Bagajul pentru Londra – ce nu trebuie sa uiti acasa

Mi-ar fi placut sa citesc un artcol despre bagajul pentru Londra inainte sa plec. Ca sa stiu ce trebuie sa imi pun in bagaj si nu ma refer la bagajul de emigrant ci la obiectele speciale pe care fi bine sa nu le uiti acasa atunci cand calatoresti la Londra.

bagaj-calatorie-troller-Londra-Anglia


1. O harta mare! Nu m-am gandit sa imi cumpar harta fiindca am zis ca voi gasi una gratis la Londra. Ce mare lucru, pana si in pliantele cu reclame sunt harti! Adevarat. Doar ca aceste harti sunt turistice, cuprind in general zona 1 si 2 si sunt extrem de incomplete fiind marcate pe harta doar obiectivele turistice din top 10! Ori eu pentru cel putin 1 luna aveam nevoie de una completa, mare, cu care sa pot ajunge la o adresa data! Pana la urma am gasit una acolo intr-un carboot sale si dupa cateva saptamani mi-am luat si o carte cu harti detailate pe fiecare zona multtt mai buna!

2. Un ghid cu Londra si unul cu Anglia complet! Pentru o perioada scurta e usor sa te documentezi, oricum in 5-7 zile nu apuci sa vezi tot dar pentru o luna ai nevoie de o carte serioasa in care sa gasesti cat mai multe informatii si itinerarii astfel incat sa imi pot ocupa timpul pana reusesc sa gasesc un job!

3. Adaptor pentru priza! Daca stiam din Romania nu as fi scormonit timp de 1 luna cu o agrafa in priza de cateva ori pe zi. Fiindca la Londra prizele sunt mai speciale, au 3 gauri. Si adaptor nu am gasit, poate ca n-am cautat nici eu suficient de bine vazand ca smecheria cu agrafa(din accea antica pt coc) functiona.

4.Haine groase de casa. La Londra in aprilie, erau vreo 10 grade noaptea. Peretii caselor zici ca-s de carton deci cam tot atatea grade sunt si in casa. Hai ca in Aprilie te mai astepti dar cand tot asa a fost si in iunie, am blestemat din greu frigul si umiditatea din Londra.

5. Pantofi comozi. Mi-am luat niste adidasi de la Lotto, frumosi, de piele intoarsa, prin care.... trecea apa! M-am uitat sa arate bine si sa fie comozi uitand total acest considerent foarte important pt Londra, oras in care ploua 2 zile din 3. Noroc ca avand ceva experiente cu basici in talpa i-am cumparat cu un nr mai mare incat sa-mi incapa o soseta groasa inauntru, care sa-mi protejeze putin picioarele.

6. Umbrela nu mi-am dus. Am zis ca o sa-mi cumpar acolo dar niciodata nu m-am indurat sa dau 25 de lire pe una de calitate. Iar cele din Poundland nu fac fata la ploile londonze. Am tot sperat ca intr-o zi sa gasesc una in metrou, ca tot scria la statistici ca anul 1 milion de umbrele se pierd prin metrou, dar n-am avut norocul acesta. Daca as pleca din nou la Londra, pt 3 luni, mi-as pune!

7. Pasaportul. Anglia e mai cu mot: se conduce pe sens opus, au prize cu 3 gauri si ne cer Pasaport ca sa intram in tara lor, chiar daca suntem din UE. Asa ca trebuie sa stea in fruntea listei sa nu il uitati

8. Doua acte de indentitate cu poza. Ca sa isi faci cont bancar, la HSBC, iti cerea 2 acte pe care sa ai poza si adresa. Am avut noroc ca aveam si pasaport si buletin. E acceptat si permisul de conducere.

9. Haine impermeabile. Daca m-ar fi dus capul putin mai mult m-as fi gandit sa fac o vizita la magazinele sportive (poate chiar cele de pescari :)) sa-mi caut o geaca calduroasa si impermeabila inainte sa plec. Dar cum nu m-am gandit ca imi trebuie echipament de ski nu unul urban, atata frig cat am bagat la Londra n-am mai indurat in viata mea

Si acum pe langa toate acestea bagajul meu pentru Londra continea:

-produse de ingrijire personala si make-up

-haine mai subtiri si mai groase, casual, elegante, sport. 2

-Genti una crossover pentru plimbari in oras, si una eleganta in caz de interviu pt job

-adidasi, pantofi, balerini si papuci de casa

-cateva vase -o oala, o tigaia, o tava, o farfurie, o cana pt primele zile

-Cartea Curajul de Osho :) medicament pt depresie si foarte motivationala

-electronice - aparat foto, laptop, telefon si incarcator, uscator de par, placa de intins parul etccc

-10 dvd-uri cu filme si seriale (in caz ca nu va merge bine netul sau nu voi avea deloc)

-1500 de lire, din care 400 lire cash pusi in 3 locuri diferite

-actele, diplomele traduse si legalizate/ cv + scrisoare de intentie pe engleza puse pe mail + toate documentele scanate

-cateva medicamente printre care multe abtibiotice fiindca acolo sunt scumpe

Si am plecat ....


Citeste toate articole despre Londra aici --> ANGLIA
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

14 comentarii:

  1. Am zburat Bucuresti-Londra in Martie 2011 si am folosit DOAR buletinul sa intru/ies din tara. Nu sunt Schengen dar sunt EU. Nu am pasaport inca :) Astept sa il fac pe cel maghiar. Aia cu prizele am patit-o si eu. La hotel aveau 3 prize britanice (cu 3 gauri) si UNA Europeana iar noi nu aveam adaptor si nici de la hotel nu ne-au dat. Noroc ca am dus un triplu stecher la noi :))

    E adevarat ca regulile ptr acte sunt altele cand esti expat si nu doar turist. Dar la intrarea in tara tot numai buletin ar fi tb sa fie suficient

    RăspundețiȘtergere
  2. nu aveai adaptor din Italia? :P

    RăspundețiȘtergere
  3. Ti-am lasat si ieri un comment, dar nu cred ca a ajuns. L-am tastat de pe tel, intr-o cafenea, probabil nu am completat corect.

    Fa-ma sa inteleg! Voi sunteti acum in Londra? Locuiti aici? Daca da, mi-ar placea sa iesim la o cafea. Mi-ar face o mare placere.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sper sa va priasca mutarea si sa va simtiti bine acolo!
    Ce organizata esti, cu listuta de bagaj :) Pe mine m-a ajutat foarte mult, cand m-am mutat in Olanda, internetul pe telefon si Google Maps, de asemenea si cateva aplicatii pentru telefon: una pentru programul mijloacelor de transport, alte doua pentru vreme/ploaie. Poate au si englezii asa ceva, sunt extrem de utile. A, si o aplicatie pentru tradus, caci, na, nu vorbeam o boaba de olandeza...Iar pastilele aduse din Romania au fost foarte pretioase!

    RăspundețiȘtergere
  5. Pe termen lung trebuie sa ai si pasaport, oricum e si o masura de precautie ...

    Madalina eu pana in Anglia niciodata nu mai vazusem alt tip de prize decat cele de la noi. Nici nu imi puneam problema ca pot fi altfel. In Italia totdeauna am gasit universale. Doar in Portugalia in ultima vacanta am mai prins tot asa ...

    Robert mi-ar fi placut mare placere dar povestile sunt vechi de 1 an. Momentan sunt la Cluj dar cand mai planuiesc o vacanta la Londra te anunt din timp sa iesim la un ... ceai :)

    Dana da si aplicatiile sunt bune, internetul pe telefon sau tableta e o necesitate acolo, nu un moft. Insa poti sa te descurci si fara ceva mai greu ....

    RăspundețiȘtergere
  6. da, in Italia erau de amandoua tipurile, dar ghici unde, tocmai la universitate in Pisa nu mergeau cele normale, trebuia adaptor

    RăspundețiȘtergere
  7. Adaptor am cautat si eu,dar eu nu-i las pana nu imi dau relatii complete:ce magazin,unde e cel mai aproape.Sunt ca scaiul.Uneori ii scot din magazin sa-mi arate.Nu s-a suparat nici unul,sau nu a aratat.Deci,fara probleme gasesti la MAPLIN.Prin alte parti am mai gasit (si cumparat) dar nu am fost suficient de atenta,era doar pentru aparatul de ras,si are alt voltaj (cred ca 250V)....nu aveam nevoie.Noroc ca era ieftin,nu a fost o cheltuiala dupa care sa regret indelung.

    RăspundețiȘtergere
  8. Madalina in Italia nu am avut problema insa am mai avut nevoie de adaptor intr-o pensiune in Spania si un hotel din Portugalia :(

    Valentina uite ca nu m-am gandit niciodata sa ma uit dupa voltaj, e de luat in calcul

    RăspundețiȘtergere
  9. Care e faza cu agrafa în priza? Mâine plec la Londra și nu știam de adaptor ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Agrafa pentru par, dar iti recomand sa nu umbli la prize si mai bine sa iti cauti adaptor, chiar si acolo. Mie mi-a aratat cum se face tipa la care stateam.

      Ștergere
  10. Buna! Planuiesc sa merg si eu in Londra, dar momentan ma mai documentez. Stii cumva unde pot gasi o harta care sa arate foarte clar cum este impartita pe zone? Eu nu am reusit sa gasesc o harta pe net pana acum. M-ai ajuta enorm :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai si de ce vorbese toata lumea despre aceste zone daca nu se stie cum sunt delimitate?

      Ștergere