Orase superbe de vizitat in Italia - discutii turistice

Italia este una din cele mai populare atractii turistice din lume datorita oraselor superbe, o combinatie reusita de istorie, arta, arhitectura, ruine si catedrale, traditii si cultura si nu in ultimul rand experienta culinara deosebita, specifica fiecarui oras, ce o ofera turistilor. Italia e fascinanta datorita diversitatii si asta puteti observa facand un circuit prin mai multe orase italiene. Asta e si motivul pentru care am ajuns sa iubesc Italia, fiindca la fiecare vacanta reuseste sa ma surprinda din nou. Asa ca azi povestim despre orasele superbe din Italia pe care le-am vizitat sau urmeaza sa le vizitez.

8 Orase superbe de vizitat in Italia pe harta

italia-orase-harta


1.Venetia
Stiu ca pentru multi a devenit un cliseu insa Venetia ramane cel mai fascinant oras din Italia, orasul meu preferat, in care m-am simtit cel mai bine fiindca Venetia  ofera decorul perfect pentru o vacanta romantica.
De ce merita sa mergeti in vacanta in Venetia???
Pentru ca un oras unic in lume, multitudinea de canale, podete si gondole ofera o priveliste cum nu am mai intalnit. Piazza San Marco plina de porumbei, frumusetea Podului Rialto, apusul pe Canal Grande, diminetile in piata de peste ofera un spectacol unic pentru orice turist. In plus sa nu uitam de vestitul carnaval de la Venetia unde mastile si costumatiile fac din Venetia o opera de arta! Merita sa faceti excursii pe Insula Burano si Insula Murano, iar daca mergeti vara puteti face plaja si baie la Lido. Venetia este un oras foarte ofertant pentru orice tip de turist. 
Cat costa o vacanta in Venetia in 2015? Vezi preturile la transport, cazare si top 10 obiective turistice AICI
italia-orase-venetia

2. Roma
Roma este capitala Italiei, cel mai mare oras din Italia dar si orasul cel mai bogat in vestigii istorice si arheologice din lume. 
De ce merita sa mergeti in vacanta in Orasul Etern???
Pentru o plimbare prin Roma antica, probabil singurul oras din lume care pastreaza vie atmosfera acelor vremuri, pentru Colosseum una din minunile lumii, pentru o seara in cartierul Trastevere cel mai autentic cartier al Romei, pentru Capela Sixtina, Vatican si mai ales Muzeele Vaticane!
Cat costa o vacanta la Roma in 2015? Vezi preturile la transport, cazare si top 10 obiective turistice AICI

italia-orase-roma

3. Florenta

Am spus si o mai spun, Florenta e orasul muzeu, orasul Renasterii, orasul lui Michelangelo, capitala Toscanei, un oras cu iz medieval si bogatii artistice ce trebuie vazute.
De ce merita sa mergeti in vacanta in Florenta?
Florenta e destinatia perfecta pentru pasionatii de arta dar si pentru cei care iubesc tinuturile magice din imprejurimi. Regiunea Toscana e de o frumusete rara, sate (San Giminiano) si orase precum Siena si Lucca merita vazute intr-o vacanta in Florenta la fel cum se cere o degustare de vinuri in cramele din regiune (Chianti). Insa daca e sa ne rezumam la Florenta, atunci nu ratati Domul (unic si superb), podul Arno, privelistea din Piazza Michelangelo, Gradina Boboli si Palatul Pitti! Pont! cazare ieftina in Florenta gasesti >>> AICI

italia-orase

4. Milano
Milano este capitala Modei insa si poarta de intrare spre vestitele statiuni din nordul Italiei.
De ce merita sa mergi in vacanta Milano???
Sunt turisti pasionati de shopping si fashion pentru care Milano inseamna totul. Buticurile cu cele mai noi creatii vestimentare Gucci, Prada, Dolce&Gabanna printre vizite la superbul Dom din Milano in stil gotic exemplar si vestita opera de arta "Cina cea de Taina". Insa exista si turisti care ajung in Milano si dupa o zi pleaca mai departe spre Dolomiti sau spre statiunile ( Sirmione, Salò, Limone si Bardolino) de pe malul lacului Garda si Como, unde turistii se pot bucura de frumusetea naturii. O alta insula spectaculoasa din nord e insula Bella! Pont! cazare ieftina in Milano gasesti >>> AICI

italia-orase-milano

5. Pisa
Pisa este un loc al miracolelor, al doilea oras ca marime din Regiunea Toscana si poarta de intrare pe Riviera Italiana.
De ce merita sa mergeti in vacanta in Pisa?
In primul rand pentru a vedea Turnul inclinat insa Pisa ofera mult mai mult, asta aveam sa descopar cand am facut o escala la Pisa. Apoi Pisa poate fi baza pentru a explora regiunea Toscana cu vizite zilnice in Florenta, Siena si Lucca. Si tot de aici puteti porni spre Coasta Riviera, o idee excelenta de vacanta de vara combinata intre frumoasele orase ale Toscanei si mare + plaja in Cinque Terrre, Levanto, Portovenere sau Portofino! Pont! cazare ieftina in Pisa gasesti >>> AICI

italia-orase-pisa

6.Napoli
Napoli este cel mai vibrant oras din Italia dar si locul in care s-a nascut pizza.
De ce merita sa mergeti in vacanta in Napoli?
Napoli este o alta fata a Italiei, un oras zgomotos care traieste la poalele vulcanului Vezuviu, insa si unul din cele mai vechi orase ale lumii asa ca e presarat cu castele (Castel Sant'Elmo si Castelul dell'Ovo) si multe biserici frumoase. In plus cartierul spagnoli (centrul istoric) are un farmec aparte. 
Insa eu nu m-as duce in Napoli ca sa imi fac vacanta in oras. Ci as merge mai departe pe Coasta Amalfi, Ravello, statiunea Sorrento, as lua zilnic vaporul spre Insulele Capri, Ischia si Procida si nu as rata nici in ruptul capului o plimbare prin cenusa orasului Pompei! Pont! cazare ieftina in Napoli gasesti >>> AICI

italia-orase-insula-capri

7.Verona
Verona este orasul iubirii eterne si un paradis al operei in aer liber. Merita sa vizitati Verona pentru o vizita la balconul Julietei, o plimbare in jurul Piezzei d'Erbe, o vizita la Castelvechio si o seara de opera la Arena. Verona este orasul perfect de vizitat in special din martie pana in octombrie si daca ajungeti aici nu ratati o portie de mancare tipica locala precum "gnocchi", "pasta a fagioli" sau "pastissada de caval". Pont! cazare ieftina in Verona gasesti >>> AICI

italia-orase-verona


8. Alberobello
Superbul oras al celor o mie de trulli, este inscris in patrimoniul UNESCO si merita vizitat pentru fermecatoarele case trulli unice in lume. Casele din piatra vopsite in alb, cu acoperisul conic,printre florile vii colorate ofera senzatii deosebite vizitatorilor, iar pentru asta merita sa vizitati Alberobello dar si orasele din imprejurimi si satele din regiunea rurala Valle d'Itria. Pont! cazare ieftina in Alberobello gasesti >>> AICI

italia-orase-alberobelo

 Tu ce orase ai vizitat sau visezi sa vizitezi din Italia???

Am facut 5 vacante in Italia citeste articolele aici --> Italia


Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

22 de comentarii:

  1. Chiar zilele asta ma gandeam la Italia pentru nunta de bumbac de anul asta :)! Cum va fi doar pentru un weekend, ma tenteaza doar un oras anume, gen Roma, e destul de ofertant in locuri de vizitat. Acum sa gasesc si niste bilete ieftine de avion in perioada aia :)). Nu e inca batut in cuie, mai vad pana atunci.
    In afara de Roma, m-ar tenta candva insulele Sicilia sau Sardinia pentru o vacanta de vara. Au si mare si munte, peisaje frumoase si activitati interesante de facut.

    RăspundețiȘtergere
  2. Orașul meu preferat din Italia este Florenta, dar probabil stiti pasiunea mea pentru Toscana, nu mai are rost sa dezvolt. Imi place mult si Roma si Milano, iar Venetia, desi mi se pare un oras supraevaluat, e Veneția, are un farmec aparte.
    Imi place Italia cu totul, sunt subiectivă ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Din cele menţionate de tine am văzut Roma, Milano, Florenţa şi Napoli. Roma m-a impresionat şi sper ca la un moment dat să mai ajung acolo. Mi-au plăcut Siena, Bologna şi orăşelele de la Lacul Como, iar de vizitat mi-aş dori...ohooo.... restul :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Orasul meu preferat din Italia este Siena, ma incanta aerul sau medieval, foarte pronuntat, foarte romantic, care face turistul entuziast sa se simta pe stradutele si pietele sale ca intr-o calatorie in timp..
    Evident ca visez si la oraselele de pe Coasta Amalfitana si la cele extrem de pitoresti din regiunea Cinque Terre. Italia toata merita vizitata, este un fel de paradis al indragostitilor de fotografie, de arta, de frumos, de aventura. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. eu am vizitat Venetia, Napoli si Verona, dar mi-ar placea sa le vizitez toate, inclusiv cele pe care le-am vizitat deja :))). Roma imi doresc de mica sa o vad, ca doar e Roma. Cu Florenta am ramas in suflet de cand am citit Inferno, iar Pisa pentru turn, evident :P. Milano, cumva nu a prezentat interes pentru mine si de Alberollo nu am auzit pana acum, insa, dupa cum am spus deja, le-as vizita toate. Italia mi se pare o tara absolut fascinanta.

    RăspundețiȘtergere
  6. Am vizitat Milano si pentru cateva ore Venetia, stii, am mai spus asta in discutiile despre Italia. Imi doresc sa revin in Venetia macar pentru cateva zile, sa vad si Roma, Rimini si multe alte orase.

    RăspundețiȘtergere
  7. Alice, eu ce comentariu pertinent aş putea lăsa aici dacă nu am văzut nici unul. Poate doar că îmi doresc mult să văd Italia şi nici nu ştiu cu care oraş aş începe? Poate cu Florenţa, pe care visez să o văd din copilărie, de când am citit Agonie şi extaz? Apoi Roma, nu, cine nu visează-n viaţa asta să vadă cetatea eternă? Iar mai nou, după ce am văzut acum câţiva ani, uimitoarele trulli, desigur că am adăugat pe listă şi Alberobello.
    Şi ştii de ce tot vin aici? Ca să găsesc şi soluţii ieftine de călătorit şi ca menţin această dorinţă, că poate mă molipsesc de la tine şi mă "izbesc" şi soluţiile. Îmi urezi succes?

    RăspundețiȘtergere
  8. Vizitat Roma, Florenta, San Gimignano, Lucca, Siena, Pisa (doar 2 ore).
    In plan este Napoli+coasta Amalfi+Capri si riviera italiana.

    Mihai

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu si sotul iubim Italia si trebuie san e fortam sa mai mergem si in alta parte pentru ca impulsul nostru e sa mergem din nou si din nou si din nou...
    Din lista ta am vazut Roma ( in luna de miere, mi-a placut mult, desi nu sunt eu mare pasionata de istorie), Milano (si cateva orasele de pe lacul Como) si Napoli (cu tot cu Herculaneum, Pompei, Sorrento, Vezuviu, insula Capri...).
    In afara listei tale, am fost in Sicilia si Sardegna si...m-am indragostit de amandoua! In Sardegna am fost cel mai recent (anul trecut) si cu toate astea, m-as duce din nou si maine!

    RăspundețiȘtergere
  10. Italia este una dintre cele mai frumoase locatii din Europa, afirm asta fara nicio urma de indoiala! Sunt cateva orase pe care e musai sa le vizitati macar odata in viata!

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu am vizitat Roma, Venetia, Verona si Milano. Milano nu m-a impresionat in mod deosebit, insa Roma si Venetia mi-au placut mult. Mi-ar placea sa vad Florenta si Napoli, dar n-ar refuza nici a doua vizita la Venetia :-)

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu am vizitat San Remo, Milano, Verona, Venetia, Florenta, Pescara, Roma, Montecatini Terme, Sondrio, Como, Lecco, Alghero, Olbia si Oristano(in Sardinia), Catania (in Sicilia, tot atunci am urcat si la vulcanul Etna). Cel mai mult mi-a placut Sardinia. Toate orasele vazute acolo sunt demential de frumoase, de plaje nu mai spun: nisip fin si alb, apa de un turcoaz nemaipomenit si foarte curata, eram in apa pana la gat si tot imi vedeam degetele de la picioare. As vrea sa mai merg in Italia sa vizitez Sienna si Pisa si sa ma mai duc in Sardinia, mi-a placut la nebunie.

    RăspundețiȘtergere
  13. Eu am locuit in Roma cativa ani :-) Iar de vizitat, pana acum as nota Tivoli si Bracciano. Iar luna viitoare, avem deja rezervat pentru un week-end la Venetia.
    Insa cel mai mult, vreau sa vad insula Capri :-)

    RăspundețiȘtergere
  14. Am vizitat Roma si m-as intoarce oricand, mi se pare, exact asa cum l-ai descris, locul cu cele mai multe vestigii, in care istoria inca se simte vie. Acolo am baut, sincer, cel mai bun espresso, si n-am sa uit nici castanele delicioase mancate in drum spre castelul Sant Angelo, mergand prin puzderia de frunze depuse pe malul Tibrului. Am sa ma intorc pt ca am aruncat banutul in Fontana di Trevi, si ca sa-i arat copilului nostru o parte importanta a istoriei.

    Cu siguranta as dori sa vizitez Venetia si Napoli si Coasta Amalfi, ca tot ma uit la o emisiune culinara cu doi italieni haiosi, in decoruri mirifice, si cam visez cu ochii deschisi! N-am sa omit ca visez si la Sardinia.

    RăspundețiȘtergere
  15. Wikipedia zice: ”Naples' historic city centre is the largest in Europe, covering 1,700 hectares (4,200 acres) and enclosing 27 centuries of history, and is listed by UNESCO as a World Heritage Site.” Un motiv întemeiat pentru a vizita Napoli!

    RăspundețiȘtergere
  16. eu as vrea sa vad toata Italia, in special zona Toscana...nu am vazut decat orasul Bologna, zona Reggio Emilia si Venetia Mestre...erau inchise canalele :((

    RăspundețiȘtergere
  17. WOW, WOW, WOW CE DE IUBITORI AI ITALIEI!
    Imi place ca vad ca ati acoperit aproape toata harta, din comentariile voastre m-am convins ca trebuie sa fac o vacanta de vara in Sardinia sa ma bucur si eu de plajele minunat.
    Trebuie de asemenea sa revin in Nord sa vad si eu statiunile din zona lacului Lugano, Garda si Como. Apoi Sicilia ma cheama la ea, sper sa reusesc sa ajung si pe acolo!
    Evident nu in ultimul rand superbul oras Alberobello care vad ca nu l-ati vazut nici unu :(((

    RăspundețiȘtergere
  18. Tocmai m-am intors de la Roma ! Am gasit bilete cu 99 euro la Tarom si am profitat sa vad a doua oara orasul etern ! Si eu iubesc mult Italia pentru arta, cultura, peisaje fantastice, castele, basilici si nu in ultimul rand pentru mancarea cu specific italienesc. In 2009 am vizitat Florenta si Milano, iar in 2012 Venetia. Bineinteles ca vreau sa ajung si in Napoli, Capri si Anacapri, Bologna, Torino, Genova, Pisa si lista ar putea continua....

    RăspundețiȘtergere
  19. Maria ce tare! deci eu scriam articolul si tu te plimbai pe strazile din Roma! Frumos asa :)

    RăspundețiȘtergere
  20. Anonim9:28 p.m.

    In 2007 intr-o vacanta de 2 saptamani am vizitat Verona, Milano, Genova, San Remo, Pisa, San Giminiano, Siena, Florenta, Roma, Asissi, republica San Marino, Rimini, Padova, Venetia. Doresc sa vizitez Napoli, coasta Almafitana, insula Capri, lacurile Garda, Como.
    Ana

    RăspundețiȘtergere
  21. Ana ati facut un tur foarte cuprinzator pentru 2 saptamani. Sper sa va iasa planurile si sa mergeti si in celelalte zone superbe ale Italiei

    RăspundețiȘtergere
  22. Eu am vizitat toata Italia. Absolut toata. Puglia este cea mai ''italiana'' regiune.

    RăspundețiȘtergere