Top 10 obiective turistice unice ale Bavariei

Bavaria este o destinatie turistica de top din Germania in special dorita castelelor ei dar si datorita culturii, al traditiilor, al peisajelor si al targurilor de Craciun ce inca te fac sa crezi ca Mos Craciun inca exista. Bavaria este renumita si pentru halbele mari de bere, pantalonii scurti din piele cunoscuti sub denumirea de "Lederhosen", arhitectura caselor si cei mai renumiti sculptori din lume. 

Este o zona de poveste din sud-estul Germaniei cuprinzand mai multe orasele si sate splendide, cu case pictate, munti, paduri dese presarate cu castele ca in povesti. Trebuie doar sa va lasati imaginatia sa zburde si veti intelege ce vreau sa spun. Este mult mai frumos decat va pot povesti eu in cuvinte. Cu toate acele lacuri glaciare de un verde intens, cu cascade ce se formeaza in urma topirii zapezii, cu piscurile muntilor inca albe, cu fluturi, biciclisti si campuri cu flori. Calatorind prin Bavaria zici ca traiam intr-o poveste. Iar eu am numarat fila cu fila si m-am bucurat de fiecare peisaj vazut. 


Atentie!!! Cele mai ieftine bilete de avion spre Bavaria (Munchen) le gasiti >>> AICI 

Dar haideti sa va povestesc mai multe despre Bavaria. Din punct de vedere geografic, se afla la poalele muntilor Alpi, iar ca economie se bazeaza pe industria lemnului si turism. In ceea ce priveste istoria, Bavaria este impartita in 7 regiuni, fiecare avand propria guvernare si indentitate culturala.Capitala se afla la Munchen. Ca atractii turistice, cele mai importante sunt cele 3 Castele Proiect ale Regilor Ludovic: Castelul Neuschwanstein, Castelul Linderhof si Castelul Hohenschwangau , insa daca tot am studiat zona asta putin mai mult pentru pregatirea circuitului am selectat 10 obiective turistice de top din Bavaria si care sunt de neratat pentru o viitoare vizita in regiune.

Top 10 obiective turistice ale Bavariei

    1. Castelul Neuschwanstein

Acesta este cel mai frumos si cel mai vizitat castel al Germaniei. Se afla in satul Hohenschwangau alaturi de Castelul Hohenschwangau. Partea interesanta este ca desi cele 3 castele ale Lui Ludovic (Tatal si Fiu) au terminat resursele financiare ale Bavariei, astazi toate 3 au transformat Bavaria intr-o masina de facut bani. Doar Castelul Neuschwanstein este vizitat anual de peste 1.3 milioane turisti. Castelul a fost muza lui Disney si a fost inclus in cele 7 noi minuni ale lumii!

  Program: 9 – 18 (april-octombrie) si 10-17 (octombrie-martie)
  Intrare: 12 euro adulti; 11 euro studenti; 23 euro bilet comun pentru Neuschwanstein si Hohnescwhangau
  Parcarea în  Hohenschwangau costa aprox 5 euro pe zi.

Citeste mai multe impresii aici >>> Totul despre Castelul Neuschwanstein

Castelul-Neuschwanstein

   2. Castelul Hohenschwangau

Vis-a-vis de Castelul Neuschwanstein se afla Castelul Hohenschwangau ridicat de regele Ludovic I. In acest Castel a copilarit Ludovic al-II-lea.

Program: Deschis zilnic, aprilie-septembrie 9am-6 pm si octombrie-martie: 10 am-4 pm
Intrare: aprox 10 euro si se fac numai cu ghid

Castelul Hohenschwangau
by Werner Boehm

3. Castelul Linderhof

Castelul Linderhof a fost castelul preferat al Regelui Nebun (Ludovic al-II-lea). A fost construit si decorat dupa dorintele sale. Castelul desi e mic este foarte incarcat iar gradinile lui sunt superbe. Dintre cele 3 castele acesta are cele mai frumoase gradini (in stil baroc si renascentist dupa gradinile italiene)

Program: Deschis zilnic,  Aprilie-15 Oct: 9 am-6 pm,  16 Oct-Martie: 10 am-4 pm
Intrare: 8.5euro si 7.5 euro reducere de grup (se fac numai cu ghid)

Citeste mai multe impresii aici >>> Totul despre Castelul Linderhof


Castelul-linderhof
By Kanu101

    4. Castelul Burghausen

Acesta este cel mai intins castel din lume, a fost inclus in cartea recordurilor. Se intinde pe o suprafata de peste 1000 m. Este si foarte vechi, dateaza din epoca bronzului ( anul 1025). Castelul este in stil gotic.

Program: Deschis zilnic, Aprilie-Septembrie: 9 am-6 pm  si Octombrie-Martie :10 am-4 pm
Intrare: 4.5 euro si 3.5 euro redus

castel-bavaria
by Gogg

In continuare vorbim si despre alte obiective turistice ale Bavariei, desi castelele sunt foarte frumoase si foarte multe. Daca vreti sa le stiti, va recomand acesta lista de pe wikipedia cu toate castelele Bavariei ordonate frumos dupa fiecare regiune a Bavariei, il gasiti >>> AICI

    5. Ca si oras must see in Bavaria - Munchen

    Capitala regiunii, este al treilea oras ca marime din Germania dupa Berlin si Hamburg. Sincer nu stiu prea multe despre el insa stiu ca are niste targuri de Craciun splendide si eu am o fixatie cu ele :)). I must go to see tham :)
Munchen
By David Holtt

     6. Ca si festival must attend din Bavaria - Oktoberfest

     Are loc in Octombrie (cum altfel??!) si e cel mai mare festival din lume. Se tine inca din anul 1810. Dureaza 16 zile si se bea (in medie 7 milioane l bere/festival ca sa va faceti o idee) :))! Multa bere oferite de d-ne imbracate traditional, sunt targuri si parcuri de distractii, muzica buna si multa distractie. Iar eu am trecut in bucketlist "sa beau o bere sau 5 la Oktoberfest" si e o dorinta ce trebuie indeplinita! :)

germania-festival

      7. Satul cel mai frumos din Bavaria -   Oberammergau

Acolo unde a luat nastere obiceiul picturilor de pe case. Aici veti vedea cele mai reusite exemple si cele mai vechi din Bavaria. Despre ele si pozele ce am reusit sa le fac -->>> AICI

Germania
by heatheronhertravels

     8. Muzeul Craciunului din Rothenburg ob der Tauber

Nu stiu cati dintre voi stiti dar eu iubesc muzeele neobisnuite. Iar acesta cu siguranta se incadreaza in aceasta categorie si vreau sa il vad. Iubesc Craciunul si tot ce e legat de aceasta Sarbatoare. Decoratiunile, bradul, globurile .... chiar sper sa revin in Bavaria si sa ajung sa il vad.

Rothenburg ob der Tauber
By CJ Kern

       9. Baumwipfelpfad -un obiectiv turistic unic in Europa - plimbare prin padure pe un pod de lemn

Doar in Bavaria exista asa ceva. O plimbare pe un pod de lemn, lung de peste 1300 m la peste 25 m inaltime, prin padure. Acesta e cel mai lung traseu de acest gen din lume. Facut special pentru cei in varsta dar si pt cei carora le e frica sa faca ascensiuni prin Alpi. Perfect pentru mine :). Te urca cu liftul si apoi incepi plimbarea prin padure. Toamna cand coloritul frunzelor e multicolor trebuie sa fie de vis!


germania

        10. Romantische Strasse



In ceea ce priveste Castelul Neuschwanstein si Castelul Hohenschwangau, acestea se afla la mica distanta unul fata de celalalte fiind despartite de drumul romantic al Germaniei ( Romantische Strasse ), traseu care poate fi strabatut pe jos, cu automobilul sau trasura si pot fi admirate adevarate privelisti din natura care ne duc cu gandul intr-o lume de basm.

bavaria
Ce alte obiective ati adauga?
Care v-au atras cel mai tare atentia???

Cam asta mi-a atras mie atentia insa am citit despre multe, foarte multe obiective turistice, mai ales care tin de iubitorii de munti.  Despre pesteri, lacuri glaciare, trasee spectaculoase prin Alpi, diverse festivitati si obiceiuri prin micile sate ale Bavariei, cum ar fi in septembrie adunarea vacilor ce se intorc din munti si care sunt sarbatorite cu mare fast, despre Kinderland si multe multe altele. 
Regiunea merita mai mult de 2-3 zile preferabil 2-3 saptamani. :)


 Toate articolele le gasiti aici -->> CIRCUIT AUSTRIA SI GERMANIA


Urmareste-ma pe Facebook ->>> Click Aici! /Mersi 

 Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!  

18 comentarii:

  1. Primele trei castele mi-ar placea sa vizitez, mai ales Castelul Neuschwanstein si Castelul Hohenschwangau pentru drumul romantic al Germaniei facut pe jos :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Toate obiectivele turistice prezentate de tine sunt frumoase. Dintre acestea cel mai mult mi-a plăcut palatul Linderhof. M-aş fi cazat acolo pentru cel puţin o săptămână :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Chiar in aceasta vara am fost la Castelul Neuschwanstein si Castelul Hohenschwangau dar nu le-am vazut decat din afara deoarece era o coada imensa si trb sa asteptam peste 4 ore ca sa intram in castel. Sincer nu sunt o mare fana a castelelor pe interior, am vazut cateva si toate mi se par cam la fel :), ce imi place mie sa vizitez sunt gradinile, asadar cred ca cel de al treilea mentioant de tine mi-ar fi placut mai mult. Ramamen pe alta data.
    Ce ma atrage pe mine la Bavaria sunt peisajele montane. Iti taie respiratia pur si simplu.
    Oricum este o zona in care imi doresc sa revin. Imi place tot, de la iarba taiata milimetric, la casele pictate, curatenia de nedescris si oamenii veseli peste care am dat acolo.

    RăspundețiȘtergere
  4. Dar ştiu că au castele, nu glumă! Nu am ajuns în Bavaria, deşi îmi doresc. După fotografiile acestea şi mai mult aş vrea, îţi dai seama!

    RăspundețiȘtergere
  5. Castelele, Munchenul cu Marienplatz, casutele pictate, Oktoberfestul relieful pitoresc, toate dau culoare si savoare Bavariei. Este, pot spune acum cand am vazut mai multe la tine pe blog, una din cele mai frumose regiuni de pe Glob, are cu ce se lauda si a devenit una din favoritele mele. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. As vizita castelele, pe toate, de preferinta vara cand e foarte cald afara . Desi mai rar e foarte cald :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Castelul Herrenchiemsee e foarte frumos si plimbarea cu vaporasul pana la el minunata :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Neuschwanstein mi se pare cel mai frumos, mi-ar placea sa-l vizitez. Dar toate sunt deosebite.

    RăspundețiȘtergere
  9. pe astea clar mi-as dori sa le vad, desi as incerca sa fentez coada aia imensa cu niste rezervari pe net sau ceva de genul asta.

    RăspundețiȘtergere
  10. Drumul ala prin padure mi se pare o idee superba! Categoric ar fi una dintre destinatiile mele favorite, iar castelele parca sunt din povesti. E foarte frumoasa Bavaria, iar oamenii de acolo mi se pare placuti. Pana acum am fost doar in Munchen si intr-un orasel din jur, plus Oktoberfest. Restul poate in viitor.

    RăspundețiȘtergere
  11. Neuschwanstein si Hohenschwangau - app, n-as putea sa le pronunt numele :))- ar fi si pentru mine cap de lista, impreuna cu orasul Munchen. Nici Burghausen n-arata rau; nici nu stiam de el pana atazi. Cred ca mai sunt o multime de alte orasele si sate dragute prin Bavaria, insa niciodata n-am studiat cu atentie regiunea, asa ca n-as sti sa dau exemple.

    RăspundețiȘtergere
  12. Confirm pentru Munchen....perioada sarbatorilor e de vis....eu am prins un ger de crapau pietrele , dar la cat e de frumos, parca nu mai conta :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Anonim1:37 p.m.

    Frumos articol, bravo! O rectificare la informația despre castelul Burghausen: anul 1025 e epoca medievală, nu a bronzului.

    RăspundețiȘtergere
  14. Lacul Konstanz este o alta destinatie a Bavariei ce merita explorata!

    RăspundețiȘtergere
  15. Auzi prietene? Cam cat de rostovan tre sa fii ca sa spui ca, castelul Burghausen dateaza din epoca bronzului si este in stil gotic, iar ca sa fii si mai credibil dai si anul 1025 ! Daca la nivelul asta e si restul informatiei de pe blog, eu m-am carat de aici ! Ceea ce nu ar fi rau sa faci si tu fiindca e clar ca esti pe dinafara total !

    RăspundețiȘtergere
  16. Gasesti cateva locuri frumoase din bavaria pe blogul meu de fotografie:
    http://haihui-prin-lume.blogspot.de/

    RăspundețiȘtergere