Merita vizitat muzeul de etnografie Flutur din Chiscau

Stiu ca foarte multi romani ajung la Pestera Ursilor dar cati se opresc sa vada muzeul de etnografie Flutur din Chiscau? Ei bine, dupa numarul de turisti ce vizitau Pestera si cei din Muzeu as spune ca 1% cu indulgenta. Evident motive sunt o gramada pentru care sa nu te opresti (esti cu toata familia, bunica n-are chef sa vada cratite si carute de pe vremea ei, tata vrea sa ajunga sa vada meciul, copilul urla de oboseala etc.) insa daca esti pasionat de frumos (ca sa nu aduc in discutii istorie, origini etc) atunci FA UN EFORT SI INTRA MAI ALES CA MUZEUL E GRATUIT! in plus oricum treci prin Chiscau deci nu trebuie sa faci nici un efort sa ajungi la el fiindca e pe drumul principal!

*ORAR: Luni (inchis) Marti - Duminica 9:30 - 19:00 (vara) - 9:30-18:00 (iarna)

Ok, ok, stiu ca am mai tinut o "prelegere" despre muzeele etnografice si cat de mult imi plac fiindca imi amintesc de copilarie si fiindca mi se par unice in lume si probabil mai stiti si ca sunt pasionata de muzee insa chiar si asa as spune ca MUZEUL FLUTUR E IN TOP 3 CELE MAI FRUMOASE DIN ROMANIA DUPA PAREREA MEA! Stiu ca poate o sa vi sa para ciudat ca un muzeu despre care probabil nici nu ati auzit pentru mine a insemnat atat de mult insa asta e adevarul. Mi-a placut la nebunie muzeul fiindca NU E UN SIMPLU MUZEU! 

In muzeul etnografic Flutur se gasesc mii de obiecte colectionate de Lucretia si Aurel Flutur, oameni ai locului care pe parcursul vietii au adunat 2500 de obiecte de valoare care vorbesc despre satul Chiscau si obiceiurile din Muntii Bihor, o mostenire culturala valoroasa pe care o puteti vedea gratuit intrand in casa lor. De ce am spus ca nu e un simplu muzeu? Fiindca intr-un muzeu toate operele ar sta frumos in vitrine si ar fi expuse cateva obiecte intr-o incapere de mari dimensiuni pe cand muzeul Flutur e o simpla casa, compartimentata frumos in care fara nici o pretentie sunt asezate toate obiectele dupa meserii, camere cu interior taranesc, vase de lut si din ceramica, sunt reconstituite ateliere de cizmarit, dogarit, minerit, olarit, fierarit, pielarit etcc. Esti ca intr-o expoztie, nu e nimic formal, din contra am simtit un sentiment de casa locuita nu de muzeu!

Si acum haideti cu mine intr-o plimbare virtuala:

muzeul-de-etnografie-flutur
muzeul-de-etnografie-flutur

muzeul-de-etnografie-flutur

muzeul-de-etnografie-flutur

muzeul-de-etnografie-flutur

muzeul-de-etnografie-flutur

muzeul-de-etnografie-flutur

muzeul-de-etnografie-flutur

muzeul-de-etnografie-flutur

muzeul-de-etnografie-flutur

muzeul-de-etnografie-flutur

muzeul-de-etnografie-flutur

Citeste mai multe articole despre vacante in tara aici--> Romania 


Multumesc:

Portal Cazare www.Haisitu.ro Cazare in Oradea   

Magazin Online  www.Copilas.ro - Body Bebelus

Outlet echipament Sportiv  www.Bravosport.ro - Pantaloni chinos

8 comentarii:

  1. Si mie imi plac tare mult muzeele etografice, desi recunosc ca nu l-am vizitat decat pe cel din Bucuresti. Pare interesant si asta, din ce vad in pozele tale...

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu am vazut Muzeul Flutur si am ramas cu gura cascata. Iti dai seama ce a putut sa faca o familie simpla dintr-un sat de munte? sunt muzee in orase mari care nu au atat de multe piese in colectiile lor. E un loc care merita intr-adevar vazut.
    Mie cel mai mult mi-a placut sala de clasa :P

    RăspundețiȘtergere
  3. Impresionant muzeul Flutur ! seamana cu muzeul crama 1777 din Valea Calugareasca, insa acolo din pacate nu ai voie sa fotografiezi interiorul !

    RăspundețiȘtergere
  4. Maria nu am mai auzit despre muzeul din Valea Calugareasca. Trebuie sa ma documentez!

    Andra exact asta m-am gandit si eu! Am ramas super impresionata! in muzee de stat mai mari din Cluj, nu arata atat de bine :)

    Larisa cel din Bucuresti nu l-am vazut dar urmeaza!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Si noi am fost surprinsi de ce am gasit la muzeul de etnografie din Chiscau. Si cand te gandesti ca initial n-aveam de gand sa ne oprim acolo...
    Muzeul din Valea Calugareasca s-a deschis anul trecut, asa ca nu e foarte cunoscut. Noi am aflat de el saptamana trecuta, cand am fost la Muzeul Ceasului din Ploiesti.

    RăspundețiȘtergere
  6. Chiar nu stiam de el, insa imaginile sunt edificatoare. Pare a fi unul dintre locurile autohtone pe care ar trebui sa-l vizitez macar odata.

    RăspundețiȘtergere
  7. Bogdan imi place ca voi colindati din greu Romania. Scrieti mai des pe blog sa ma inspir din vacantele voastre. Urmeaza sa mai fac si eu macar 2 iesiri in tara anul asta.

    Laurentiu clar!!! pacat ca nu e chiar atat de promovat dar cu timpul vor auzi tot mai multi despre el

    RăspundețiȘtergere
  8. Alicee, promitem sa incercam :-)

    RăspundețiȘtergere