Film Night on earth - Los Angeles, New York, Roma, Paris, Helsinki

Saptamana 61
Night on earth (1999)

film-night-on-earth

Nu, nu v-am insirat 5 orase la intamplare. 
In film e vorba despre viata de taximetrist in acceasi zi, intre acceleasi ore (4-7 dimineata) dar in 5 orase diferite! O comedie pe cinste pe care va recomand sa o vedeti. E un film care zice multe despre toate orasele prezentate, despre cultura oamenilor din aceste tari, obiceiurile lor, fiecare poveste are o morala dar e si o calatorie pe cinste! Desi e cam vechi, nota 7.6 pe IMDB m-a convins sa il vad! Si ma bucur ca am facut-o.

Filmul incepe cu 5 ceasuri, care arata ore diferite in cele 5 orase: Los Angeles, New York, Paris, Roma, Helsinki! La 4 dimineata incepe prima poveste, in Los Angeles. O fetita prea tanara pentru a fi taximetrist si o doamna prea stilata pentru acele vremuri aterizeaza in Los Angeles. In Aeroport fata taximetrist o agata si ii propune sa o duca la destinatie. Pe drum se imprietenesc, povestesc si la final femeia ii propune o slujba mult mai buna! Fata o refuza fiindca visul ei e altceva. Un job la care nici nu te gandesti :) desi e destul de evident!

Ajung la destinatie si incepe a doua poveste la New York. Un tip doreste sa mearga in Brooklyn si toate taxiurile care opresc refuza sa il duca. E un cariter rau famat al New-York-ului. Trece ceva timp pana ce ajunge la el un taximetrist polonez. Care nu stie bine nici engleza, nici sa conduca, e in prima lui noapte ca taximetrist. Cei doi fac schimb de locuri, clientul ajungand sa conduca. Calatoria lor e presarata cu faze comice. Cand ajunge in Brooklyn soferul imigrant nu mai stie sa se intoarca in Manhattan. Destul de previzibil, zic eu :)

Din nou se reseteaza ceasul. La Paris acum e ora 4 dimineata. Un negru duce in masina 2 "ambasadori" care la un moment dat il calca pe nervi si ii da jos din masina. La o intersectie ia de pe drum o tanara ce face cu mana. E oarba. Soferul e curios asa ca pune multe intrebari impertinente, despre cum e sa fi orb, cum poti face sex daca esti orb etccc La final fata ii da o lectie....

Zburam la Roma. Cea mai comica calatorie. Taximetristul da multe ture pana sa gaseasca un client la 4 dimineata. Cand il gaseste crede ca e episcop si vrea la Vatican. Drept urmare incepe sa se confeseze. Atatea nebunii ii spune ca pana la urma barbatul moare! Taximetristul face un atac de panica :))

Ultima poveste e la Helsinki. Un taximetrist merge la o comanda, pt 3 barbati, aflati in stare de ebrietate. Pe drum  barbatii incep sa-i povestea soferului de taxi, ofurile. Motivul pt care sunt beti. Prietenul lor azi a avut cea mai rea zi din viata lor. Dupa ce si-a platit masina cumparata in rate, s-a dus sa o scoata si cand a ajuns la job a intarziat. Patronul la dat afara. Cand a ajuns in parcare sa-si ia masina, cineva ia facut-o praf. Acasa sotia se plange ca fiica lor are 16 ani si e insarcinata. Si cand el ii povesteste ca nu mai are job si nu mai au nici masina, femeia il da afara din casa. Cand termina povestea, incepe taximetristul cu una si mai si care ii pune pe toti pe plans! In final isi dau seama ca se poate si mult mai rau :)

Fiindca e un film mai vechi nu prea am gasit poze ok
Dar acest colaj spune multe :)


film-night-on-earth

FILMUL IL PUTETI VEDEA ONLINE --> AICI
CLICK  PENTRU MAI MULTE --> FILME CU CALATORII


Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

4 comentarii: