FILM Roman Holiday - vacanta de printesa la Roma

 Saptamana 64
Roman Holiday (1953)

roman-holiday-poster-frumos

Filmul Roman Holiday l-am vazut imediat dupa celalalt film de calatorii cu Audrey Hepburn Two on the road. Mi-a fost recomand si nu puteam zice NU Romei si nici actritei Audrey Hepburn pe care v-am spus ca o iubesc. Cand am citit ca filmul a fost nominalizat pentru 10 premii Oscar si Audrey Hepburn a si castigat un Oscar pentru rolul din acest film nu am mai stat pe ganduri. A jucat excelent. A fost o reala placere sa vad prin ochii ei Roma. Sa vad Roma de demult si s-o compar cu Roma din zilele noastre. Accelasi farmec doar in alb si negru.

Povestea incepe cu vizita Printesei Ann la Roma. Baluri, intalniri cu presa, cu inaltele oficialitati, dineuri etc! Seara aude o petrecere in deparatare, oameni care se distreaza iar ea asculta programul incarcat pentru ziua urmatoare cu opere de caritate, interviuri etcc. Vrea sa viziteze Roma, sa danseze, sa fie un om normal. Asa ca noaptea, dupa ce face o criza (si ii dau un medicament sa se calmeze) se furiseaza si se trezeste in centrul Romei. Un jurnalist american Joe Bradley (GREGORY PECK) o gaseste dormind pe o banca. Crede ca  e beata asa ca incearca sa o trimita acasa cu un taxi dar ea nu stie adresa asa ca in final o duce la el acasa. Dimineata o lasa dormind si el merge la birou unde vede in ziar ca ea e de fapt Printesa la care avea el interviu asa ca se gandeste sa faca o afacere cu directorul ziarului, ii propune poze in exclusivitate si un interviu personal in schimbul a 50 000 euro. Directorul accepta. El fuge acasa unde Printesa inca doarme. Urmeaza o zi plina cu vizite la Colloseum, Boca della la Verita, Fantana Trevi, cafele pe terasa, iar seara o sueta pe malul Tibrului. Ii ofera o zi asa cum a visat! O vacanta de printesa la Roma! Finalul e previzibil, se indragostesc. Daca raman impreuna sau nu veti vedea ....

Roman Holiday e un film extrem de pozitiv si amuzant, cei care cunosc stilul Audrei Hepburn stiti despre ce vorbesc. O figura naiva dar culta, cu un aer misterios incercand sa-si ascunda identitatea. Scenariul original, diferit, o opera de arta cinematografica. Un film din categoria romance-comedy care chiar merita vazut! Mai ales de catre pasionatii de calatorii. Zic ca au scos ce au putut mai frumos din Roma! Atmosfera acelor timpuri combinate cu obiective turistice ce le putem vedea si azi. Senzatia de vacanta! de distractie! dorinta de a vedea locuri noi! Pe IMDB a primit nota 8! Un alt film cu Roma zilelor noastre -->  To Rome with love


-Secvente din film-

film-roman-holiday-film-audrey-hepburn-romance

film-roman-holiday-film-bun

film-roman-holiday-film-audrey-hepburnfilm-roman-holiday-film-calatorie-roma

film-roman-holiday

film-roman-holiday-film-calatorie


FILMUL IL PUTETI VEDEA ONLINE --> AICI
CLICK  PENTRU MAI MULTE --> FILME CU CALATORII


Weekendul viitor va astept cu un nou film de calatorie!

Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

9 comentarii:

  1. Ha! In sfarsit, dupa mult timp, un film pe care l-am vizionat si eu! Pai nah, avand in vedere ca sunt fan Audrey Hepburn, nu puteam nici intr-un caz sa-l ratez. Mi-a placut mult ideea filmului si m-au incantat foarte mult peisajele expuse si Roma anilor 60!

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim9:16 a.m.

    Superb filmul! L-am vazut acum...muuuulti ani ,la cinema.Era prima oara cand o vedeam pe Audrey H si mi-a ramas in suflet! Superb.

    :) Little

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc de comentarii fetelor! Ma bucur ca l-ati vazut!

    Little mi-ar fi placut si mie sa il vad la cinema

    RăspundețiȘtergere
  4. am chiulit de la un curs cand eram studenta sa-l vad prima oara si mi-a placut la nebunie! si eu sunt fan audrey, moda, joc scenic, o dulcica!
    dupa multi ani, am revazut filmul alaturi de fiica-mea si ne-am distrat copios amandoua :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Aa ce film cu Audrey "de calatorie" imi mai recomanzi? Poate ai mai vazut ceva ....

    RăspundețiȘtergere
  6. Uite ca desi mi-a fost de multe ori recomandat, nu am apucat sa-l vad. Abia acum am aflat si despre ce e vorba, asa ca da, ma pun pe cautat filmul. Sunt sigura ca o sa-mi placa, Audrey era multi fani... Si Roma de asemenea. :D

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu stiu, nu cred ca l-am vazut, dar o sa ma uit cat de curand :)

    RăspundețiȘtergere
  8. superb filmul, ooo...o sa-l revad, l-am vazut de mult!

    RăspundețiȘtergere