Film Medianeras - comedie buna din Buenos Aires

Saptamana 44
Medianeras (2011)



Nici nu mai tin minte de cand nu am ras atat de bine la un film! Ba mai mult in timp ce ma pregateam sa pun filmul ma gandeam ca nu am vazut multe filme spaniole ce sa ma dea pe spate! Singurele care chiar mi-au placut a fost "The way" calatoria din Franta in Spania pe jos, pe Camino de Santiago si Un cuento chino dupa o poveste adevarata extrem de interesanta!
Dar in rest..."Talk to her", "Volver" si alte filme ale cunoscului director Pedro Almodovar nu m-au impresionat atat de tare! Merg pt o duminica dar nu pot sa zic ca m-as mai uita inca o data la ele! Apoi cele cu America Latina (am vazut vreo 3 daca nu e sa pun la socoteala si telenovele din adolescenta :) )au fost de-a dreptul proaste asa ca am ales filmul cu o oarecare indoiala! In plus Buenos Aires ... cat de mult te poate impresiona Buenos Aires

Ei bine Buenos Aires poate impresiona insa nu e deloc prin ceea ce credeti voi, prin ceea ce se remarca orice oras European, nu are nimic de a face cu obiectivele turistice! E vorba de detalii! Detalii surprinse de doi "ciudati" singuratici care nu se cunosc dar seamana extrem de mult! Tipul e web designer si sufera de atacuri de panica! Pt a depasi problema (cei 4 ani in care de frica a stat doar in casa facand totul prin internet: cumparaturi prin internet, platit facturi prin internet, job prin internet, sex prin internet, absolut tot) intr-o zi psihologul ii spune ca trebuie sa iasa in oras cu un aparat foto si sa incerce sa vada frumosul in lucruri marunte, sa inceteze sa ii mai fie frica de oameni, de ce se poate intampla ...
Iar ea petrece la fel de mult in casa, are claustrofobie fata de lifturi si sta la etajul 8 asa ca trebuie sa se gandeasca de 2 ori inainte daca merita sau nu sa iasa din casa :)) Tipa e o artista, se ocupa de decorarea vitrinelor magazinelor de haine!

Povestea filmului e evidenta, cum ajung ei 2 sa se cunosca intr-o lume a tehnologiei, vremuri negre pentru iubire! Dar pana sa aflati sunt o gramada de faze amuzante si povestea cladirilor din Buenos Aires spusa intr-un mod extrem de original!
Daca va plac filmele mai neconventionale, originale, daca va plac comediile, daca vreti sa vedeti cum traiesc altii in alte colturi ale lumii, atunci promiteti-mi ca o sa va uitati la Medianeras!

Primele 3 minute vi le reproduc aici:

"Buenos Aires creste incontrolabil si imperfect
Un oras supapopulat intr-o tara pustie
Un oras in care mii si mii de cladiri urca spre cer
Fara nici un criteriu

Alaturi de una inalta, una foarte joasa
Alaturi de una rationala e una irationala
Alaturi de una in stil francez e una fara nici un stil
Probabil aceste neregularitati ne reflecta perfect viata
Neregularitati estetice si etice

Aceste cladiri ce nu se inscriu in nici o logica
Reprezinta o planificare defectoasa
Exact la fel ca si vietile noastre
Nu avem nici o idee de cum vrem sa arate
Traim ca si cum Buenos Aires ar fi o escala
Am creat o "cultura de chiriasi"
.....................................................
Lumina si panorama promise le gasesti rar in realitate
Ce asteptari poti sa ai de la un oras care a intors spatele unui Rau? -apa
Sunt convins ca separarile si divorturile
Violenta domestica, abuzurile firmelor de cablu
Lipsa de comunicare, de dorinta
Apatia, depresia, suicidul
Nevrozele, atacurile de panica
Obezitatea, amorteala
Insecuritatea, ipohonria
Stresul si stilul de viata sedentar
Sunt din cauza  arhitectilor si a constructorilor
Eu sufar de toate aceste afectiuni, 
Cu exceptia suicidului"!

Astea sunt primele 3 minute :)
In timp ce vorbeste, pe fundal se arata fotografii din Buenos Aires care exprima perfect fiecare propozitie zisa! Filmul a primit 7.2 pe IMDB si zic ca merita vazut! Mie mi-a placut la nebunie!
Filmul il gasiti online AICI

Thanks for visiting,

                      
                 Click aici pentru a vedea mai multe: FILME CU CALATORII


Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

5 comentarii:

  1. E tentant! O sa-l trec pe lista. Merge bine , mai ales vazut pe o tableta in avion. Ideal ar fi in drum spre Buenos Aires dar....:)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Suna bine, pentru cei care iubesc comediile cred ca merita!

    RăspundețiȘtergere
  3. L-am salvat, in weekend am vazut ultimul film facut cu Oz, pentru copilul din noi :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Hapi corect! :)
    Mihaela sa imi spui daca ti-a placut

    RăspundețiȘtergere
  5. Si eu care am tras cu dintii sa ajung la premiera Marea mahmureala 3...Medianeras e o comedie de exceptie, nici nu se compara cu ce am vazut in ultima vreme prin cinema.

    RăspundețiȘtergere