FILM Lost in Thailand - comedie de nota 10 prin Thailanda

Lost in Thailand (2012)
Saptamana 67

lost-in-thailand-film


Comedia Lost in Thailand am gasit-o intr-o zi din greseala intr-un top chinezesc care zicea ca acest super film de calatorie a adus cel mai mare buget chinezilor dupa filmul Avatar. Cand am citit m-am sters de 3 ori la ochi sa vad daca chiar am citit bine. Adica ... Avatar .... e Avatar si Lost in Thailand este un film despre care eu nu auzisem pana atunci si sunt convinsa ca nici voi. Dar cu o foarte mare curiozitate la bord l-am scos si am trecut la vizionat. Evident ca dupa asemenea introducere am avut si ceva asteptari ...

Lost in Thailand  spune povestea lui Xu, un mare afacerist care a inventat o formula chimica de Super Gaz. Pleaca in Thailanda pentru al gasi pe seful lui care avea sa-l ajute sa dezvolte aceast produs. Pentru el job-ul era viata. Chiar inainte de a pleca sotia lui il anunta ca vrea sa divorteze fiindca nu are timp niciodata de familie si de fetita lor. El o roaga sa ii dea timp, aceasta calatorie fiind foarte importanta avand in vedere ca rivalul lui Gao Bo este si el pe urmele sefului. Cine il va gasi primul va primii bani pentru noul proiect.
Insa pe avion Xu il intalneste pe Wang Bao un tip care merge in Thailanda in vacanta. Poarta cu el un cactus, camera de fotografiat, un jurnal de calatorie si o lista lunga (tip buket list)care spera sa o bifeze. Wang Bao e tipul de bufon (mi-a amintit de Mr Bean), om naiv dar cu o inima mare care tot ii pune intrebari lui Xu pana ajunge sa-l exaspereze. Odata ajunsi in aeroport se despart insa cand Xu il vede pe rivalul lui (colegul de la job) ajuns si el in Thailanda pe urmele sefului si prins in mizeul problemei se intoarce la Wang, calatorul naiv, si ii plaseaza telefonul cu GPS in buzunar pt a-si induce rivalul in eroare. Se despart din nou ca si prieteni buni, cu imbratisari si pupaturi si pornesc pe drumuri separte insa nu dupa mult timp calatorul gaseste telefonul si il cauta sa il returneze crezand ca e o greseala. Atunci incepe calatoria celor 2 prin Thailanda. Faptul ca nu stiu exact unde se afla seful lui ii poarta prin toata tara. Prin ochii lor vedem temple, orase si sate, un paradis verde  plin de oameni zambitori. Sarbatorim alaturi de ei Festivalul Luminii cand mii de lampadare zboara spre cer si Festivalul apei??! cand se uda cu pistoale. Calatoresc cu toate mijloacele de transport posibile (tren, autocar, tuk-tuk, motocicleta, pe elefant si la final pe jos prin jungla) si dorm in hoteluri de lux. Avem parte si de terapii cu masaj thailandez dar si de ore de kickboxing. In final Xu il intalneste pe seful lui dar si mai important primeste o lectie de viata despre ce inseamna sa fii om, de la partenerul de calatorie Wang, care e super fericit de aventurile si vacanta petrecuta impreuna in Thailanda.

Daca mi-a placut acest film? Da mi-a placut! Desi mi s-a parut putin ca merge pe stilul de film american, din punct de vedere a calatoriei filmul te tine in priza fiind plin de mister si aventura. Au echilibrat bine situatia, Xu fiind un om foarte serios care nu simti ca ar gusta calatoria si Wang care face poze din 2 in 2 minute, scrie intamplarile de peste zi in jurnal si iubeste aventura. Simti ca se bucara de viata, ca e un om fericit. Thailanda din film e minunata, cand l-am terminat deja ma gandeam cum as putea sa fac sa ajung si eu acolo ....
Si e comedie. Am ras, chiar cu pofta de multe ori!



Lost in Thailand-film-calatorie6


Lost in Thailand-film-calatorie5

Lost in Thailand-film-calatorie4

Lost in Thailand-film-calatorie3Lost in Thailand-film-calatorie2
Lost in Thailand-film-calatorie1

CLICK  PENTRU MAI MULTE --> FILME CU CALATORII


Weekendul viitor va astept cu un nou film de calatorie!
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

Un comentariu: