Vacanta romantica la Paris - 10 locuri de neratat

In fiecare an sarbatorim Valentine's day. Acum 5 ani a fost Florenta, anul trecut a fost sampanie, capsuni cu ciocolata si un film siropos, iar anul acesta sotul meu e plecat din tara asa ca o sa va povestesc cum arata o vacanta romantica la Paris! Am avut norocul sa am parte de o vacanta Romantica la Paris dupa alte 2 vacante in aceelasi oras asa ca pentru noi Parisul a insemnat locuri care ne-au starnit de fiecare data emotii, amintiri vechi care evoca pasiunea ce ne-a transformat de fiecare data intr-un cuplu de "proaspat casatoriti" coplesiti de Amour. Chiar daca i se spune orasul Luminii deseori e perceput ca fiind orasul Iubirii fiindca Parisul, cu malurile Senei, stralucirea Turnului Eiffel, cutiile de chocolat, gradinile pline de trandafiri rosii si raurile de vin rosu bun,  creeaza atmosfera necesara pentru a avea o vacanta romantica la Paris!

10 Locatii romantice la Paris:

Stiu ca romantici puteti sa fiti oriunde, romantismul pana la urma e o stare de spirit, un sentiment profund, o iluzie, un decor, o mangaiere, un sarut, petalele unui trandafir oferit din dragoste, un biletel cu o declaratie langa o ceasca de cafea la prima ora a diminetii, o cina la lumina lumanarilor si chiar daca unii considera toate astea clisee, pentru cei care au o farama de romantism in ei vor intelege de ce consider Parisul un oras romantic, dupa ce citesc lista de mai jos:

1. Un gest de iubire vesnica pe Pont des Arts
Locul de intalnire a indragotitilor de pretutindeni se face pe Pont des Arts acolo unde un pod pietonal cu o priveliste de 360 de grade asupra Parisului e intesat cu lacatele de dragoste gravate cu numele indragostitilor care apoi arunca cheile in Sena in semn de iubire vesnica!

Pont-des-Arts-romantic-paris


2. O caricatura, o amintire pentru toata viata din Montmartre
Cel mai romantic cartier al Parisului este Montmartre, numit si cartierul artistilor fiindca e intesat cu buticuri pline de tablouri, restaurante vechi in care inca puteti simti atmosfera Parisului de odinioara si Piata Tertre care e plina de pictori si caricaturisti gata sa va inmaneze un suvenir live, instantaneu din Montmartre! Nu ratati apoi privelistea de la Sacre Couer, una din cele mai frumoase asupra Parisul si o plimbare pe indelete pe stradutele mai putin umblate ale cartierului.

Montmartre-paris-romantic
Photo by Frank Vervial

3. Cuibusor de nebunii in parcul cu Peretele Dragostei
In Paris, la baza dealului Montmartre este un mic parculet unde pe un perete imens scrie in 300 de limbi "te iubesc". Aici pe fiecare banca era cate un cuplu, unii povesteau, 2 tinere radeau zgomotos in timp ce incercau sa deschida o sticla de sampanie, un cuplu in varsta incercau sa dresese un pudel ...

te-iubesc-montmartre


4.Vizitati la Musee de la Vie Romantiq
Doar in Paris poate exista un Muzeu al Vietii Romantice care desi nu l-am vizitat, insa avand experienta cu peste 20 de muzee vazute la Paris cred ca merita! Francezii au un stil unic de a transforma orice loc intr-o opera de arta, te intorc in timp, te provoaca, te educa, iar daca au facut un efort sa deschida un astfel de muzeu, sunt sigura ca merita vazut! (intrarea costa 5 euro).
Pont: Mergeti sa il vedeti mai ales daca prindeti o zi cu ploaie!

5.Un picnic in stil frantuzesc
Cumparati un vin rosu (usor si ieftin e cel din regiunea Beaujolais) o punga de hartie plina de brazeturi, baghete si fructe. Pentru un picnic la Paris recomand parcul Monceau, in parc plin de arbori batrani, detalii peisagistice frumoase, daca aveti noroc o sa prindeti si tineri ce canta la chitara....intr-un loc retras al Parisului. Daca nu va deranjeaza aglomeratia Gradina Luxemburg din Cartierul Latin poate fi o idee buna sau Trocadero cu priveliste la Turnul Eiffel.O alta locatie excelenta pe care o recomand e pe dealul din Montmartre sa admirati impreuna apusul, un moment spectaculos cu o panroama de nota 10, gratis in fiecare seara!  Un alt loc romantic, retras e malul canalului Saint Martin acolo unde a fost filmata o scena din filmul Amelie! 

picnic-romantic-paris
 Photo by Birdie T

6. O cina romantica in restaurantul Jules Verne
La etajul 2 al Turnului Eiffel este restaurantul Jules Verne, restaurant inclus in ghidul Michelin unde puteti lua un pranz delicios, intr-o ambianta eleganta, avand Gradinile Trocadero in prin plan!

restaurantul-jules-verne


7. Un sarut sub Turnul Eiffel si o declaratie de dragoste la inaltime
Un punct de reper pentru toti indragostitii e Turnul Eiffel! Chiar daca "romantismul" va costa cam 12 euro (urcarea cu liftul) si o coada destul de lunga, o declaratie de dragoste in Turnul Eiffel e o amintire pentru totdeauna!
turnul-eiffel-paris-romantic


8. O plimbare pe malul Senei
Malurile Senei va ofera spatiul perfect pentru plimbari romantice. Cea mai frumoasa portiune e dupa parerea mea cheiul Montebello (malul stang al Senei) care e intesat cu buticurile anticarilor! Aici puteti cauta impreuna suvenirul perfect de la Paris cu o priveliste frumoasa asupra Catedralei Notre Dame. Tot pe Sena merita sa luati vapporeto (preturi de la 12 euro) pentru o plimbare romantica cu privelisti superbe asupra Parisului.
plimbare-pe-sena-romantic


9. Degustare de vinuri/branzeturi si mancare frantuzeasca
Un alt mod distractiv si autentic de a petrece la Paris este sa faceti degustari. Francezii se lauda cu cele mai rafinate si sofisticate retete, cele mai bune vinuri si cele mai multe branzeturi asa ca un tur culinar poate fi interesant pentru cuplurile de gurmanzi. Modul cel mai ieftin e sa mergeti singuri in piete precum piata de pe Rue de Buci sau puteti alege un tur orgnizat.


mancare-frantuzeasca-paris

10. O vizita la Castel printre cei peste 9000 de trandafiri
Pentru romanticii incurabili care iubesc trandafirii si doresc sa vada o gradina in stil frantuzesc merita sa faca un visit a la Chateau (o vizita la Castelul Bagatelle din Paris, arondismentul 16). Gradina este in stil geometric, include peste 9000 de trandafiri din 1000 de varietati! Aici a fost organizat primul concurs international al trandafirilor in 1907 si se sarbatoreste de atunci in fiecare an.

castel-bagatelle-paris

Thanks for visiting,

Citeste toate articole despre Paris aici --> FRANTA
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

5 comentarii:

  1. Si eu sunt de parare ca Parisul este un oras romantic. Nu stiu ce-l face special, dar are ceva al lui, clar. Mi-ai facut pofta cu articolul tau de o plimbare pe malul Senei, dar astept sa se incalzeasca vremea un pic.
    Si noi sarbatorim Sf Valentin in general. Nu neaparat printr-o calatorie, dar prin ceva simpatic. Anul asta ne-am gandit la o cina la un restaurant in oras.

    RăspundețiȘtergere
  2. vai, Alice, mi-e dor de Paris dupa articolul tau. deja devine absolut necesar sa il revad :P

    RăspundețiȘtergere
  3. Sincer, nu ma imaginez niciodata petrecand Sf Valentin intr-un decor atat de romantic. Mai ales intr-un oras atat de scump precum Parisul. Desigur, locurile descrise sunt uimitoare, fabuloase, insa nu pot visa atat de departe.
    Desi niciodata nu poti sti ce iti rezerva viata...
    Dar mi-ar placea sa scriu pe acel perete faimos cat de mult il iubesc. Si cat de fericita ma face...

    RăspundețiȘtergere
  4. Off, de fiecare data cand citesc articole despre Paris mi se face asa dor sa il mai revad. Si cu toate astea ma gandesc ca sunt inca atat de multe locuri pe care nu le-am vizitat inca si pe unde mi-ar placea atat de mult sa-mi port pasii si sa-mi plimb sufletul... treaba asta cu calatoritul e una tare grea pentru ca naste in tine intotdeauna dorinta de mai multe locuri, de alte culturi si cutume...

    RăspundețiȘtergere
  5. ce minunat sa vezi toate aceste locuri!!!

    RăspundețiȘtergere