De ce merg turistii in zona La Defense din Paris?

Inainte sa ma documentez pentru prima vacanta in Paris din 2009 citisem pe forumuri foarte multi romani includeau zona La Defense in top 10 obiective turistice ale Parisului, nimeni nu rata zona asta si eu eram intr-un fel furioasa fiindca (nu stiu din ce cauza) ma gandeam ca daca mergi la Paris trebuie sa vezi zonele autentice, muzeele cunoscute, sa cauti "frantuzescul" si nu zona "New Yorkeza" care in mintea mea nu are nici o treaba cu Parisul. Ma rog, a fost primul cartier european de afaceri ...

La Defence-paris-franta

Nu am inteles atunci si nu inteleg nici acum dar nici nu arat cu degetul. Turistii sunt extrem de diferiti si au interese foarte diferite asta am invatat din zecile de calatorii pe care le-am intreprins. Fiind la a doua vacanta in Paris dar cu suficiente locuri interesante si nevazute de mine inca, am ales totusi sa merg in zona La Defense mai mult de curiozitate. Recunosc ca peisajul vazut din Montmartre, cu toate "blocurile" de sticla erau atragatoare, insa mai mult vroiam sa vad de ce e zona asta atat de renumita printre turisti.

la-defence-paris-turism

la-defence-parisla-defence-paris-cartier

la-defence-paris-cartier-vacanta

paris


Trebuie sa recunosc ca zona nu m-a dezamagit fiindca nu ma asteptam la nimic de la ea si in final poate v-ati prins din primele randuri ca in continuare nu o gasesc relevanta pentru Paris. Poate doar sa urmaresti francezii, destul de multi, care isi pierd toata ziua in cutiile de sticle cu prea multe etaje. Nu-i compatimesc fiindca o fac pe bani. Multi bani. Dar daca tot am ajuns in zona am gasit totusi ceva interesant, urmarind detaliile asa ca am realizat un eseu foto:
la-defence-paris-cartier-vacanta-oameni


La Defense Geometric (hai ca i-am dat un titlu frantuzesc :)

la-defence-geometric

Thanks for visiting,


Citeste toate articole despre Paris aici --> FRANTA
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

10 comentarii:

  1. N-am vizitat niciodata cartierul La Defense, nu m-a tentat, nici pe mine nu ma pasioneaza cutiile de sticla -in care btw, n-as lucra nici pentru toti banii din lume :))-dar am trecut odata pe acolo cu masina, in drum spre aeroport.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am auzit de acest cartier modern din Paris, dar cum eu sunt o iubitoare de medieval, nu cred ca m-ar tenta o plimbare printre zgarie-nori daca as ajunge in zona. Dar sa ajung eu in Paris si apoi vorbim. :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Acum,revin cu acelasi lucru:fiecare cu experienta lui. Am stat cam 2 luni in Franta-zona Parisului si doar de vineri dupa-amiaza pana luni dimineata in Paris (de fapt in Vincennes locuiam)Mi-am facut traseele pe fiecare week-end,asa,ca toti turistii:zona Parisului istoric,Cartierul Latin,Tuileries, Montmartre,Marais,bd Hoffmann,evident Versailles si Petit Trianon,am avut norocul de a fi acolo de ziua portilor deschise si am profitat din plin. La Defense era programat in ultimul week-end si din cauza ca mi se oferise o ora de conducere demonstrativa pe Dacia Sandero(de la reprezentanta Dacia de pe Champ Elysee),care atunci se lansa.Era cam 15 octombrie si in acel week-end a fost o ploaie rece de tot,care mi-a taiat cheful de La Defense.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca daca spun ca New York nu ma atrage prea tare se intelege ca nici acest cartier nu m-ar convinge sa-mi pierd timpul prin zona. Arata interesant, dar cum sunt atatea de vazut imi redirectionez privirile fara nici o remuscare.

    RăspundețiȘtergere
  5. De ce am mers eu de ...n ori? Pt ca:
    -nu circulam cu masina in oras si ne cazam la Ibis iar statia de metrou e la cativa pasi.
    - am o statie de mers cu metroul pana la Quatre Temps cand sunt reduceri :)
    - privelistea e minunata
    - e o zona care mi se pare mult mai sigura decat Ibisurile de la periferie

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca te cazezi in zona nu mai e vb neaparat de turism si ai dreptate e foarte aproape de centru asa ca merita sa rezervi hotel aici!

      Ștergere
  6. A- felicitari pentru tema, imi place!

    RăspundețiȘtergere
  7. Sincer nici nu stiam de cartierul respectiv. Nu pare cine stie ce.

    RăspundețiȘtergere