FILM Elsa y Fred - vacanta perfecta se poate face la orice varsta

Saptamana 79
Elsa y Fred (2005)

film-elsa-y-fred

Am cautat filmul acesta fiind tentata de ideea de film spaniol. In ultima saptamana am urmarit 4 filme frantuzesti asa ca atunci cand am citit un review despre acest film, turnat in Madrid, am zis ca va fi antidotul perfect pentru zilele astea de iarna. Am fost la Madrid iarna trecuta si acum era timpul sa retraiesc acele vremuri prin intermediul acestui film. Doar ca am avut o surpriza de proportii, Elsa y Fred a fost un film exceptional si mai ales o lectie de viata pentru fiecare calator.

Rezumatul filmului
In filmul  "Elsa y Fred" Fred (Manuel Alexandre) a ramas vaduv de curand asa ca isi vinde casa si se muta intr-un apartament mai mic impreuna cu cainele sau Bonaparte. Ramanand cu bani de pe urma tranzactiei fiica lui spera sa imprumute banii pentru o afacere ce o planuiau de mult timp. Doar ca planurile lor se complica cand Fred o intalneste pe Elsa, vecina lui de 78 de ani care incepe sa il curteze. Fred e stilul de barbat dominat, care a avut o viata linistita, condusa de sotia lui. Elsa in schimb e o femeie frumoasa care iubeste viata si face tot posibilul pentru a se distra, in timp ce Fred inca o plange pe fosta sotie. Pas cu pas Elsa il invita la ea, il scoate la cine romantice, plimbari prin oras si in final ii dezvaluie marea ei dorinta, sa ajunga la Roma, la fantana Trevi si sa joace rolul Anitei Ekberg (filmul "La dolce vita" de Fellini) despre care ea zice ca ii seamana in tinerete. In final dorinta ei este implinita, Fred ii face cadou vacanta la Roma, la aproape 80 de ani.

Impresii despre film
Stiti ce mi-a placut cel mai mult la filmul acesta? Pofta de viata a lui Elsa, femeia asta e extraordinara, joaca incredibil si m-a facut sa rad de nenumarate ori! Mi-a placut modul ei nebun de a vedea viata, de exemplu s-au dus la cel mai scump restaurant din Madrid si apoi au sters-o fara sa plateasca nota. Fred a crezut ca innebuneste :))) Din punct de vedere a calatoriilor Madrid-ul nu este foarte bine scos in evidenta insa vacanta in Roma este ca in povesti, te face sa iti cumperi maine bilet de avion si mai ales este un film educativ pentru persoanele in varsta care nu mai au curaj sa calatoreasca!Inca un lucru care mi-a placut mult este faptul ca un film a aprins in Elsa dorinta aceasta asa de mare de a vedea Roma! 

Elsa y Fred este un film comic, relaxant si pozitiv si pentru asta merita vazut!

Poze din film - Madrid

film-elsa-y-fred

Poze din film -Roma

film-elsa-y-fred-Roma

CLICK AICI PENTRU MAI MULTE --> FILME CU CALATORII

Weekendul viitor va astept cu un nou film de calatorie!
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

6 comentarii:

  1. Cate filme de calatorie vizionezi Alicee! Se vede ca iti plac....Astea mai necunoscute, straine eu nu prea le cunosc. Interesante recomandarile tale.

    RăspundețiȘtergere
  2. Larisa pana sa incep acest proiect nu ma uitam la filme tocmai fiindca nu imi placeau. Nu imi placeau filmele de la televizor care au mereu aceleasi subiecte si vorbesc despre viata americanilor. Imi plac filmele pozitive, din care ai ce invata sau macar sa imi dea o stare de spirit buna in timp ce il vad. SF, Horror, actiune nu prea sunt stilul meu.
    Insa cum am inceput acest proiect am descoperit o gramada de filme care imi plac asa ca sunt foarte incantata. Imi place sa caut filme bune, sa le vad si sa scriu despre ele. Asa ca rubrica asta de weekend imi e foarte draga.

    RăspundețiȘtergere
  3. Vai, chiar o poveste de viata inspirationala! Asa ar trebui sa fim si noi daca apucam varsta Elsei...pline de pofta de viata si cu vise de care sa ne agatam si in care sa nu incetam sa credem!

    RăspundețiȘtergere
  4. multe din filmele recomandate mi-au fost pe plac, notat. multam

    RăspundețiȘtergere
  5. de adaugat pe lista, nu sestie pentru cand!

    RăspundețiȘtergere
  6. melania12:37 p.m.

    Va rog sa imi spuneti un site unde pot viziona filmul Elsa y Fred deoarece as dori sa il vad. Multumesc

    RăspundețiȘtergere