Casele pictate din Bavaria un muzeu viu

Dupa Innsbruck, care mi-a placut la nebunie, am trecut in Germania, in regiunea Bavaria, unde am gasit din nou un peisaj ce m-a lasat cu gura cascata: casele pictate din Bavaria. Cum traversam noi Alpii, pe margine incepea sa se schimbe peisajul. Nu mai erau case cocotate pana in varful muntilor, aliniate si parca aruncate la intamplare, peisaj  care a dominat ziua-a-3-a in Austria.

casa-pictata

Acum vad niste pensiuni pictate de toata frumusetea

Niste case mari, solide si de o frumusete rara. Primele sunt mai simple, pictate doar la marginea geamurilor, unele cu multe flori, superb. Apoi cand incepem sa traversam statiuni, pe marginea drumului incep sa se ridice alte case de data asta pictate in intregime! Cand ma chinuiam eu acolo sa fac poze (drepte si nemiscate) din autocar mi-am amintit ca o singura data am mai trecut printr-un peisaj ca acesta, de vis, ca intr-un muzeu in aer liber. S-a intamplat in Maramures acolo unde portile de lemn, restaurantele si pensiunile rustice imi furau ochii la fiecare pas.


bavaria

Despre casele pictate din Bavaria

Va jur ca uneori e bine sa ai un ghid cu tine. Care sa iti povestesca tot drumul despre istoria locului prin care trecem. De data asta despre Bavaria si cum au ajuns oamenii sa isi picteze casele.

*Casele pictate provin din Oberammergau acolo unde in secolul 18 oamenii au inceput sa picteze marginile geamurilor pentru a infrumuseta statiunile si a da o culoare fatadelor simple, albe ale pensiunilor. Insa asta era si un semn de avutie, asa ca oamenii au inceput sa se intreaca, care mai de care sa-si picteze casele mai frumos, mai mult astfel incat au ajuns sa fie pictate in intregime cu scene religioase sau din povesti. 

*Casele pictate ale Bavariei au si un nume! Luftlmalerei si vine de la Artistul Franz Seraph Zwinck care si-a pictat primul propria casa, numita Zum Luftl, numele casei dand numele aceste "tehnici".

*Regiunea Bavaria se poate fali cu unele dintre cele mai frumoase sate din lume. Tocmai datorita caselor pictate si modul in care le intretin. Nu tin minte sa fi vazut una cu vopseaua picata sau decojita.

Bavaria cu siguranta m-a surprins. De fiecare data cand vad un nou stil de arhitectura sunt fericita. Atunci constientizez si ma bucur ca un copil ca vad ceva nou.

Bavaria arata intr-un mod paradisiac! Toate satele si statiunile sunt colorate, pictate cu bun gust si in spatele lor se ridica Alpii. Aer curat, multe flori, oameni primitori si nu in ultimul rand foarte credinciosi si deschisi,  care nu au avut nici o problema sa isi afiseaza convingerile religioase si spirituale pe case!

Mai multe detalii de pe fatadele caselor din Bavaria

casa-pictata

casa-pictata

casa-pictata

casa-pictata

casa-pictatacasa-pictata


 ASTA A FOST A-4-A ZI A CIRCUITULUI CASTELELE BAVARIEI care se organizeaza in   26.08.2013/ 09.09.2013 si il puteti rezerva AICI 



 Toate articolele le gasiti aici --> CIRCUIT AUSTRIA SI GERMANIA

Urmareste-ma pe Facebook Click Aici! /Mersi 

 Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!  

6 comentarii:

  1. Si in zona lacurilor alpine (Salzkammergut - Austria) sunt multe case, pensiuni si hoteluri pictate in acelasi stil. Si eu am fost incantata de acestea, inca din 2006 cand am poposit in oraselul linistit Golling din Austria. Cam acelasi stil de picturi vei vedea (daca nu ai vazut deja) pe peretii fatadelor la multe case din centrul vechi al Pragai. Pentru noi este ceva cu totul deosebit,superb!

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiart dacă s-a pornit din orgoliu, doamne, ce frumoase sunt!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte fain, unii chiar pot si vor sa intretina, de s-ar face si la noi.
    O prietena virtuala este din Bavaria :)

    RăspundețiȘtergere
  4. E prima data cand vad minunatiile astea, chiar nu stiam de casutele pitoresti bavareze. Sa le tot admiri si fotografiezi. :D Acum sunt convinsa ca Bavaria este una din cele mai frumoase regiuni din lume. De cand imi doresc eu sa ajung in Munchen...

    RăspundețiȘtergere
  5. ma gandeam cu groaza ce s-ar intampla la noi daca le-ar veni ideea sa inceapa pictarea caselor :D
    superbe poze, cred ca-i teribil de frumos sa traiesti intr-o zona asa viu colorata!

    RăspundețiȘtergere