Lucruri urate si enervante ce se pot intampla in avion - discutii turistice

Haideti sa facem impreuna o recapitulare a zborurilor noastre cu avionul, sa ne amintim cele mai urate si enervate momente posibile, in asa fel incat la fata locului nimic sa nu ne mai surprinda. Am trait cateva experiente urate in avion insa sunt convinsa ca nu-s singura asa ca sa trecem la treaba.

nervi-pe-avion

Ryan Air si mesajul obositor. Acum cativa ani am zburat cu Ryan air din Pisa in Marrakech, si v-am povestit pe larg atunci ce inseamna un zbor cu cea mai ieftina companie aeriana Europeana numind-o Aventura Ryan Air.
Pe scurt, desi eram rupta de oboseala dupa un zbor la prima ora a diminetii si o escala de 6 ore la Pisa, nu am reusit sa inchid un ochi din cauza mesajului suparator de "piata" a saracilor stewardezi. Cat a fost drumul de lung ne-au vandut de toate (mancare, bautura, produse cosmetice, ziare, loz in plic, tigari electronice) pe rand strigand oferta la microfon nu cumva sa fie un calator care nu a auzit....

Calatorul prea plin de el si de bagaje. In Porto, era 6 dimineata, eram buimaca de cap fiindca inainte cu o zi am calatorit, am facut bagaje, nu am dormit toata noaptea si m-a trezit in avion cu un destins domn cu un bagaj cat China si inca vreo 20 de pungi de la Duty Free cu sticle si borcane "extra fragile" care trebuiau sa stea toate in compartimentul de bagaje, rugandu-ma sa pun geanta mea sub scaunul din fata. Mi-a venit sa il pun in cap.

Piciorul buclucas. Se intampla pe un zbor spre Lisabona, stateam langa o doamna din Spania, octogenara, probabil la primul zbor care era atata de ingrozita (sau bolnava) incat i-au tremurat picioarele non-stop, lovindu-ma incet tot zborul. Noroc ca a durat doar o ora ca altfel cred ca ma mutam in toaleta.

Copilul ce plange non-stop. Asta deja a devenit cliseu dar cand se intampla sa fie copilul tau te-ai ascunde in cabina pilotului si ai face matanii la Doamne Doamne sa zboare timpul mai repede si sa te trezesti direct la destinatie. Eram mai stresata de gandul ca stresam tot avionul decat de gandul ca; Kari ar fi putut avea ceva grav. Evident cum am coborat din avion a zambit, zici ca special sa imi faca mie in ciuda, apoi a adormit.

Sa stai la geam, colegul de langa tine sa doarma si sa ai nevoie la baie. Urasc sa fiu trezita in timp ce dorm fiindca nu mai pot adormi. Iar pe avion, unde de abia astept sa "se termine calvarul" fiindca v-am povestit deja cat imi e de frica pe avion m-as enerva rau de tot sa ma trezeasca cineva, de aceea aleg mereu locul de la geam. Dar o data am patit-o, am fost nevoita sa il trezesc pe domnul de langa mine si-mi venea sa ma bag in Pamant. De atunci am decis sa reduc lichidele pe avion, chiar daca dureaza mai mult de 4 ore si ajung deshidratata si cu fata arzand la destinatie.

Toate articolele esentiale pentru calatori aici -> 100 Informatii utile

Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

38 de comentarii:

  1. Se vede ca ai calatorit des, Alice, ai o multime de peripetii din vacante. Eu am zburat doar de patru ori si am avut o singura experienta neplacuta, intorcandu-ma de la Bruxelles am nimerit langa o doamna pe care tocmai o cunoscusem in aeroport(ne prezentase prietena la care am stat in Belgia) care nu a tacut tot drumul. Mi-a povestit despre familia ei, despre cat de bine s-a realizat fiica ei care lucra pentru Uniunea Europeana la o institutie importanta, cat de mandra e de ea si de nepotelul ei, cum merge ea aproape lunar sa-i vada etc etc ec. Niste lucruri despre persoane pe care nu le cunosteam si care nu ma interesau catusi de putin. Am suportat cu stoicism calvarul iar cand am vazut luminitele Bucurestiului am fost cea mai fericita din lume.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si am am intalnit un domn cu care am vorbit tot drumul dar a fost atata de bine fiindca asa a trecut timpul mult mai repede. In plus era un zbor urat cu fulgere si vreme urata si discutia mi-a distras atentia, asa ca a fost intr-un ceas bun.

      Ștergere
    2. Alice, doamna respectiva a vorbit singura tot drumul, nu am avut ceea ce se putea numi o discutie. Nu m-a lasat sa spun niciun cuvant... Si mie mi-ar fi placut compania unui domn amabil, simpatic, cu care sa vorbesc astfel incat sa treaca timpul mai repede. Dar femeia respectiva nu facea decat s-o ridice pe fiica sa in slavi. Deloc agreabil, pentru ca pe mine nu ma intereseaza viata necunoscutilor, in general sunt o persoana discreta si cer acelasi lucru de la cei din jur.
      Larisa a rezumat perfect mesajul meu.

      Ștergere
    3. Nice nici nu ma gandesc ca ar fi putut fi o femeie de treaba careia sa ii intorci spatele. Nici mie nu imi plac laudarosii, mai ales femeile care vorbesc non-stop despre copii lor ca si cum ar fi cei mai realizati de pe Pamant, oamenii perfecti etcccc
      Te inteleg perfect!

      Ștergere
    4. Nice tare mi-e ca si eu am nimerit la un moment dat pe aceasi ruta langa doamna respectiva. Daca nu, inseamna ca exista 2 doamne cu povesti identice :)))

      Ștergere
    5. Anonim serios???
      Pe ce ruta ai intalnit-o??? :)

      Ștergere
  2. Nu am avut multe momente urate, dar imi aduc aminte despre un zbor de noapte in care o familie tanara mult prea open-mind si cu un copil mic, dar nu atat de mic incat putea sa fie cu mai mult bun simt, nu ne lasa sa dormim. Copilul ca domn Goe lovea tot ce prindea in cale, ba chiar se intindea si la geamul meu sa-mi inchida si deschida oblonul. Cateva priviri catre parinti intr-un final au facut ca sa-si ia copilul de la geam. Majoritatea pasagerilor se uitau la filme sau dormeau.
    Inteleg stapanirea in consumul de lichide, asa nu am fost nevoita nici eu sa ajung la baie in avion. Am o retinere.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mihaela tot legat de copii si eu am patit cu Kari pe un zbor lung din Maroc, asa noroc am avut cu vecinii de zbor fiindca s-au mai jucat cu el fiindca sincer primele 3 ore mai trec cum trec dar 5 ore deja isi vine sa te urci pe pereti. Kari avea 2 ani, nu avea stare, vroia sa se plimbe pe coridor, sa "le povesteasca" tuturor calatorilor si simpatia lor mi-a prins foarte bine.
      Evident depinde si de copil, de varsta lui si de parinti cum pun problema ...

      Ștergere
    2. Era mult prea energic si agitat de parca mancase ciocolata, fiind zbor de noapte stii ca mai si inchid lumina, si fiecare isi aprinde sau nu in dreptul sau. Initial am incercat sa comunic cu piciul, nu imi aruncase nici o privire, ma ignora total si pus doar pe fapte. Am vazut si copii carora le place sa le spui o poveste, da, sa se plimbe pe coridor. Ti-e mai mare dragul de ei si cand parintii cauta solutii cand tind sa deranjeze pe ceilalti. Cand il retrag doar pentru ca ii doare mana deja e nesimtire crasa.

      Ștergere
    3. Deci copilul vroia doar sa te necajeasca in nici un caz sa iti atraga atentia pentru joaca :(

      Ștergere
  3. Alice, nici eu nu am zburat decât de vreo 6 ori şi chiar nu am nicio amintire enervantă sau deranjantă. Am avut şi eu o dată, o vecină foarte comunicativă, dar discuţia a fost plăcută, nu era genul acela obositor, ce aproape că vorbeşte singură. Locuia în Danemarca şi mi-a povestit lucruri chiar interesante despre viaţa de acolo. Amintiri neplăcute am de la o călătorie cu autocarul, al cărui şofer m-a scos din sărite.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te inteleg, macar din avions scapi repede, cateva ore dar cu autocarul mai greu. Mai ales daca a fost un circuit ....

      Ștergere
  4. Sincer nu-mi amintesc de intamplari enervante in avion, dar ce-i drept nici n-am zburat extrem e mult. Dar subscriu la ce spune Nice mai sus; si pe mine ma enerveaza oamenii care nu mai tac si-ti povestesc toata viata lor si care mai si se lauda pe deasupra. Daca au ceva interesant de spus e ok, dar detaliile familiale clar nu ma pasioneaza sa le ascult :D.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si daca o persoana la fel de insistenta ca cea de langa Nice ar vorbi non-stop cum ii spui sa inceteze? sa invat si eu cum se face in caz ca nimeresc pe viitor langa astfel de persone!

      Ștergere
    2. Sa-i zic direct mi-e cam ciudat, dar de exemplu pot scoate o carte, o revista ceva si incerc s-o ignor treptat.

      Ștergere
  5. Alice eu as putea povesti multe pe tema asta, pentru ca am zburat destul de des in ultimii 7 ani si mai ales pentru de obicei fac escala pana ajung la destinatia dorita, deci 4 zboruri (2 dus, 2 intors) pentru o singura destinatie. Dar, ca sa ma rezum:
    - deseori s-a intamplat sa am pe locul din spate persoane (nu neaparat copii - la ei mai intelegi daca nu au rabdare in timpul zborului) foarte agitate care se foiesc tot timpul si iti deranjeaza scaunul. Asa ca de multe ori ma mut pe ultimul rand (daca mai sunt locuri libere), cel putin nu mai e nimeni in spatele meu..
    - alte ori persoana din fata isi lasa scaunul pe spate si practic am senzatia ca vine peste mine...
    - cand am venit de la Roma la sfarsitul lui ianuarie, am stat langa o doamna foarte de speriata de calatoria cu avionul si a trebuit pe tot parcursul zborului ca eu si sotul meu s-o linistim, ca va fi bine si vom ajunge acasa...
    - o data am nimerit in avion cu niste sportivi: o echipa de juniori care cred ca faceau judo sau karate, destul de galagioasa - jucau carti in avion la 5 dimineata...
    - desigur si eu am nimerit aproape la fiecare zbor cu persoane ce intra in avion cu triliarde de valize mari (nu stiu de ce nu le pun la cala !), iar tu daca ai un bagaj mic nu mai ai unde sa ti-l pui...
    Sigur au mai fost si alte lucruri care nu mi-au placut pe avion, dar ca sa termin intr-o nota optimista, pana la urma important e sa ajungi la destinatia pe care ti-o doresti si sa te bucuri de ceea ce vrei sa faci si sa vezi acolo..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Urate momente. Sper ca au fost suficient de multe zboruri ca astea sa fi fost nesemnificative ...
      Apropo mi-ai amintit de un zbor in care am nimerit cu orchestra si oameni maturi, in varsta se plimbau non-stop radeau de zici ca erau intr-un avion privat, comandau vin dupa vin! Nu pot zice ca m-a deranjat foarte tare, dar dupa cum am zis nu imi place agitatia in avion fiindca sunt eu destul de agitata... in alta conjunctura (autocar de exemplu) imi era indiferent.

      Ștergere
    2. Da Alicee am avut destule zboruri in care n-am stiut daca e cineva in fata sau in spatele locului meu, asa de linistiti erau "vecinii" mei de avion.... Dar asta e, n-ai ce sa faci, nu poti sa alegi alaturi de cine calatoresti, indiferent de mijlocul de transport ales..

      Ștergere
  6. Eu ma pot considera o norocoasa pentru ca adorm inainte de a decola avionul si ma trezesc cu 10 minute inainte de a ateriza, uneori chiar cand aterizeaza (m-am speriat de cateva ori ca nu stiam ce se intampla) asa ca nu stiu prea multe din ce se intampla in avion in timp ce eu imi fac somnul de frumusete.
    Mi s-a intamplat odata sa am un atac de panica (eu fiind claustrofoba) din cauza celui din fata mea. Inca din aeroport imi punea tot felul de intrebari, ma complimenta, etc. In avion, nu stiu cum s-a facut ca s-a nimerit in randul din fata mea si imi tot cerea numarul de telefon si tot insista si pana la urma s-a pus pe scaunul lui in genunchi cu fata spre mine .... ca sa fie la o inaltime suficienta sa ma poata vedea si sa ma poata convinge sa-i dau numarul de telefon. L-am rugat frumos sa se aseze deoarece deja simteam ca inima imi bate cu putere si simteam ca raman fara aer si el tot continua sa fie nesimtit si sa vorbeasca cu mine, l-am mai rugat odata sa se aseze si i-am spus ca nu pot respira din cauza lui si m-a ignorat si a doua oara, ba chiar mi-a spus ca sunt o fitoasa, dupa care am izbucnit in plans si tremuram ca varga si ma albisem la fata, atunci a inteles ca eu chiar ma simteam rau din cauza lui si s-a asezat si si-a cerut scuze.
    Alta data, s-a nimerit langa mine o doamna in jur de 50 de ani, care la fel, incepuse sa-mi povesteasca toata viata ei, sa-mi arate poze cu toata familia ei, era foarte draguta dar era plictisitoare si ii mirosea gura foarte, foarte urat. Cam dupa 30 de minute in care ea a vorbit incontinuu (vorbea si foarte repede), i-am cerut scuze si i-am spus ca sunt foarte obosita si ma voi culca. Cam astea sunt intamplarile mele neplacute din avion.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Femeile viseaza la asemenea pretendenti in alte circumstante poate nu era un lucru rau, dar suferind de claustrofobie nici nu vreau sa stiu prin ce ai trecut. Urat moment. Ma intreb cum au reactionat ceilalti din jurul vostru, a intrebat cineva daca esti ok?

      Ștergere
    2. Da, m-au intrebat daca sunt ok si m-au ajutat sa ma linistesc si sa ma calmez. Dupa care el si-a cerut scuze si mi-a zis ca avea impresia ca glumesc si ca ii pare rau ca nu m-a crezut. Iar mie imi venea sa-l strang de gat. Dar am adormit apoi si a fst totul in regula.

      Ștergere
    3. Bine ca ai reusit sa te relaxezi, eu nu stiu cum sa reactionez cand vad oameni in suferinta! :(

      Ștergere
  7. Hmm, nu cred că am avut cine ştie ce evenimente neplăcute în avion. În general mă enervează întârzierile, mai ales dacă sunt din cauza pasagerilor care nu ajung la timp la poarta de îmbarcare :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ooo da! Intarzierile ma dispera si pe mine! Dar din cauza oamenilor numai pe zborul Ryan Air am avut parte si cred ca mai mult decat intarzierea in sine ma enerveaza agitatia creata.

      Ștergere
  8. Eu am avut parte,cred, de cea mai neplacuta situatie ce poate avea loc intr-un avion . Zburam pe o cursa Wizzair , Paris-Bucuresti , cind, la scurt timp dupe ce stewardesele au trecut cu caruciorul cu produse de mincat si baut , a inceput o scena de toata groaza : o tiganca de cca 45 ani, voinica si cu o figura de boxer nu voia sa plateasca ceea ce comandase , adica platea , dar cam jumatate din cat trebuia , pentru ca "atitia bani avea la ea" ! Bineinteles ca fetele au chemat in ajutor un coleg , care i-a spus calm ca daca nu plateste o va da pe mina politiei la coborire . Ei , si atunci a inceput tiganca sa-si puna miinile in sold si sa strige cit o tineau plamanii , sa injure, sa-si bage si alte mascari ,sa-l ameninte cu bataia ( si cred ca era in stare) si ca il da ea pe mina politiei pentru ca amenintat-o ,incit l-a blocat efectiv pe steward , dar ne-a blocat si pe noi, calatorii , ca nimeni nu a luat atitudine, mie mi se parea ca nu se mai termina injuraturile si-mi venea sa ma fac una cu scaunul, de rusine. Stewardul a plecat cind a vazut ca se ingroasa treaba ,dar tiganca nici gind sa se potoleasca , se invirtea si injura pe culoar , asteptind parca sa-i pice careva in labe , si chiar dupa citeva momente a aparut o doamna , venea de la toaleta ,a dat sa treaca de ea , dar a fost interpelata ca " ce doresti madam ?" , la care doamna i-a raspuns "je ne comprende pas " , "Aaaa , nu comprendezi ?" s-a rastit personajul nostru , dar i-a facut totusi loc sa treaca , dupa care s-a asezat la locul ei, dar a mai vociferat catva timp , pina ce am ajuns la Bucuresti . Atunci m-am jurat ca nu mai calatoresc cu low-cost , si intimplarea a facut sa gasesc oferte bune la tarom si Airfrance , dar, bineinteles , ca voi mai zbura si cu low-cost, daca devine cazul . Mie mi-a parut rau si de faptul ca echipajul nu a retinut-o la sosire si chiar sa o dea pe mana politiei, macar si pentru faptul ca ne-a facut sa suportam asa o rusine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu adevarat o poveste foarte urata, ma intreb daca echipajul de bord era roman sau strain fiindca romanii stiu cu cine au de a face dar pentru straini cred ca ar fi un soc si oricum un om agresiv e greu de stapanit mai ales daca vezi ce educatie are :(((

      Ștergere
  9. Alicee, in zborurile mele am incercat sa trec cu seninatate peste micile aspecte neplacute; nu am avut parte de prea multe; insa si daca apar, nu ai ce face; trebuie sa te adaptezi; la un zbor din Bari spre Cluj am nimerit in avion cu un domn italian foarte nemultumit; era cu cateva randuri in fata noastra; a comentat tot drumul;cred ca i-a disperat si pe cei din echipa de bord; am incercat sa-l ignor; am citit ceva si m-am gandit la momentele placute petrecute in Puglia&Basilicata; in majoritatea zborurilor am prins si copii mici care au plans tot drumul; insa sunt copii si trebuie intelesi; partea nasoala este cand adultii se comporta imprevizibil. Pana sa ajung la destinatie incerc sa-mi tin mintea ocupata si sa-mi fac strategii referitoare la ceea ce voi vizita.
    Felicitari pentru articol. Cu drag, Liliana.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Liliana e foarte bine daca te poti concentra pe interese si momente placute chiar si in cele mai tensionate situatii.
      Multumesc!

      Ștergere
  10. Eu tocmai ma pregatesc de un zbor transcontinental de 20 de ore si chiar nu stiu la ce sa ma astept...cred ca ma pot astepta la toate experientele de mai sus plus alte cateva bonus :)) Colegii care au mai fost plecati la drum asa lung mi-au povestit ca la zborurile astea lumea se descalta si ramane in sosete...si nu toata lumea le are chiar proaspete...ca intepenesti pe scaun, ca ti se umfla picioarele...plus plictiseala ca e totusi aproape o zi intreaga... Deocamdata doar fac scenarii, revin cu impresii la intoarcere.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar te rog sa revii si sa ne lasi impresiile! Sper sa iti treaca repede timpul sa nu apuci sa te plictisesti!

      Ștergere
  11. Copilul care tipa intr-una , mic si nelinistit la un zbor de 5 ore, fetita deja mare pe care mama nu o potoleste deloc si care ti se catara pe scaun prin spate in timp ce tu citesti, te uiti pe laptop, scrii, vorbesti cu partenerul

    - odata la wizz air un mos si-a indesat in sacosa de mana un catel mic!!! Si l-a pus la bagaje. Nu mai aveau ce face, usile erau inchise, i l-a descoperit stewardesa (l-a indesat la bagaje sus si ceva schelaia!!!) si l-a "pus" sa-l tina in brate cu tot cu sacosa. Era vecinul meu de scaun :) Cum a trecut ala prin filtru ??Se intampla la cluj

    - domnul muslim imbracat in...vesmant traditional din egipt care mi-a luat din portscaunul cela din fata revista....GLAMOUR fara sa intrebe....:)))

    Si ma mai intorc daca reusesc :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca cel mai tare ma enervam la faza cu cainele fiindca am fobie fata de animale si sa am unul intr-un spatiu atat de mic lipit de mine nu mi s-ar fi parut deloc amuzant. Nici nu vreau sa ma gandesc cum as fi trecut peste, probabil facand ture pe coridor ....

      Nici treaba cu revista nu ma facea fericita fiindca nu stiam pe ce limba sa-i spun frumos sa o returneze deci ai avut intr-adevar cateva intamplari urate!

      Ștergere
  12. Pe mine ma disperă când cel din spatele meu se zvârcoleşte ca peştele pe uscat şi îmi mişcă scaunul non stop. Nu am păţit doar cu copii, ci în egală măsură şi cu adulţi, care dintr-un motiv care îmi scapă tot pun mâna pe scaunul meu, îl împing, îl trag, îşi bagă picioarele în el (la propriu)... Şi ce e mai rău e că uneori mă întorc să văd care e treaba, observă că m-au deranjat, dar continuă.

    Ce să faci... mai greu cu bunul simţ....

    RăspundețiȘtergere
  13. cel mai tare m-a iritat un nesimtit care insista sa se culce in bratele mele cu scaunul din fata. a reusit doar o data. i s-a ridicat scaunul la decolare parca si dupa aia m-am proptit cu picioarele de n-a putut sa se lateasca nicicum :D pana la urma a adormit si asa in spatiul lui...
    eu doar sa zbor, asa ca micile neplaceri trec neobservate :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In cazul meu nimeni nu reuseste sa ma turteasca, macar atat :)))
      Da, sunt neplaceri minore dar uneori iti strica starea de spirit fix cand incepi vacanta!

      Ștergere
  14. Anonim3:50 p.m.

    Imi doresc foarte mult sa zbor cu avionul ... dar nu am bani :((

    RăspundețiȘtergere
  15. Anonim2:36 a.m.

    La sfarsitul lunii urmeaza sa zbor pentru prima data si sunt foarte speriata,se poate cateva sfaturi,va rog?

    RăspundețiȘtergere