Film An education - viata la Londra

Saptamana 63
An education (2009)

an-education-film

Daca saptamana trecuta v-am prezentat un film despre viata in Venetia azi avem unul despre viata la Londra. Nu stiu cum mi-a scapat pana acum dar ce bine ca l-am gasit. An education e film foarte bun din perspectiva de calator si nu numai. Prezinta in amanunt viata din Anglia. Aspecte pozitive si negative...

Incepe cu o tanara (Carey Mulligan) ce studiaza in ultimul an de colegiu.  E pasionata de franceza, uneori se trezeste vorbind pe franceza si asculta albumele lui Edith Piaf. Vrea sa mearga la Oxford, vorbeste despre hobby-urile din inalta societate si viseaza sa ajunga si ea intr-o zi acolo. Parintii o incurajeaza si ii spun ca fara scoala o femeie nu are nici o sansa in viata. Viata curge lin, intre studiu, orele de violoncel si colegiu. Are un pretendent coleg cu ea si 2 prietene cu care sa se sfatuiasca. Totul e perfect pana in ziua in care il intalneste pe El ( Peter Sarsgaard) si descopera ce inseamna de fapt o viata perfecta.

Viata bogatilor din Londra, cu dineuri de lux, piese de teatru, licitatii pentru opere de arta de milioane de euro, parfumurile fine de la Chanel, excursii in Oxford si prin satele englezesti. Totul e stralucitor. Parintii sunt incantati de El, bogat cu cariera, tot ce isi pot dori pentru fiica lor. Fata incepe sa fie concentrata mai mult pe relatia lor decat pe studiu asa ca notele incep sa scada, profesoara  o amentinta ca va pica examenul final, directoarea ii vorbeste cu strictetea si autoritatea unei doamne britanice din inalta societate despre virginitate si cat e de importanta ea. Daca afla ca va avea o relatie intima in timpul scolii o va exmatricula.
Dar ea e euforica. El o rasfata cu cadouri, buchete de flori in pragul usii, un weekend la Paris unde ne plimbam alaturi de ei in Mormartre, pe malurile Senei, vedem notre Dame etcc.
Insa la final invata o lectie mult mai grea decat  examenul final pentru admiterea la Oxford, din categoria "nu tot ce zboara se mananca". 

An Education e un film la care m-as mai uita o data si nu doar fiindca filmul imi aminteste de perioada in care am locuit la Londra ci fiindca e genul de film care iti face duminica mai frumoasa. Te absoarbe cu cadrele frumoase si viata lipsita de griji al londonezilor si apoi intervine misterul. Simti ca e ceva putred la El, asa ca astepti indicii. Mai multe, crezi ca stii, dar in secunda 2 toate ipotezele se duc pe apa Sambetei. Timpul trece si tot nu se intampla nimic. Si apoi brusc adevarul iese la lumina. Cumva previzibil dar totusi ca o surpriza. 
Filmul prezinta foarte bine viata la Londra, desi povestea se vrea a fi in anii 1960 eu am vazut totul foarte de actualitate.... Pe IMDB filmul a primit 7.3 o nota mare pentru un film din categoria romance. Dar merita!


an-education-film-londra-anglia

an-education-film-londra-english


an-education-film-londra-anglia


an-education-film-londra

an-education-film-londra

an-education-film

an-education-film-paris



an-education-film-paris-franta
an-education-film-paris-franta

CLICK  PENTRU MAI MULTE --> FILME CU CALATORII


Weekendul viitor va astept cu un nou film de calatorie!

Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

4 comentarii:

  1. L-am vazut! E fain filmul. L-am vazut cu ceva vreme in urma, nu-mi mai amintesc prea clar actiunea, dar stiu ca mi-a placut la momentul respectiv. Poate il voi revedea candva.

    RăspundețiȘtergere
  2. Și eu l-am văzut. Merită! Îmi place Carey Mulligan, Londra, Parisul.

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu l-am vazut in urma cu cativa ani si mi-a placut atmosfera tipic londoneza, povestea lor de dragoste m-a intrigat, iar finalul m-a deconcertat. Cred ca l-as putea revedea cu drag. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu nu l-am văzut, dar m-aţi convins să-l caut.

    RăspundețiȘtergere