Chico&Rita 2010 - Iubire si Jazz in Cuba - New York - Paris

Saptamana 42
Chico&Rita (2010)


Azi am pentru voi un super film dupa o povestea adevarata, o animatie pentru oameni mari, un film nominalizat la Oscar! Chico & Rita e povestea a doua stele a muzicii jazz din perioada de Glorie a Jazzului si a Cubei din anii 40, atunci cand multi se indreptau spre New York pentru a umple barurile de noapte cu muzica buna! 

Pe scurt filmul prezinta povestea lui Chico (Bebo Valdes - un cunoscut pianist, compozitor si director de muzica in epoca de aur a muzicii cubaneze) si a Ritei o cantareata pe care o descopera intr-o noapte intr-un bar, exact atunci cand el cauta o cantareata pentru a participa impreuna la un concurs ce se desfasura in cadrul unui Hotel de Lux din Havana in care in fiecare noapte se tineau reprezentatii live in sala de mese pentru turistii si oamenii din intalta societate! Insa Rita era mult mai mult decat o cantareata, era o femeie frumoasa, de care s-a indragostit la prima vedere! Povestea lor e cu suisuri si coborasuri,  iubire pasionala urmata de despartiri, calatorii spre un viitor mai bun in New York, apoi Paris, reprezentatii de jazz si muzica cubaneza la banchete si baluri pentru elita new-yorkeza! Dupa multi ani amandoi ajung Stele ale Jazz-ului cunoscuti la nivel international, insa ca orice stea la un moment dat inceteaza sa straluceasca! Batranetea ii prinde departe unul de celalalt intr-un mod total neasteptat pentru mine!

Filmul este considerat o "Casablanca a Animatiei" insa eu zic ca e mult mai mult de atat! 
Iubire si Jazz intr-un film ce prezinta Cuba, New-York si Parisul intr-un mod extraordinar!

Mi-a placut mult filmul vazut cu ochii unui calator fiindca intr-o animatie nu vezi neaparat realitatea ci toate detaliile si elementele ce conteaza si fac frumusetea unui oras! Dupa ce vezi filmul nu ai cum sa nu iti vina sa-ti faci bagajele sa-ti iei zborul spre Cuba, sa nu te gandesti la farmecul New York-ului pe care cu greu il mai gasim acum la Tv si frumusetea Parisului de odinioara!

Revistele au scris:

Philip French "the year's best musical and one of the year's finest animated films"
  "utterly delightful, ... affecting, funny, historically accurate and at times pleasingly erotic story"
Analizand  animatia revista Fotograma a scris: "more human and alive than many real actors"

Il gasiti online, subtitrat in engleza aici: Copy/Paste: http://www.youtube.com/watch?v=3sKSBaLyjcA

Mai jos va las cu o selectie de cadre din film










Filmul a primit nota 7/10 pe IMDB si cred ca merita putin mai mult! :)

Thanks for visiting,

                      
                 Click aici pentru a vedea mai multe: FILME CU CALATORII


Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

7 comentarii:

  1. Daca spui Cuba si Jazz, m-ai convins, am vazut si trailerul. Este primul film pe care o sa il vizionez week endul asta. Thx for sharing!

    RăspundețiȘtergere
  2. suna foarte interesant :D it is on the list :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Ade & Andra sunt sigura ca o sa va placa :)!

    RăspundețiȘtergere
  4. Serios? Decat 7 a primit pe iMDB? Nu vreau sa par subiectiv, insa ca realizare, ca regie si ca poveste, merita cel putin 8.5.

    RăspundețiȘtergere
  5. Laurentiu notele pe IMDB se calculeaza in functie de nr de persoane ce au vazut filmul si l-au "cotat"! Din pacate acest film nu e foarte popular deci nr celor care l-au vazut e destul de mic! de aici si nota destul de mica :(

    RăspundețiȘtergere
  6. Ai dreptate insa cand un film este mai putin cunoscut si il vede doar o anumita gama de oameni, parca te astepti sa aiba o nota mai maricica. Ma rog, nu conteaza prea mult nota pe cat conteaza filmul in sine. E de nota 9.5!

    RăspundețiȘtergere