Urmareste Enciclopedia calatorului independent 

 | ABONEAZA-TE PE E-MAIL | FACEBOOK | INSTAGRAM |

Mancare asiatica la restaurant Wok'n'Roll din Cluj

A trecut ceva timp de cand nu v-am mai povestit de un restaurant bun din Cluj. Azi a venit vremea pentru Wok'n'Roll un restaurant drag mie, in care am fost prima oara in vara dar nu aveam aparatul foto la mine,insa stiam ca nu e problema ca o sa ma intorc  intr-o zi pentru mancarea delicioasa facuta in WOK. Restaurantul Wok'n'Roll il gasiti in centru (straduta ce da din Memo in fata Casei de cultura) pe Gheorghe Sincai nr 14.


Specificul restaurantului Wok'n'Roll e faptul ca toate preparatele se fac in WOK in FATA TA! Stil asiatic 100%.
Daca ati vazut filme stiti ca asiaticii obisnuiesc sa manance la restaurante/taverne pe strada unde totul se face in fata lor. La noi, avand iarna si temperaturi joase nu e cazul insa s-au gasit solutii astfel in spatele unei tejghea bucatarii manuiesc cu dexteritate wok-urile in flacari adaugand rand pe rand ingredientele dupa o ordine numai de ei stiuta.  



Restaurantul Wok'n'Roll e un restaurant pentru studenti cu un design stylish! concept pentru tineret
Scaune de bar, bambusi ce cresc in mese, tablouri ce reflecta viata in Asia, mese mici, ornamente frumoase.E un restaurant cu self service asa ca comanzi la masa, iti iei mancarea direct de la bucatar si platesti la final la casa. E un restaurant in care sa mergi sa mananci! mult si bine, sanatos si delicios, ieftin fiindca portiile incep de la 16 ron!
Chestia care imi place maxim, pe langa ingredientele asiatice,  faptul ca se gateste in fata ta si designul restaurantului e Meniul! Impartit in 3 avem asa:

Pe prima pagina realizezi singur propria reteta la wok!

Pasul 1 (baza)-legume cu orez/noodels(paste din orez/porumb/fasole Mung)
Pasul 2 adaugi extra ingrediente dorite (tofu, broccoli, muschi de vita, ciuperci, porumb, bambus etc)
Pasul 3 sosul (indian, mediterantian, teriyaki, wok&roll, Hot Asia, sos de stridii etcc)
Apoi te duci in fata bucatarului si vezi cum iti prepara mancarea. 
Astfel iti poti crea propria portie, dupa buget, preferinte, gramaj, numarul de calorii, vegetarian etc!

A doua pagina e cu retete prestabilite, in cazul in care nu doresti sa te joci si vrei sa mergi la sigur! si salate
A treia pagina e cu paste facute la wok cu carne/legume sau fructe de mare

Sotul meu s-a jucat cu ingredientele si si-a facut propria portie de orez cu legume la wok. 
Orezul foarte bun, cei care obisnuiesc sa manance in restaurante chinezesti/japoneze stiti despre ce vorbesc. Carnea frageda, delicioasa iar legumele crocante, foarte putin preparate termic, astfel nu isi pierd nici culoarea, nici nutrientii, nici aroma!


Eu am ales o portie de paste cu creveti!
Dupa ce am fost in Italia in 5 vacante si am mancat paste din greu am devenit foarte pretentioasa.O portie de paste bune trebuie sa aiba un sos usor intepator, pregnant si fructe de mare/ciuperci etc usor crocante. In Romania foarte rar am mancat paste la restaurant care sa semene cu cele ce le mananc in Italia. La Wok'n'Roll in vara am ales Paste cu Fructe de Mare si au fost extraordinare asa ca asta a fost motivul pentru care am vrut sa revin. De data asta am ales Tagliatelli cu Creveti si am primit o portie de paste proaspete, cu un sos de rosii si usturoi si multi creveti mari si foarte crocanti. O nebunie! Cele mai bune paste din oras, so far, fara exagerare.


Thanks for visiting,

Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

9 comentarii : Leave Your Comments

  1. Pfff, trebuia sa citesc postul tau fix acum inainte de masa :))
    Si cand ma gandesc caci la cantina la care merg au aceleasi rahaturi in fiecare zi...imi ploua in gura la ce bunatati ai descris tu in post.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu cu colega de laborator mancam des la Wok'n'Roll fiindca e aproape de clinica noastra. Au mancare sanatoasa si meniul zilei e convenabil. Poate mergem si azi

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu, dupa cum ti-am mai zis, nu prea ma dau in vant dupa mancarea asiatica, dar nici nu o resping total. Am fost si eu o data la un restaurant de genul asta, unde ti se prepara mancarea in fata. Iti alegeai ingredientele, proaspete si ei le gateau. A fost interesant si bun.

    RăspundețiȘtergere
  4. o experienta de la care clar nu m-as da inapoi! n-as prea sti ce sa-mi combin, dar pt inceput as opta pt ceva deja ales de ei. ambele feluri arata delicios!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ador mancarea chinezeasca. Preferatul meu e orezul cu ou si puiul cu bambus, ciuperci chinezesti (alea negre), dar la fel de bine imi plac si noodles cu pui si sos de soia, pui cu ananas, pui cu sos dulce-acrisor, etc. Eu nu mananc peste si nici fructe de mare absolut deloc, mi se face rau numai de la miros. A! Si la desert imi place inghetata prajita sau laptele prajit ! Daca mai ajungi in Londra, iti recomand sa mergi la Blaxk Bean in China Town, nu ti le fac in fata ta, dar mancarea e delicioasa si nu e scump deloc. Daca ajungi, sa iei de baut Ice Tea de lamaie, il fac ei, e cel mai bun Ice Tea care l-am baut vreodata !

    RăspundețiȘtergere
  6. Pentru mine ar fi o experienta inedita! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Uite, asta e si o experienta inedita(vorba Mihaelei) si ocazia de a consuma ceva super delicios si sanatos. Imi place totul, de la cum arata localul la modul de prezentare al preparatelor. Ador crevetii, fructele de mare, mancarea asiatica in general. :P

    RăspundețiȘtergere
  8. Imi place ca au farfuriute mici :) Foarte bine arata, chiar si pentru Miercurea fara carne :) Spor!

    RăspundețiȘtergere
  9. arata totul foarte bine, imi place mancarea asiatica, numai ca trebuie sa stiu exact ce contine!

    RăspundețiȘtergere

Faceți căutări pe acest blog

Jurnale de calatorie