FILM Outsourced - Ce te faci cand te trimit cu job-ul in India?

Saptamana 75
Film Outsourced(2006)



Demult nu am mai vazut un film dragut cu India, genul de filme pe care le urmaresc cu mare placere mai ales fiindca imi amintesc de Maroc. Iar filmul acesta a fost perfect fiindca vazandu-l pe Todd, americanul tipic in India mi-am amintit de toti turistii pretentiosi ce ajung in Maroc. Dar sa revenim ....

Rezumatul filmului:

Outsourced prezinta povestea lui Todd, care lucreaza la un magazin online pe departamentul suport clienti, adica un fel de call center. Fiindca firma a realizat ca in India ar putea plati cu pana la 10x mai putin decat in USA, salariile fiind mult mai mici, il trimite pe Todd sa ii instruiasca pe cei de acolo, cum sa fie eficienti si sa rezolve problemele rapid prin telefon. Evident ca acesta initial refuza, dar vazandu-se fara job prefera sa mearga totusi in India. 

Vedeti voi, partea comica e ca Todd e englezul tipic, care iubeste mancare de la McDonald, care are toate electrocasnicile posibile si imposibile, care prefera confortul si televizorul cu plasma de 50' mai mult decat orice. Asa ca o data ajuns in India are parte de soc dupa soc! Mancarea, oamenii, imbulzeala din aeroport, taximetristii ce sar pe tine, mizeria, aglomeratia, traficul infernal .... etc. Din cauza asta se nasc diverse situatii foarte amuzante asa ca e o comedie pe cinste pe care chiar merita sa o vedeti. 
Apoi job-ul, alta catastrofa, o cladire in mijlocul pustietatii, mica si cu mult mai putine resurse decat era el invatat. La inceput incearca sa se impuna in fata echipei, sa ii invete despre americani, expresiile uzuale, ce inseamna un "small talk", cum sa vb cu clientii etc. Pana intr-o zi cand Asha, una din fetele ce lucreaza cu el ii spune ca trebuie sa invete si el despre India. Nu i-a fost usor insa rand pe rand accepta schimbarile, ba mai mult are o relatie cu Asha desi aceasta ii spune ca urmeaza sa se casatoreasca in vara si ca e logodita de la 4 ani fiindca la ei 70% din populatie merge inca pe vechea traditie de casatorie aranjata.
Cand ajunge sa aiba o echipa productiva, extrem de buna, Todd e anuntat ca urmeaza sa inchida filiala din India si il muta in China fiinca chinezii lucreaza pe si mai putin, practic 20 de oameni valoreaza cat 1 in America.

Impresii despre film
Ce mi-a placut la Filmul Outsourced? Mi-a placut ca e un film realist, fara povesti siropoase, fara dansuri bollywood, fara "traditionala nunta", este un film din care poti invata multe despre cultura din India si obiceiurile lor de viata, exact asa cum invata si Todd. Mi-au placut fazele comice fiindca nu au fost fortate, mi-au placut cum au prezentat diverentele culturale dar mai ales socul cultural de la inceput.
Este un film foarte placut, genul care mi-ar fi placut sa fie macar cu 1 ora mai lung! Seamana intr-un fel cu The best exotic Marigold Hotel, care e tot cu americani ajunsi in India doar ca intr-un context diferit.

film-outsourced-india

film-outsourced-india

film-outsourced-india

film-outsourced-india

film-outsourced-india

film-outsourced-india

film-outsourced-india

film-outsourced-india

film-outsourced-india

CLICK  PENTRU MAI MULTE --> FILME CU CALATORII


Weekendul viitor va astept cu un nou film de calatorie!
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

3 comentarii:

  1. Cand am timp sa vad un film, ma uit la tine sa vad ce mai recomanzi. :-)
    Tocmai l-a vazut pe acesta si mi-a placut. Cand majoritatea colegilor tai de serviciu provin din India sau Sri Lanka, il intelegi altfel! :-)
    Merci Alicee!
    Daca esti curioasa sa mai afli lucruri despre cultura indiana, iti recomand "Water" 2005. Sa-mi zici cum ti s-a parut. Sau poate l-ai vazut deja ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Vulpita mersi de recomandare! Am filmul pe computer de luni bune dar nu stiu de ce am tot evitat sa il vad si am dat prioritate recomandarilor noi. Promit sa il vad si sa scriu un review despre el

    RăspundețiȘtergere