Am ajuns la Targul de Craciun din Sibiu

Nici nu s-a deschis bine Targul de Craciun ca l-am si batut pe sotul meu pe umar si i-am spus "Draga hai sa mergem in Sibiu". Nu mi-a fost usor sa-l conving fiindca frigul si mai ales statul afara ore in sir pe frig nu e placerea lui dar povestindu-i despre cat de frumos va fi, si cate vom vedea si mai ales ca e de interesant Muzeul Taranului Roman din Sibiu, ceva unic ce o sa-l dea pe spate a spus OK. Ba mai mult am plecat cu foarte multe asteptari si dorinte pentru un city break de vis la Sibiu. Insa pentru mine care vizitasem Sibiul de nenumarate ori Targul de Craciun a fost marea chemare. 


Cred ca nu am foarte inspirati cand am ales primele zile din Decembrie fiindca fara zapada targul nu are accelasi farmec. Ii lipseste ingredientul principal, fulgii de nea, zapada, aleile acoperite cu alb. Asa arata mai mult a toamna tarzie cu targ de Craciun si mult frig.

SFAT: Atunci cand mergeti sa vedeti targurile de Craciun, alegeti a doua jumatate din Decembrie cand cel mai probabil este si putina zapada si atmosfera per total este alta. Spun asta dupa ce anul trecut am ajuns la Milano unde evident nu era zapada si per total am ramas cu acceasi impresie trista ca parca nu e Targ de Craciun!



Cum mi s-a parut Targul de Craciun din Sibiu?

Acum 2 ani cand am fost noi era doar o copie a ceea ce se vrea a fi Targ de Craciun la Viena/ Berlin / Praga/ Dresda. Erau la inceput. Acum imi dau seama, ca trebuie sa arate mult mai bine, fiindca si cei din Cluj fac progrese de la an la an. 

Insa, asta nu inseamna, ca nu mi-a placut. Atmosfera specifica, fermecatoare, magica oferita de beculetele colorate, Caruselul si chicoteli de copii, ornamentele de Craciun, merele caramelizate, nelipsitii Kurtos, paharele cu vin fiert si aroma de scortisoara, acadelele in zeci de culori si jucarii, produse handmade ( lumanari, genti foarte frumoase din piele, ceramica romaneasca etc) migdale, stafide si nuci, ingeri si stelute si evident multa turta dulce, carnati afumati, cartabos si alte bunatati traditionale romanesti, toate impreuna m-au transpus in atmosfera Craciunului, atmosfera de Sarbatoare.




Un singur lucru nu mi-a placut....

Pe langa faptul ca nu a fost zapada dar sa fim seriosi asta nu e vina Organizatorilor e faptul ca mi s-a parut prea mic. Si nu ma refer la numarul de casute, care peste ani se poate dubla ci la faptul ca Sibiul nu inseamna doar Piata Mare ci si Piata Mica si mi-ar fi placut sa vad mai multi brazi impodobiti, mai multe ornamente mari care sa iti fure ochii, un targ de Craciun care sa se intinda si pe Bulevardul Central ....
Poate ca imi doresc eu prea multe insa visez ca de Craciun macar 1 oras din Romania sa fie un fel de "Acasa la Mos Craciun" cu Mos Craciuni care sa ofere daruri copiilor, care sa aiba scene cu colindatori din toate colturile Romaniei, care sa aiba mese si scaune ca la Festivalul Berii nu 2-3 la care ne inghesuim toti etccc. Si daca ar fi vorba de 1 oras care sa se transforme de Craciun mi-ar placea ca acesta sa fie Sibiul fiindca are pe langa Targul de Craciun mult potential turistic!

 Multumesc


Portal Cazare www.Haisitu.ro Cazare in Sibiu   

Magazin Online  www.Taby.ro - Bluze de dama


Outlet Sportiv  www.Bravosport.ro - Geci impermeabile barbati

11 comentarii:

  1. Ce frumos arata Sibiul, chiar si fara mantia alba, pufoasa, ramane un oras fermecator, mi-ai facut un chef nebun de duca... Esti o norocoasa ca ai ajuns in zona chiar in perioada asta a anului.
    Mi-a placut mult cum ai descris Targul de Craciun ideal, ai fi o buna organizatoare... :D :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Nice nu stiu cat de buna organizatoare as fi insa oricum mi-ar placea sa avem un oras de poveste pe timp de iarna, in care atunci cand pasesti te teleportezi pe alte meleaguri, in alt timp. Momentan Targurile de la noi sunt doar copii (mai putin reusite) ale Targurilor din afara.

    RăspundețiȘtergere
  3. Frumos.
    Ce pot să spun este că ieri a nins pentru prima dată în acest an. Şi da, acum Piaţa Mare arată ca în poveşti. Tot în weekendul ce a trecut s-au aprins şi luminile pe Bulevardu Bălcescu. Deci, atmosfera de sărbătoare s-a extins.
    Târgul de Crăciun de la Sibiu este la a şaptea ediţie, şi asta se vede. Diferenţele sunt mari de la un an la altul. Ca sibian recomand să vizitaţi târgul de Crăciun cu câteva zile înainte de sărbătorile de iarnă. Parcă atunci se simte cel mai bine atmosfera aia de numai în filmul "Singur acasă" am mai întâlnit-o. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce dor îmi faci de Sibiu! Deși am fost o singură dată acum vreo 15 ani și nu-mi amintesc mare lucru despre el, dar mi-l imaginez atât de frumos în perioada asta...
    Ai dreptate cu zăpada, eu am fost într-un an la Târgul de Crăciun din Viena, cam tot așa, pe la începutul lui decembrie și era un ger de-ți îngheța și respirația și fără pic de zăpadă.Din cauza frigului n-am mai avut chef să casc ochii la fiecare căzuță, tarabă și nici n-am reușit să intru în atmosfera aia de sărbătoare.
    Probabil că zăpadă dă aerul de poveste :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonim8:12 p.m.

    Pozele sunt foarte frumoase. Ai dreptate, parca fara zapada nu simti spiritul Craciunului prin urmare nici luminitele si ornamentele nu par la fel de spectaculoase. Eu nu am fost la Sibiu, decat in trecere, dar nu am vzitat orasul. Sper sa ajung cat de curand.
    Sarbatori frumoase si pupici!

    Concurs pe blog: http://lorenamarchis.wordpress.com/2013/12/06/its-giveaway-time/

    RăspundețiȘtergere
  6. am auzit ca este cel mai frumos din tara! la noi va fi in weekend, abia astept!

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu am vazut doar poze de la Sibiu, dar mi-ar placea la nebunie sa vad Targul de Craciun. In Timisoara nu imi prea place. Parca e prea mic. Nu sunt schimbate deloc beculetele. Si in afara de Centru, care e cat de cat impodobit, orasul are niste beculete in unele parti de parca ar fi cupola de circ, nu un oras care se vrea la un moment dat capitala culturala europeana.
    Esti o norocoasa!

    RăspundețiȘtergere
  8. Arata foarte fain! Am tot vazut poze si anul trecut si anul asta din targul de la Sibiu si am ramas impresionata. Chiar daca mai sunt inca minusuri, sunt convinsa ca pe viitor lucrurile se vor schimba in bine. Stiu ca si in Bucuresti se organizeaza un targ, chiar vorbeam de curand cu maica-mea si imi spunea ca e chiar dragut anul asta.

    RăspundețiȘtergere
  9. Sibiul e frumos in orice anotimp. Am avut ocazia sa-l vad foarte des 3 ani la rand, pentru ca este orasul studentiei baiatului meu!

    RăspundețiȘtergere
  10. L-am vazut pe timp de noapte in pozele unei alte bloggerite, Andreea Goia, si mi-a placut :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Gentile imi aduc aminte de unele din Maroc.
    Oricum, pozele sunt grozave asa ca pare un targ reusit .Banuiesc ca seamana cu ce vedem noi pe la Cluj

    RăspundețiȘtergere