Oktoberfest in stil clujean

Ieri am iesit prima oara la un festival toamna asta. Septembrie a fost o luna prea agitata si plina cu mici excursii in Apuseni si pe Valea Prahovei, apoi am sarbatorit 3 zile si 3 nopti ziua mea iar cand s-a instalat ploaia am dat drumul la caldura, m-am cuibarit in paturica, am citit, am gatit, am vazut filme si mi-am incarcat bateriile. Asadar in Septembrie Clujul a ajuns pe ultimul loc, chiar mai mult am reusit performanta de a nu asista la nici un festival desi va asigur ca nu ducem lipsa. In fiecare weekend avem parte de un moment cultural in P-ta Unirii.



Ieri am avut parte de o vreme atat de frumoasa, cu soare incat nu am putut sa stau in casa. Mai ales cand stiam ca in centru ma asteapta un fel de Oktoberfest in stil clujean (Herbst Fest si Zilele Recoltei) 2 festivaluri care sarbatoresc Toamna! Am verificat programul, l-am luat pe Kari de manuta si am facut in asa fel incat sa ajungem in centru dupa 5 pm cand incepea Dresajul cu caini Ciobanesti Germani. Niste balauri stufosi si agresivi. Ma asteptam la ceva mai spectaculos dar cainii acestia sunt caini de atac, de tinut la casa omului nu de facut "echilibristica pe sfoara" cu ei. Totusi la final au lasat si pe copii sa ii dreseze, le-au pus cateva obstacole la caini si la copii un bol cu mancare in mana si toata lumea a fost fericita. Kari a fost chiar in culmea fericirii toata seara mi-a povestit cum a dresat el cainii, cat erau de mari, de frumosi, cat de curajos a fost etccc.




Distractia romanească ÅŸi spiritul antreprenorial german si-au dat mana in cadrul Herbst Fest. Am intrat in cortul cu discursurile celor care vorbeau despre afaceri si economia Germaniei. Fete imbracate cu rochite cu volanase si decolteul generos, imparteau halbe de bere celor care ocupasera un loc. Pana m-am invartit sa iau o portie de mancare traditionala germana  chifla cu carnati au inceput si programul artistic cu muzica simfonica, fanfara etcc. Am luat masa in stil de sarbatoare ca la nunta dupa care ne-am indreptat spre Sala Sporturilor unde se tinea al doilea festival.

festival-cluj-toamna

Sarbatoarea Recoltei e mai mult un targ mare decat un festival. Tarabe pline de legume, fructe si flori de sezon. Nu au lipsit nici mierea si nici produsele traditionale romanesti. Am ajuns si la scena unde se canta muzica populara romaneasca si barbatii se veseleau si inchinau cu palinca dupa o zi grea. Am facut cu Kari o tura pe la tarabe, am cumparat un dovleac mare - leguma cea mai apreciata - dupa nr de oameni care se inghesuiau sa o cumpere, niste ceapa lunga adusa din Sighisoara, 2 sticle de must, turta dulce, dupa care aproape pe intuneric am strabatut parcul mare si ne-am intors acasa.

must-struguri

muzica-populara

legume-toamna

dovleac

Asa am petrecut weekendul acesta la Cluj.
Voi ce ati facut in acest sfarsit de saptamana?

Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

9 comentarii:

  1. Ce frumos...mi-e dor sa merg la un astfel de festival dar din pacate in ultimul timp sunt atat de aglomerata incat lucrurile care-mi fac placere cad mereu pe ultimul loc. :(
    Ieri am fost jumatate de zi la cursurile CISCO (ca in fiecare sambata dupa amiaza timp de 3 luni) si astazi la supermarket, gatit, spalat rufe, calcat, curat in casa si vorbit cu cateva prietene la telefon. Acum sper sa apuc sa ma uit la primul episod din noul sezon "The Vampire Diaries". Daca imi mai ramane ceva energie...

    RăspundețiȘtergere
  2. Am vazut cum se pregateau si in Galati de sarbatoarea Recoltei dar nu am reusit sa vad forfota din weekend. Sunt intr-o fuga continua si profit de orice moment liber sa ma odihnesc.

    RăspundețiȘtergere
  3. la noi zilele recoltei sunt abia pe 18, le astept cu nerabdare si eu, fiindca vreau niste miere. Must nu cred ca are sa mai fie, iar 'cea mai apreciata leguma' nu imi place. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Frumos a fost si la Sibiu la Oktoberfest in stil local (Cibinfest). Papa bun,muzica si un cort mare-mareeee.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mi-ar placea sa vad cate 1 articol despre festivalurile toamnei din fiecare oras. Ana de la Bucurest, Mihaela din Galati, Foto incepator din Sibiu etccc

    RăspundețiȘtergere
  6. imi plac aceste festivaluri, la noi a plouat in toate zilele festivalului din pacate!

    RăspundețiȘtergere
  7. http://krmenslife.blogspot.ro/2013/09/haiku-de-toamna.html

    RăspundețiȘtergere
  8. Prin aceste evenimente, aporoape in fiecare weekend in P-ta Unirii sau alte locatii, Clujul se pregateste de titulatura de Capitala Culturala a Tineretului in 2015

    RăspundețiȘtergere