Totul despre flamenco

In prima seara in Sevilla ma duc la Muzeul Flamenco. La ghiseu doamna ma intreaba daca doresc bilet simplu (8 euro) sau bilet complet cu show (22 euro/ aveam din autogara o carte de vizita cu 2 euro reducere). Stau sa ma gandesc. In cursul zilei am primit mai multe flyere cu spectacol flamenco pt 25-35 euro (unele au si cina inclusa). Ma gandesc ca e varianta turistica....Ma mai gandesc si la spectacolele de flamenco gratis despre care mi-a scris Mihaela pe blog....
Doamna asteapta raspunsul meu, eu inca cantaresc situatia. Mi-e frica sa ma duc pe varianta gratis fiindca flamenco poate fi doar quitara sau canto de care am vazut deja in Barcelona -- ARTICOL AICI -- acum vroiam sa vad flamenco cu dans ca de la mama acasa.. Pana la urma zic ca 20 euro nu e asa mult, avand in vedere ca 8 euro oricum platesc sa vad muzeul si doar nu se vor face de rusine cu un spectacol prost daca tot se afla in Muzeul Flamenco .... SI AM AVUT DREPTATE :)

Muzeul Flamenco

Am aflat foarte multe despre Flamenco din prezentarile video!
In flamenco se reprezinta  7 stiluri (palos), fiecare avand propriile miscari, culori, emotii transmise:

-Fericire
-Tristete si moarte
-Singuratete
-Pasiune
-Senzualitate
-Eleganta
-Seductie





Flamenco este un dans foarte complex, o combinatie de elemente adoptate de la diferite popoare: 

-Castanietele de la greci
-Miscarile picioarelor de la francezi
-Miscarile din umeri si solduri din dansurile africane
-Instrumentele muzicale si miscarile artistice ale mainilor  de la arabi, indieni si egipteni

Flamenco poate fi complex (quitara + canto + baile ) intr-un singur show, sau din fiecare separat! Dansurile sunt conform celor 7 stiluri si pot fi prezentate de 1 singur dansator, in 2 sau in grupuri mai mari de 4 dansatori! 

Magia dansurilor flamenco sta in faptul ca dansatorii nu se ating niciodata desi se doresc/ se iubesc/ se urasc etccc Papuci speciali cu toc (atat pt femei cat si pt barbati) si rochii speciale!


Flamenco pe langa show/spectacol in Spania are un caracter social, de petrecere si voie buna alaturi de prieteni si familie.


Spectacolul de flamenco la care am participat eu

Cu 10 minute inainte de inceperea spectacolului ma instalez in sala deschisa (gen patio-ul unui riad) unde sunt asezate scaune in 3 randuri! Destul de stramtorate dupa parerea mea. Show-ul se vrea a fi unul privat sunt in total 20 de scaune ceea ce e bine! Lumea incepe sa vina, predominant turisti, langa mine un cuplu proaspat casatorit din Franta povestesc despre luna lor de miere, in departare aud portugheza, italiana si alte limbi pe care nu le stiu identifica. In spatele meu unicul cuplu spaniol, localnicii care filmeaza (cred) fiecare show si care se intreaba constant daca in seara asta are sa vina Maria. Deja eram curioasa cine e aceasta Maria ...


Maria apare ca si cum ar fi parte din spectacol, inalta, slaba, frumoasa foc! Cu un par lung, blond si bogat cu bucle usor ondulate ce ii pica pe spate! O rochie turquaz cu roz si un decolteu generos! O Pamela Anderson cu fata de portelan in stil Barbie la 80 de ani! :)))) Nu stiu exact varsta reala poate o fi avand 100 dar operatiile estetice o ajuta ceva ... Ma chinui sa ii fac o poza dar se aseaza prea repede in primul rand cu spatele la mine ... ratez unica sansa!

Spectacolul tine 1 ora, e voie sa faci poze dar nu e voie sa filmezi! E unul complex, 2 dansatori + 2 cu voce si chitara! Fac show fiecare separat si toti impreuna! Dansatorii sunt in varsta, ambii fiind Maestrii de dans flamenco recunoscuti la nivel international. Avem parte de 3 dansuri diferite! Alegria in doi (fericire) - Buleria in doi (seductie) si inca unul mai scurt facut doar de barbat si inca un Dans cu Castaniete ! Just loved tham
A fost atat de frumos! Flamenco este un stil foarte solicitant si plin de pasiune! D-ne cata emotie, cata finete in miscari, cata putere, cate se pot transmite printr-un dans!





Dansul Buleria a ridicat sala in picioare, a fost mai erotic decat un streaptese si asta fara sa se fi atins vreodata! Iar punctul culminant a fost evident Maria care aplauda cu putere si exclama: Mai bun decat un preludiu cu un barbat! Am vazut dansatorii rosind usor apoi au inceput toti sa rada :)))))

La sfarsitul spectacolului aveam sa aflu si de ce Maria nu rateaza nici un spectacol (se tin in fiecare luni)! 
"Am un orgasm garantat" povesteste ea cuplului din spatele meu care cred ca lucreaza acolo :) 

😍 Apreciez comentariile voastre pe blog  😍

» Urmeaza sa calatoresti in Andaluzia? Citeste tot jurnalul meu de calatorie 

8 comentarii:

  1. Ce faaain. Si eu vreau sa vad. Cred ca poti considera acesti 20 de euro o investitie, nu o cheltuiala.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pare ca totul a fost superb, profesionist, de calitate, chiar mult mai bine decat ar fi fost unul gratis. Si ala are farmecul lui, mai ales daca nu-l presteaza pentru turisti, mi se pare o altfel de deschidere.

    Maria are dreptate, are atata pasiune dansul asta.. :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Andra asa si ii consider :)

    Mihaela ai dreptate, cel din Barcelona a fost pt localnici si a fost o atmosfera mult mai familiara, insa de data asta vroiam cu dans si ceva de calitate

    RăspundețiȘtergere
  4. Superb...mi-ar placea sa ajung acolo.

    RăspundețiȘtergere
  5. Imi place concluzia grupului din spatele tau :)
    Trebuie sa vad un spectacol de flamenco

    RăspundețiȘtergere
  6. După cum ai povestit şi ai prezentat în imagini mi-ai făcut şi mie chef să văd muzeul şi dansurile pe viu.

    RăspundețiȘtergere
  7. eh, la asta nu m-am gandit, ca flamenco poate fi atat de pasional :)
    am vazut odata la un festival un dans, fara sa stiu ca se imparte pe categorii. initial l-am criticat pe el ca-i cam gras, pe ea ca-i cam batrana... pana au inceput sa danseze. dupa, chiar n-a mai contat, am fost in extaz!

    RăspundețiȘtergere
  8. Superba prezentarea. Adevarul este ca mi-e dor de un spectacol de flamenco autentic!

    RăspundețiȘtergere