Cum s-a pregatit Parisul de Valentine's day - discutii turistice

Stiti ca de obicei nu vin cu idei de tip "stiri" dar asta mi se pare senzationala! In spatele acestei marete idei sta Etienne Lavie care saptamana asta pe motiv ca-i februarie, e gata iarna, e Valentine's day oamenii au nevoie de ceva creativ si frumos in viata lor, a schimbat tone de panouri publicitare din Paris in copii ale unor faimoase opere de arta! El doreste sa schimbe la nivel de perceptie ideea oamenilor despre muzee si galerii de arta, acestea uneori nu sunt pictate de nume mari ci chiar in fata noastra! De asemenea a dorit sa infrumuseteze orasul si sa-i dea o nota si mai romantica Parisului, de Valentine's day si sa bucure oamenii ce tranziteaza zilnic Parisul si sunt asaltati de reclame comerciale :)

Astfel Parisul a devenit o opera de arta la scara larga:


arta-paris

arta-paris3

paris-romantic

paris-opera-de-arta


Cum vi se pare ideea? V-ar placea sa avem si in Romania o astfel de saptamana "artistica"?


Thanks for visiting,



Citeste toate articole despre Paris aici --> FRANTA
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

8 comentarii:

  1. Se dovedeşte încă o dată că nu degeaba este denumit oraşul luminilor şi este perceput de întreaga lume drept un centru al culturii şi al artei. Ideea este într-adevăr senzaţională iar fotografiile pe care le-ai ales sunt superbe. Dacă mai era nevoie de încă un motiv pentru care milioane de oameni ai lumii visează să viziteze acest fantastic oraş, uite că s-a mai găsit! Nu recunosc toate lucrările, dar am remarcat un Delacroix şi nu oricare, ci lucrarea lui cea mai cunoscută şi un Ingres.
    Impresionantă ştire!

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesanta ideea! Nu degeaba am zis mereu ca Parisul este un muzeu in aer liber :p!
    Sunt convinsa ca la baza este o strategie turistica, dar nu-i rea deloc, face arta accesibila atat localnicilor, cat si vizitatorilor. Copiile tablourilor sunt interesante de privit, chiar si pentru cineva nu foarte pasionat de arta. In orice oras din lume cred ca ar merita pusa in practica o astfel de "expozitie in strada"...

    RăspundețiȘtergere
  3. Se spune ca Florenta este un oras -muzeu, dar acum Parisul cred ca l-a declasat ! Ce bine ar fi daca am avea si noi un Etienne Lavie in Romania ! Din pacate la noi nu prea se practica nici macar schimbul de colectii de tablouri cu alte muzee din lume pe o anumita perioada de timp, asa cum am vazut la aproape toate muzeele din Europa...

    RăspundețiȘtergere
  4. Tablourile astea atat de frumoase se integreaza perfect in decorul Parisului. Clar ii accentueaza farmecul. Trebuie sa recunosc ca este un oras superb, parca acum il descopar pentru prima data, cel putin acum m-a cucerit cu adevarat. Nu stiu cum ar putea fi traspusa ideea in Bucuresti de ex. Poate in centru, in Centrul Istoric ca in rest...ar fi ca nuca-n perete.

    RăspundețiȘtergere
  5. Unde o fi mai frumos sa iti petreci ziua indragostitilor decat in orasul iubirii??
    Asa mi-e dor de Paris...un oras mirific!

    RăspundețiȘtergere
  6. Excelenta ideea; ce poate fi mai minunat decat asteptand intr-o statie de metro, de autobuz sau pur si simplu mergand pe strada sa poti admira un tablou; multumim Alice pentru informatie.

    RăspundețiȘtergere
  7. N-am fost niciodată la Paris, dar am senzaţia că e mereu pregătit de Valentine's day şi alte sărbători romantice :) E în natura lui, se pare.

    RăspundețiȘtergere
  8. Coincidenta sau nu m-a amuzat tipul cu capul intors parca spre panoul cu imaginea tabloului doamnei cu fundul expus. Ideea este faina, prin Galati se mai imbraca astfel unele zone, imagini cu orasul, vechi si noi, ar putea sa faca colaborand cu diversi oameni/artisti care vor sa se faca cunoscuti. Arta in/de mai multe feluri.

    RăspundețiȘtergere