Film Whatever Lola wants - vise implinite in Egipt

Saptamana 66
Whatever Lola wants (2007)
whatever-lola-wants-film-egipt


Acest film mi-a fost recomandat de Shakuka impreuna cu inca cateva pe care intentionez sa le vad fiindca stiu ca are gusturi bune. Whatever Lola wants e doar un exemplu de film exceptional din lista ei.

Regizat de un marocan, filmul are sa te poarte intr-o calatorie cu iz oriental. Lola e o newyorkeza care lucreaza ca postasita dar viseaza sa fie intr-o zi dansatoare. Face cursuri de balet si merge deseori la auditii dar nu e acceptata niciodata. Intr-o zi prietenul ei cel mai bun, egipteanul Yussef (Achmed Akkabi) ii arata o caseta cu Ismahan o belly dancer legendara in Egipt. Ismahan a fost odata faimoasa dar a decazut din cauza aventurii ei. Intr-o zi, impartind scrisori il intalneste pe Zack (Assaad Bouab) un arab frumos care ii cade cu tronc. Prietenul Yussef reuseste sa ii faca "o intalnire". Devin iubiti si totul decurge frumos pana in ziua in care se cearta cu privire la viitorul lor si el pleaca in Egipt. Ea il urmeaza, merge acasa la familia lui, insa rand pe rand primeste mai multe socuri, ea fiind total nepregatita pentru socul cultural ce o asteapta si diferentele dintre New York si Egipt. Zack ii explica dupa prima noapte, ca relatia lor nu are cum sa continue asa si o paraseste. Ea o cauta pe Ismahan, dar ajunge greu sa o cunoasca si chiar foarte greu sa o convinga sa ii dea lectii de dans. Intre timp decide sa ramana in Egipt, lucreaza la un bar de noapte ca si dansatoare si ziua ia lectii de dans de la Ismahan, care devine in timp cea mai buna prietena a ei acolo. Finalul e grandios, Lola ajungand ceea ce a visat! Una din cele mai bune dansatoare de belly dancer din Egipt.

*Ce mi-a placut cel mai mult la filmul "Whatever Lola wants"? Sfarsitul! A fost superb, iar melodia de la final am pus-o pe repet de vreo 10 ori. Dar asta este doar asa rezumatul fiindca filmul in esenta e foarte bun. 
*Lola e un exemplu de perseverenta si ambitie, din balerina cu miscari fixe, rigide sa devii belly dancer unde trebuie sa te contopesti cu muzica sa dansezi intr-un mod sensibil si provocator e o calatorie cu multe incercari si obstacole.
* Mi-au placut orele de belly dance in care sunt mai multe "lectii" despre ce inseamna de fapt acest dans! Lucrul cel mai important spune Ismahan e sa dansezi totdeauna pentru tine si nu pentru un barbat!
*In film invatam multe despre cultura araba, despre cum sunt priviti homosexualii fiindca Yussef prietenul cel mai bun al Lolei e homosexual. Despre ce cred arabii despre dansatoarele din buric, si cat de subtire e linia dintre femeie usoara si artista! 
*Lectii despre familie si ce-si doresc mamele pentru baietii lor vedem cand Lola ajunge acasa la Zack
*Despre nuntile orientale fiindca Lola danseaza la un moment dat in cadrul uneia dintre cele mai asteptate nunti din Egipt. 

Whatever Lola wants este categoric un film din care ai ce sa inveti si prin care vei avea o calatorie savuroasa in Egipt. Filmul a primit nota 6.5 pe IMDB si cred ca merita mai mult!



whatever-lola-wants-film-egipt

whatever-lola-wants-film-egipt2

whatever-lola-wants-film-egipt3

whatever-lola-wants-film-egipt4


whatever-lola-wants-film-egipt6
whatever-lola-wants-film-egipt9

whatever-lola-wants-film-egipt10

whatever-lola-wants-film-egipt11

whatever-lola-wants-film-egipt12


whatever-lola-wants-film-egipt13


CLICK  PENTRU MAI MULTE --> FILME CU CALATORII


Weekendul viitor va astept cu un nou film de calatorie!
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

3 comentarii:

  1. Suna interesant, multumesc ptr recomandare! Am sa-l caut. As vrea sa aflu mai multe despre Egipt, despre cultura lor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mihaela iti recomand si filmul Cairo Time, tot cu Egipt, foarte frumos

    RăspundețiȘtergere
  3. buna recomandare, multumesc :)

    RăspundețiȘtergere