slumdog Millionaire este un asemenea film! Filmul incepe cu prezenatarea emisiunii "Vrei sa fi Milionar" la care Jamal participa fiind foarte aproape sa castige pot-ul cel mare! 20 milioane de rupii! Cand trece de pragul de 10 milioane emisiunea se termina si el este dus direct la sectia de politie fiind suspect ca a trisat cumva pentru a sti toate raspunsurile corecte! El e un simplu chelner ce serveste "chai"! In momentele de persecutie povesteste despre viata lui si cum a stiut fiecare raspuns la intrebare! A ramas orfan inca de foarte mic! a locuit in mahalale de la marginea Mumbaiului! Un analfabet mult prea destept fiindca scoala vietii (a strazii) te invata multe!

Filmul e incredibil, povestea e foarte captivanta avand in vedere ca se pune intrebarea de la "Vrei sa fi Milionar" si apoi incepe povestea vietii lui de unde rezulta raspunsul! de abia astepti intrebarea urmatoare ca sa vezi cum a evoluat viata lui! Intrebarile sunt extrem de variate, de la poeti, jucatori de cricket, cine e pe bacnota de 100 de dolari pana la cine a inventat pistolul! 
Viata lui Jamal nu a fost usorara! Nicidecum! Sa locuiesti in India fara casa si fara familie nu e un lucru tocmai usoara! Sa locuiesti in India intr-o mahala e de-a dreptul infricosator! Filmul ne pune fata in fata cu India adevarata! Cu muntii de gunoi! cu zgarie nori ridicati din groape de gunoi! Cu turistii naivi ce ajung in India, cu Taj Mahal si alte cladiri de o frumusete rara! Despre obiceiuri, unele de-a dreptul infioratoare si multe altele veti afla din Slumdog Millionaire, un film care chiar cred ca merita 8 premii Oscar si nota de 8.1 pe IMDB! 

Pentru India necosmetizata si povestea extem de interesanta!









Thanks for visiting,

                      
                 Click aici pentru a vedea mai multe: FILME CU CALATORII


Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)


11 comentarii:

  1. Nu stiu de ce nu am fost niciodata tentata sa vad filmul, desi am auzit de el. Probabil ca nu citisem inca o recenzie atat de entuziasmanta ca a ta. :) Da, India este o tara a contrastelor...totusi un loc la vizitarea caruia nu am visat niciodata.

    RăspundețiȘtergere
  2. Un film excelent. Printre putinele filme cu India, care chiar mi-a incantat ochii. Eu il recomand tuturor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Unul din filmele preferate din toate timpurile. Foarte bine realizat, după o idee genială, aş putea spune.

    RăspundețiȘtergere
  4. L-am vazut de cateva ori si mi-a placut la fel de mult de fiecare data. Chiar merita vazut !!!

    RăspundețiȘtergere
  5. loredana12:32 p.m.

    am vazut filmul....m-a impresionat mult!!!!e foarte frumos si merita vazut!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ieri dupa ce ai pus filmul l-am si cautat repede, e un film foarte bun
    sa stii ca am vazut toate filmele pe care le recomanzi, mai putin 2 ce nu le-am gasit

    RăspundețiȘtergere
  7. Am incercat sa-l vad cu mult timp in urma, adica cam cand a aparut, insa din cate imi aduc aminte nu mi-a placut la momentul respectiv. Poate o sa-i mai dau o sansa acum...

    RăspundețiȘtergere
  8. Am văzut filmul de 2 ori şi mi-a plăcut foarte mul - şi ca idee, şi ca realizare.

    RăspundețiȘtergere
  9. L-am vazut de mult atunci cand era in verva, e impresionant.

    RăspundețiȘtergere
  10. Tot am zis c-o sa-l vad si pur si simplu mi-a fost lene sa-l caut si sa-l descarc
    Pe de alta parte mi-ar fi placut sa-l vad la cinematograf

    RăspundețiȘtergere
  11. Pe cat e de vechi, pe atat e de bun. Sper bucuria mea, am apucat sa-l vad la timpul potrivit, insa parca mi l-as reamintii cu placere printr-o noua vizionare.

    RăspundețiȘtergere