Midnight in Paris - alte vremuri, alti protagonisti aceelasi Paris

Saptamana 43

Midnight in Paris (2010)



In sfarsit am vazut si eu Midnight in Paris! In general evit filmele foarte comerciale, despre care aud peste tot! Nu inteleg inca de ce fiindca daca sunt atat de promovate inseamna ca sunt bune! Asa s-a intamplat si cu Midnight in Paris! L-am tot evitat ca intr-un final sa ma indragostesc de el si mai ales de Parisul ilustrat in film, in vremuri demult apuse!

Midnight in Paris e povestea unui cuplu ce merge in Paris cu afaceri! El este scenarist dar a scris si o carte pe care ii e frica sa o publice sau sa sa o arate cuiva, de frica criticilor! Vacanta lor la Paris se consuma prin Muzee, Versailles, Giverny, restaurante si magazine pana  intr-o noapte in care a baut mai mult la o degustare de vinuri si se rataceste prin Paris. Atunci se intampla ceva: in mizeul noptii Parisul se intoarce in anii 20, in alt timp si alte vremuri, "La belle epoque de Paris"! Initial crede ca a avut halucinatii sau ca a visat intalnirea cu Hemingway, Picasso si alti artisti aflati la Paris dar aceste nopti continua si astfel traieste o viata paralela, una in 2010 alaturi de viitoarea lui sotie si una in 1920 alaturi de Adriana si alti artisti ai acelor vremuri!

Filmul e extraordinar tocmai fiindca scoate ce e mai bun din Paris! Ilustreaza Parisul asa cum visam eu sa il vad cand m-am dus prima oara acolo! Cafenele, petrecerile, vestimentatiile, trasurile, masinile de epoca, balurile m-au fermecat! Dar nici cu Parisul actual nu mi-e rusine :)

Revistele au scris:
De la Richard Roeper (critic de film american) "Midnight in Paris" a primit un "A" si un review pozitiv " Wonderful film" si " One of the best romantic comedies in recent years"
Revista The Huffington Post a scris "a surprising film that casts a spell over us and reminds us of the magical properties of cinema, and especially of Woody Allen's cinema

Midnight in Paris a primit 7.7/10 pe IMDB si zic ca e o nota corecta! Alte filme cu Paris ce merita sa le vedeti sunt: Before Sunset, Julie&Julia si Amelie!

 Paris by day - in 2010





Paris by night in anii 1920





Thanks for visiting,

                      
                 Click aici pentru a vedea mai multe: FILME CU CALATORII


Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

7 comentarii:

  1. L-am văzut acum câţiva ani, mi-a plăcut tare mult. Bine povestit, Alice, Parisul din film este cuceritor. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. E un film superb, l-am vazut de vreo 2 ori si cred ca o sa ma mai uit o data zilele astea ca tot mi-ai amintit de el. Iti recomand si " One Day" , la fel, mi-a placut la nebunie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca l-am vazut dar nu sunt sigura-sigura.

    RăspundețiȘtergere
  4. L-am vazut si eu, chiar i-am dedicat un articol, desi nu-mi este in obicei, imediat dupa aparitie. Mi-a placut ideea, atmosfera, am vizionat cu interes actiunea, insa actorii nu au fost deloc pe gustul meu. Ei ar constitui singurul minus al filmului.

    RăspundețiȘtergere
  5. L-am vazut si eu la scurt timp dupa ce a aparut. Stiam despre el dinainte, vezusem trailer-ul si mi-a parut foarte promitator. Abia il asteptam.
    Insa sincer...nu m-a dat pe spate! Intr-adevar, Parisul de pe funadal este superb. Ca inspiratie de calatorie, e un film perfect. Insa actiunea si actorii mie personal nu mi-au placut. In general eu sunt amatoare de filme marca Woody Allen. Insa daca tie iti plac, pentru ca stii tu, gusturile nu se discuta, iti mai recomand To Rome with Love (nu stiu daca nu l-ai vazut deja)

    RăspundețiȘtergere
  6. si eu planuiesc de mult timp sa vad filmul acesta :D

    RăspundețiȘtergere
  7. Ma asteptam sa comenteze mai mult femeile insa chiar nu ma gandeam sa nu fie niciun barbat care sa fi urmarit filmul. E de-a dreptul superb si chiar l-am vazut de doua ori, chit ca de multe ori acest gen de film nu imi prieste.

    RăspundețiȘtergere