FILM Tea with Mussolini - garantat te indragostesti de Florenta

Saptamana 86
Tea with Mussolini (1999)

film-tea-with-mussolini-florenta

Tea with Mussolini este un film splendid, cu siguranta cel mai frumos film cu Florenta pe care l-am vazut. Este un film clasic, din perioada victoriana, daca v-a placut filmul A good Woman, Stealing Beauty sau My house in Umbria, toate cu Italia, sigur o sa va placa si Tea with Mussolini. 

Filmul povesteste viata reala al lui Luca (Franco Zeffirelli),caruia i-a murit mama, iar tatal (un afacerist italian) nu e interesat deloc de cresterea copilului asa ca il incredinteaza secretarei Mary Wallace, o englezoaica care face parte din grupul de batrane divortate sau vaduve "Scorpioni".
Filmul incepe prin anii 1935, inainte de al-II-lea Razboi Mondial, avandu-le in prin plan pe doamnele englezoaice (Cher, Judi Dench, Joan Plowright, Maggie Smith si Lily Tomlin) ex-patriate care duc o viata de lux in Italia. Traiesc dupa propriile principii si traditii, beau impreuna ceaiul de la ora 5, participa la baluri de lux in haine scumpe, cu rochii si palarii care mai de care mai frumoase, dezvaluind in prima parte din film cate putin despre fiecare femeie din grup si mai ales povestea lui Luca care creste in sanul acestei mare familii de femei. Doar ca incetul cu incetul incepe razboiul, Mussolini si Fascistii le tradeaza,Luca e trimis la studii in Austria iar femeile sunt duse intr-un refugiu in San Giminiano. In final, desi iubesc Italia, tot ce-si doresc e sa scape cu viata si sa poata se se intoarca in tara lor. Anii trec, Luca se intoarce baiat mare, le gaseste cu greu pe femeile din viata lui si le ajuta in final sa scape.

Filmul e lung si foarte complex, am povestit pe scurt, insa au loc obieceiuri, traditii, iubiri, insalaciuni, multe ceaiuri, multe dorinte, tradari, faze comice, amuzante, peisaje superbe, o atmosfera de vacanta care o sa te faca sa-ti doresti sa cumperi un bilet spre Florenta pe loc. Pe de alta parte, vei avea parte oricum de o calatorie virtuala pe cinste asa ca recomand sa il vedeti chiar azi. E unul din filmele cu calatorii cu o poveste matura, cu o distributie stralucita, dialog excelent dantelat cu umor si caldura, peisaje incredibile pe perioada intregului film!

Filmul il puteti downloda gratuit de aici -> http://dl.free.fr/jLy2muEKJ (click valider et telecharger le fichier).


film-tea-with-mussolini-florenta-review

L-ati vazut? V-a placut?

Click aici pentru a vedea mai multe -> FILME CU CALATORII
 Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

Un comentariu: