Unde sa iei cursuri de gatit si mese cu localnicii in vacante


degustari-culinare-vacanteAm primit pe mail de la Alina (multumesc pe din nou pe calea asta) un super pont. Cica exista un site, se numeste EatWith.com prin care puteti lua cursuri de gatit in strainatate, de la localnici, puteti merge acasa la ei sa serviti masa, sa faceti picnicuri, cursuri de limba straina daca doriti etcc.
Stiu ca deja majoritatea stiti ca exista taverne si restaurante retrase unde mananca localnicii si unde puteti incerca retete traditionale la preturi mai mici insa ideea de a manca acasa la localnici, mi se pare chiar si mai tare fiindca pe langa masa puteti discuta, intreba, despre tara/orasul in care sunteti, o sa aveti si o cina sau un pranz mult mai autentic putand observa obiceiurile lor. 


Cum se procedeaza?

Intri pe site, alegi tara in care calatoresti (sunt aproape toate) si o sa ti se afiseze mai multe profiluri, fiecare localnic prezentand ce stie sa faca, cate feluri de mancare, cati oameni primeste si cat costa o masa sau un curs de gatit! Uita-te peste ele, verifica review-urile primite de la alti membri ai comunitatii care au fost deja sa ia masa la ei si apoi, cand te-ai hotarat rezerva un loc! Pentru a nu exista probleme exista un sistem numit EatWith Guarantee prin care membri sunt verificati si site-ul raspunde pentru acesti membri. Ei au o sigla pe care scrie EatWith Verifed

Ce mancare poti sa incerci?

Sunt foare multe feluri de mancare, de la cine simple pana la 3 feluri, cocktailuri, vin, bauturi nationale incluse, cursuri de gatit, degustari de mancare fusion etcc. Exista si evenimente la care sunt invitati mai multi turisti asa ca va fi chiar mai distractiv!


cursuri-de-gatit


Eu va zic sincer ca daca stiam de acest site as fi mers sa invat sa fac paella in Spania, as fi ales macar un program de degustari de tapas, in Londra as fi merg la degustari de mancare internationala dar si acasa la englezi, la fel si in Portugalia!

Toate articolele esentiale pentru calatori aici -> 100 Informatii utile


Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

10 comentarii:

  1. Suna foarte interesant insa ma tem ca daca as fi mers la localnici as fi ajuns sa-i jignesc cu mofturile mele la mancare. Nu-mi place sa experimentez, prefer sa mananc ceea ce cunosc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mihaela daca nu iti place sa experiementezi probabil ca nu ti se potriveste :(((

    RăspundețiȘtergere
  3. Am auzit si eu de ceva vreme de ei. Mi se pare o idee foarte tare, nu stiu daca o sa am curaj sa o incerc, insa. Poate, totusi, prin Italia m-as duce la localnici :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Interesant, nu stiam despre asta, dar e bine de retinut. Cine stie, poate intr-o zi....

    RăspundețiȘtergere
  5. Dana cred ca sunt si in Amsterdam, poate fi o idee chiar sa iti faci prieteni daca nu pentru mancare si experienta ...

    RăspundețiȘtergere
  6. In Italia as incerca, insa si eu ma vad mai rezervata. Eu am avut o experienta aparte locuind pentru o luna in casa unor italieni insa au gatit chestii basic si mai apoi faceam eu dupa niste indicatii, doar pentru doua persoane, eu fiind inclusa.

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc de pont! Nu auzisem de asa ceva si mi se pare foarte interesant/tentant!

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu vara ma duc in Grecia, in insule, dar vad ca au doar 3 locatii, pe continent :( Fiind New trecut in dreptul Greciei ma gandesc ca este abia la inceput experienta. Spor!

    RăspundețiȘtergere
  9. Mi se pare o idee şi o experienţă super tare!

    RăspundețiȘtergere
  10. Şi mie îmi pare foarte interesant să cunoşti oameni ai locului în timp ce serveşti masa sau înveţi să găteşti!

    RăspundețiȘtergere