Turismul pe facebook - discutii turistice

Desi azi aveam un subiect bun bun, m-am razgandit dupa ce am avut o conversatie cu o prietena care imi zicea ceva de genul: ``Daca X a dat like la hotelul respectiv sigur lucreaza acolo``. In cazul in care era pusa problema probabil avea dreptate insa am stat sa ma gandesc putin mai departe si sa reflectez daca pe mine si pe altii ne influenteaza Facebook in ceea ce priveste calatoriile.

Daca folosim Facebook doar pentru a chat-ui cu prietenii si a urmari vietile altora, a da like-uri si tag-uri la poze, a ne mandri cu copilul nostru, iubitul nostru, vacanta noastra etccc sau ne implicam mai mult in Social Media si acest Facebook care a devenit peste noapte extrem de important. Ma rog o noapte mai lunga ....
Profitam oare de toate beneficiile ce le aduce reteaua de socializare!??? Cum vedeti voi turismul pe facebook?


Ca sa ma exprim mai clar vreau sa stiu:


1. Voi interactionati si pe Paginile de facebook a agentiilor de turism???
Aliceee: NU interactionez pe pagina de facebook a agentiilor de turism decat ocazional!

2. Interactionati pe paginile de facebook  a Hotelurile la care ati stat???
Aliceee: DA interactionez pe pagina de facebook a hotelurilor la care am stat (in sensul ca le scriu pe wall ce mi-a placut si ce nu mi-a placut la cazare) si interactionez des pe pagina unui Hostel favorit din Lisabona la care am stat in ultima vacanta, fiindca chiar imi place ce treaba fac si implicarea pe care o au cu cei care stau acolo!
Pagina e: http://www.facebook.com/goodmorninghostellisbon

3.  Vanati oferte prin intermediul lor? concursuri etcc
Aliceee: DA vanez oferte pentru vara, imi doresc un concediu undeva la mare!

4. Va asteptati la premii speciale pentru ca sunteti fani??
Aliceee: NU ma astept la recompense/premii speciale fiindca nu sunt un 'fan' foarte activ! Insa daca as fi mi-ar placea o astfel de surpriza

5. Va influenteaza in vre-un fel pagina de facebook atunci cand cumparati un pachet turistic direct de pe site???
Aliceee: DA! Daca oscilez intre doua hoteluri si unul are ma multi fani si mai mare activitate pe facebook, aleg hotelul acela care vad ca e mai placut de oameni si care e mai interesat de necesitatile clientilor!
La agentii de turism la fel! Mai ales acum cand sunt mii de agentii de turism, parca e greu sa te increzi in orice agentie fantoma, fara pagina de facebook, care nu se promoveaza etccc 

Iar intrebarea finala:

6. Folosesti facebook in vacante?
Aliceee: DA! Tin minte ca am inceput cu o vacanta in Paris, in care scriam zilnic pe pagina de FB a blogului impresii din ziua respectiva! Apoi am mai postat ocazional si in timpul altor vacante insa sincer mi se pare greu sa fac asta, de pe telefon! doar daca am acces la internet si la un calculator!

Asadar astazi va invit pe toti:

Sa raspundeti la intrebari si sa povestiti Cum vedeti voi turismul pe facebook???

Daca vreti sa stiti primii ponturi despre calatorii va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)



17 comentarii:

  1. Am fost cazat in Londra, la P Inn (sa nu zic nume), si le-am multumit pe facebook. Iar de atuncii oamenii de acolo, mereu imi trimit oferte prin msj pe FB. Eu unul nu prea am vazut oferte tentante pe fb.

    RăspundețiȘtergere
  2. 1. Da interactionez, cand vad ca au ceva interesant
    2. Da, si cu pagina hotelurilor; uneori pun poze, uneori mai las un comentariu
    3. Nu, nu vanez oferte
    4. Nu, nici premii nu astept
    5. Nu stiu ce sa spun, nu cumpar pachete turistice de nici un fel. Daca as face-o insa, poate m-ar interesa cat de bine comunica in online.
    6. Da, folosesc la greu FB in vacanta: ultima, cea din Tailanda-Cambodgia-Vietnam, aproape am trasnmis-o in direct!

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga Aliceee, vad ca m-ai mentionat si pe mine, dar raspunsul meu te va dezamagi. Eu cu facebookul nu am o relatie prea buna, il folosesc excusiv pentru promovarea articolelor de pe blog si pentru a mai posta fotografii. In rest, chiar daca e nebunie cu el si toata lumea profita de avantajele sale, eu il evit.
    Nu vanez oferte, nu particip la concursuri decat extrem de rar, nu-l accesez in vacantele in strainatate, nu astept nimic de la nimeni in general...
    Chiar imi pare rau ca nu pot spune nimic despre tema propusa de tine azi. Dar nu am vrut sa crezi ca nu ti-am citit articolul, insa cand vine vorba de facebook...ar fi mai bine sa ma abtin caci sunt paralela cu el.

    RăspundețiȘtergere
  4. Interactionez cu paginile unor agentii, dar nu cu toate. Pot spune ca am vazut oferte interesante pe facebook, iar unele pagini de agentie sunt chiar intretinute frumos, actualizate in limita bunului simt. Dar recunosc, imi plac mai mult paginile blogurilor de calatorie dacat paginile agentiilor, informatia mi se pare mai util si mai bine prezentata.

    Cu paginile hotelurilor nu prea interactionez, a fost unul in Florenta care mi-a placut mult si ii urmaresc pagina, chiar acum s-a modernizat, mai dau like pe acolo, dar nu le las link-uri pe wall ca sa zic asa.

    Nu vanez oferte pe facebook, nu astept premii sau alte facilitati, dar nici nu am cumparat pachete turistice dupa ce am vazut oferte pe facebook. In vacanta nu prea stau pe facebook ca efectiv nu am timp, nu cred ca am pus vreo poza pe facebook in vacanta, dar cate o salutare postata pe blog am lasat...

    Turismul pe facebook mi se pare ca exista mai mult la nivel de: "eu am fost aici, iată pozele, dacă vrei să mergi și tu, iti recomand asta si asta", cam despre asta este vorba :)

    RăspundețiȘtergere
  5. 1. Nu prea
    2. Da, poze sau comentarii, intrebari
    3. Mai mult concursuri, dar si oferte
    4. Nu
    5. La fel ca la tine, daca as sta in cumpana probabil ar conta si FB-ul
    6. Vacanta e vacanta, nici mobilele nu prea le pornesc, calculatorul nici atat. Destul ca in restul timpului stau 8h/zi pe calculator la jon, iar restul acasa pentru blog. In vacanta este totul OFF, dar imi programez din timp articole pentru blog ca sa apara cat sunt eu deconectat de la online. Spor!

    RăspundețiȘtergere
  6. 1. Voi interactionati si pe Paginile de facebook a agentiilor de turism??? - hell no, nu cumpar din agentie. Am in lista insa 2 cu care am colaborat in calitate de freelancer.

    2. Interactionati pe paginile de facebook a Hotelurile la care ati stat??? - da.

    3. Vanati oferte prin intermediul lor? concursuri etcc - uneori. Dar nu pe FB. via bloguri.

    4. Va asteptati la premii speciale pentru ca sunteti fani?? - Nu.

    5. Va influenteaza in vre-un fel pagina de facebook atunci cand cumparati un pachet turistic direct de pe site??? - Nu cumpar pachete turistice. NEVER EVER nici sa ma pici cu ceara!

    6. Folosesti facebook in vacante? - Da, daca sunt in Romania; Da , daca sunt in strainatate si am free wi-fi. Insa cand bantui de colo colo si nu stau in hotel / hostel prea mult nu ma obosesc sa intru pe FB.

    RăspundețiȘtergere
  7. 1. Voi interactionati si pe Paginile de facebook a agentiilor de turism?
    Nu.Daca vad o postare frumoasa eventual dau share. Un concurs, etc

    2. Interactionati pe paginile de facebook  a Hotelurile la care ati stat?
    Nu. Eventual scriu pe blog experienta.

    3.  Vanati oferte prin intermediul lor? concursuri etcc
    Nu in mod expres -decat daca vad prin bloggerii pe care-i urmaresc un concurs sau o oferta interesanta

    4. Va asteptati la premii speciale pentru ca sunteti fani??
    Nu. Si daca m-as astepta nu cred ca s-ar transforma in realitate :)

    5. Va influenteaza in vreun fel pagina de facebook atunci cand cumparati un pachet turistic direct de pe site???
    Absolut deloc!!Cateodata nici nu ma uit pe ea.

    6. Folosesti facebook in vacante?
    Rar. Depinde de situatii.

    RăspundețiȘtergere
  8. 1. La fel ca si tine, ocazional
    2. Da, la fel ca tine scriu un scurt review despre ce mi-a placut si ce nu mi-a placut, dar inainte de vacanta, caut sa citesc mai multe pareri ale celor care au fost deja in hotelul respectiv, ca sa stiu la ce sa ma astept si in functie de asta aleg hotelul
    3. Doar daca e ceva de-a dreptul interesant, la concursuri nu prea particip
    4. Nu sunt un fan infocat al nici unui site de genul, asa ca nu, nu ma astept la nimic
    5. Depinde, cum am mai spus imi place sa citesc multe review-uri inainte, sa ma asigur ca nu sunt nici un fel de probleme
    6. Il mairc folosesc sa mai urc cate o poza sau mai scriu o parere despre un loc vizitat, etc. Dar de obicei nu prea am timp de facebook. Mai intru pe blogurile de calatorie sa mai vad ce e de vizitat, ponturi, etc Vacanta este vacanta !

    RăspundețiȘtergere
  9. Aliceee, eu nu prea interactionez pe paginile hotelurilor pe Facebook, am o singura exceptie, o pensiune din Arieseni unde am tot fost si care mi-e tare draga, dar daca am ocazia, stau pe Facebook in vacante, dar nu intotdeauna. De cele mai multe ori prefer sa ma deconectez de la toate

    RăspundețiȘtergere
  10. 1. De obicei nu, prefer să-mi organizez singur excursiile
    2. Uneori. Când sunt în hotelul respectiv dau check-in hotel ''x'' (doar dacă într-adevăr merită), iar dacă hotelul respectiv chiar m-a încântat atunci scriu şi pe blog despre el.
    3. Da :)
    4. Nu. Aștept doar ca reclama pe care o dețin în mediu on-line să fie revăzută si in mediul Off-line
    5. Nu cumpăr pachete turistice. Dacă aş alege să cumpăr un pachet turistic nu aş alege în funcție de activitatea de pe FB. Activitatea de pe FB poate să fie una plătită si să fie nerelevantă
    6. Da, dar mai mult contul personal. Pe pagina de Fb a blogului nu fac postări în timp ce sunt în vacanţă

    RăspundețiȘtergere
  11. Când călătoresc, intru pe facebook şi postez, fiindcă e vorba de oamenii care au dat like la pagina blogului dintr-un motiv şi aşteaptă în schimb noutăţi, informaţii. Dacă vreau să cumpăr online, da, mă uit cum arată atât site-ul unei agenţii (dar la fel procedez cu orice companie, nu doar agenţie de turism), cât şi paginile pe reţele sociale.

    RăspundețiȘtergere
  12. Vad ca obiceiurile voastre in ceea ce priveste facebook sunt foarte diferite! Mai astept si alte opinii!!

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu prea merg în vacanţe cu agenţiile de turism şi deci nu interacţionez cu astfel de companii nici pe Facebook. Uneori mai dau Like la un restaurant la care am fost într-o vacanţă şi mi-a plăcut.

    În vacanţă nu uitilizez nici Facebook-ul şi nici netul :D Sunt offline total!

    RăspundețiȘtergere
  14. Paginile lor sunt doar pentru 'fun' si cam atat. De cele mai multe ori, prefer sa intru direct pe site si sa rasfoiesc ce-mi place.

    RăspundețiȘtergere
  15. 1 pana acum s-a intamplat rar, de regula interactionez oriunde im place subiectul si se intampla sa am timp sau sau..
    2 nu am cautat sa vad daca au pagina de fb
    3 amanuntit caut cand pregatesc din timp sau visez/sa vad cat ar costa in acea perioada, la concursuri depinde de locatie, reguli etc
    4 pretentii nu ridc, dar sunt de apreciat
    5 le iau in considerare parerile fanilor printre altele, tripadvisor, etc
    6 n vacanta prefer fara tehnologie :)) free like a bird :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Nu prea folosesc facebookul decat pentru promovare, dar mai ales pentru informare sau inspiratie, accesul la informatie este usor, desi uneori pierd exact informatiile care mai intereseaza in cantitatea imensa de feeduri. In general nu cumpar pachete turistice, nu stiu daca au si care sunt paginile hotelurilor pe fb si nici nu ma intereseaza, desi recunosc ca este o idee.
    Uneori cand sunt in vacanta folosesc FB, dar mai rar, doar daca am ceva de zis ;)

    RăspundețiȘtergere
  17. Scuze de intarziere. Eu recunosc nu folosesc facebook-ul cand planific o calatorie. Nu apelez nici la agentii de turism, nici la paginile de facebook ale hotelurilor. Poate ar trebui, dar parerile altora de pe booking.com imi ajung in ceea ce priveste hotelul, iar ca sa ma informez ce as putea sa vizitez intru pe blogurile de calatorii. Nu ma astept la oferte pentru ca nu le-am prin niciodata si chiar si press trip-urile pe care vad ca le prind unii bloggeri mi se par de domeniul SF.
    Destul de recent am inceput sa acord o mai mare atentie paginii mele de facebook, adica paginii blogului, ca pana acum si aceea zacea parasita. Da e un domeniu unde clar as putea gasi informatii, opinii, poate preturi mai mici, dar nu l-am accesat pana acum.

    RăspundețiȘtergere