Mancare indiana la restaurantul Indigo din Cluj

Astazi am sa va povestesc despre unul din restaurantele noastre preferate din Cluj - Restaurantul Indian Indigo. L-am incercat cu mult timp in urma si de atunci revenim cu placere la el fiindca are mancare buna si diferita de ceea ce mancam noi acasa. O calatorie frumoasa prin bucataria Indiana!

Restaurantul INDIGO din Cluj

Pentru sotul meu, care e marocan restaurantul Indian inseamna GUSTUL DE ACASA. Multe preparate sunt asemanatoare cu cele din Maroc, in plus faptul ca au preparate foarte multe si diverse ne face sa ne intoarcem din nou si din nou la el!

Preturile sunt normale pentru un Restaurant A la Carte! Chiar mici avand in vedere faptul ca multe ingrediente (faina de naut sau linte, condimente etcc)  trebuie importate fiindca noi nu le avem!
Variante on a budget sunt meniurile studentesti 15-17 ron! 

Locatia e excelenta, la nici 5 minute de centru pe str Piezisa acolo unde orice turist ar trebui sa ajunga :) in Complexul Studentesc Hajdeu, un cartier specific Clujului!



Dar sa va povestesc despre mancarea Indiana

In primul rand la restaurantul Indigo gasiti mancare normala, condimentata, hot si spicy! Nu toate felurile de mancare au condimente si sunt picate! Cele care sunt asa sunt specificate cu semne in meniu! Daca mancarea vi se pare prea picanta mai puteti cere iaurt :)

Insasi meniul e o calatorie prin bucataria indiana, prima pagina e o prefata despre ce inseamana de fapt mancarea Indiana! Pe scurt --> OREZ BASMATI --> CURRY --> PESTE 80 DE CONDIMENTE --> VASE SPECIALE ( cuptorul Tandoori din Teracota si Wok-ul Kadai)


Apoi meniul e impartit in 

Platouri speciale

Platourile contin diverse mancaruri specifice Indiei (Samosa, painea Naan, inele cu ceapa si carne)

Sotul meu a comandat o data Platou de Miel complet! Asta a insemnat Samosa (coltunasi), Paine Keema (cu carne de tocata), inele de ceapa si miel pregatit in 3 feluri! A costat 54 ron! Lui i-a placut, mie nu atat de tare



Supe indiene

Au mai multe feluri de supa (de pui, de linte, de rosii, de praz etcc). Pana acum am incercat doar supa de rosii in stil indian care a fost foarte buna! Portia costa 10 ron


Aperitive

Samosa (coltunasi), Kathi rools (rulouri de lipe umplute),  bhajia cu ceapa (rondele de ceapa pane) sunt doar cateva din aperitivele traditionale indiene! In cadrul platoului Combo le-am gustat pe majoritatea! Recomand si branza indiana!

Preparate vegetariene

Pe baza de cartofi, linte, naut, conopida, spanac, curry de ciuperci si mazare,  etcc 
Din aceasta categorie am mancat: Branza indiana fiarta la foc mic in sos cremos de rosii si unt! Portia = 22 ron  --> Branza mi s-a parut un fel de tofu, are un gust destul de fad dar o textura ceva mai moale (nu se sfarama) deci mi s-a parut perfecta in aceasta combinatie!




Delicatese Tandoor (tandoor fiind un cuptor special din teracota)

Din aceasta categorie am incercat pana acum Cartofi tandoori (marinati si condimentati cu Sos de iaurt) costa 13 ron si ne-au placut la amandoi

Mai multe gasiti AICI

 

Preparate din peste si creveti

Pestele este gatit dupa retete din Goa, eu pana acum am mancat Creveti vindaloo (creveti in sos suculent dulce-acrisor si picant) Portia = 34 ron --> Prea picant pt mine, trebuia sa mai cer niste iaurt :)

Preparate din miel/porc

Pe cele din miel le-am incercat aproape pe toate! Toate portiile costa 34 ron!
E mancarea mea preferata de la restaurant, in special Mielul Korma (contine carne de miel cubulete intr-un sos cremos de fructe uscate si mult caju)! Portia a fost sanatoasa si delicioasa! Pt asta ma intorc iar si iar la restaurantul indian!


Keema Masala ( e carne tocata de miel in sos de rosii cu ceapa) usor picant! Mi-a placut mult! E o mancare foarte satioasa si buna, nu e foarte picanta, numai bine :) Si daca nu vrei de tot scoti bucatelele de ardei chilli si gata! :)

 

Preparate de curry 

Curry inseamna mancare in sos! Acestea sunt in general pe baza de pui! Fiindca am mancat acum cativa ani la Paris curry si nu m-a placut am evitat mult timp aceasta categorie! Eu credeam ca Curry = un condiment anume! Acum am aflat ca curry in India nu e un condiment doar englezii au facut acest mix de condimente numit curry care se foloseste in comert! Insa sosurile imi suna bine: sos imbietor cu smantana cu nuci si caju, sos cremos de rosii si unt, sos aromat de rosii si ceapa etcc
Deja am incercat multe mancaruri in sos la ei, deci pot sa incerc si din aceasta categorie! Poze AICI

Paine Naan - specifica Indiei

Au foarte multe feluri, eu am ales  4! lipie in cuptor tandoor, lipie cu unt, lipie cu cartofi, lipie necrescuta cu faina integrala de grau! Cosul a fost 16 ron, daca le cumperi separat costa intre 4 ron si 20 ron/portia/fel! Painea asta e foarte buna, o recomand cu incredere! Merge excelent cu mancarurile cu sos (curry si nu numai)



Specialitati din orez - Biryani 

Orez indian Basmati simplu, cu diverse legume, cu arome etcc!
Pana acum nu am incercat decat Orezul Basmati cu legume! Are un gust exceptional orezul acesta, mai mancasem si inainte dar nu tineam minte sa fie asa bun :) Portia incepe de la 5.5 ron! Data trecuta mi-am luat si la pachet :)


Desert indian

Desertul costa 10 ron! Din pacate au doar 5 preparate, mi-ar fi placut mai multe ca sa am ce alege de fiecare data ceva nou! Inghetata de casa cu mango sau fistic (seamana oarecum cu gelato italian, la fel de consistenta si buna, poate o idee mai putin cremoasa)! 



Si Kheer - budinca de orez si lapte cu cardamon si fistic! Was simply great!




Acest articol va ramane deschis si voi completa cu poze de la fiecare vizita!

Restaurantul Indigo il gasiti pe Str Piezisa nr 10/ Cluj!  Meniul complet cu poze il gasiti AICI

Thanks for visiting,




Daca vreti sa stiti primii ponturi despre calatorii va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

13 comentarii:

  1. Mi-ai facut pofta! Pacat ca sunt din Bucuresti si Clujul e tare departe...altfel dadeam buzna in restaurant! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Am gustat niste inele de ceapa luate din Asda si nu mi-au placut condimentele puse. Ah si niste piftelute din cartof parca.
    Ce mi-a facut cu ochiul din preparatele prezentate sunt cele din carne de miel.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce idee sa intru aici tocmai cand e ora mesei. :)) Foarte aspectuase si frumos prezentate aceste preparate indiene, cred ca erau si foarte gustoase. :D Alicee, am o curiozitate, cum de ti s-a permis fotografiatul in restaurant? Eu am interzis la pozat pe unde merg... Iar acest fapt ma scoate din minti. Vad ca tu ai reusit sa fotografiezi mancarurile si chiar artistic. Si nu doar pentru acest articol... Cum procedezi, ceri permisiunea la inceput, cand comanzi?

    RăspundețiȘtergere
  4. Lola's box tine minte pe cand vii la Cluj :)

    Mihaela cand eram in Londra am gustat si eu cele din Asda, de altfel cumparam cam tot ce era nou! Oricum ce vinde ASDA e departe de mancarurile din restaurante, asta e clar :)

    Nice eu pozez de cand ma stiu la restaurante si in tara si in strainatate, niciodata nu am avut probleme. O singura data m-au intrebat daca o pozez fiindca nu am incredere in mancarea lor si sa am proba la opc si am zis ca doresc sa o pun pe facebook! Si-au cerut scuze si mi-au multumit de 100 de ori :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu abia anul acesta am incercam mancare chinezeasca. Pana ajung la indieni mai am putin de asteptat :))

    RăspundețiȘtergere
  6. M-ar tenta si pe mine sa merg la un astfel de restaurant, mai ales ca este super amenajat :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Paine Naan si deserturile, as putea sa mananc zilnic.
    Am fost doar o data, cu doua prietene si am luat mai multe feluri asa ca ne-am delectat din fiecare . Mi-a placut foarte mult
    Inconveniente - e cam departe de zona in care stau eu si gasesti greu loc de parcare

    RăspundețiȘtergere
  8. Andra trebuie sa ne educam pentru schimbare, pentru noutati! E pacat sa fie atat de aproape de noi si sa nu le incercam niciodata

    Lucian da, arata foarte bine, au terasa, camera pt nefumatori si alta pt fumatori!

    Hapi, da la parcare nu m-am gandit dar ai dreptate! Trebuie sa il duci si pe al tau, cred ca o sa-i placa :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Hopa. La urmatoarea vizita mi-am gasit restaurantul de vizitat. Excelent, de mult asteptam un local cu specific indian. Promit ca revin cu o parere cat de repede.

    RăspundețiȘtergere
  10. Am să-l am în vedere când mai merg pe la soră-mea prin Cluj

    RăspundețiȘtergere
  11. incerc sa ma acomodez si eu cu mancarea indiana, dar am probleme cu unele condimente. imi place oarecum gustul, dar o mai "mananc" inca vreo cateva ore dupa aceea, e ceva ce nu-mi cade bine. ce ai prezentat tu aici pare f interesant, mai ales dulciurile :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu sunt tocmai un fan al mancarii indiene insa o servesc ori de cate ori am ocazia. Imi plac mult preparatele vegetariene, au cateva retete de-a dreptul delicioase.

    RăspundețiȘtergere
  13. Arata toate bine! Nu-mi amintesc sa fi incercat vreodata preparate indiene, dar uite ca mi-ai dat o idee :)!

    RăspundețiȘtergere