Film Por el Camino - de dragul drumului

 Saptamana 90
Film Por el camino (2010)

por-el-camino-film-calatorii

Weekendul acesta calatorim prin intermediul filmului intr-un alt colt de lume, de data asta in Uruguay. Stiti pentru mine exista filme comerciale si filme de festival. Cele comerciale sunt cele in care se baga multi bani in promovare, iar cele de festival sunt deseori aduse in fata publicului de regizori anonimi care uneori reusesc sa te suprinda. Personal prefer filmele de festival. Da! nu au accelasi buget si asta se vede insa vin cu o alta abordare, cu un subiect diferit. 

Asa e si filmul Por el Camino care face o prezentare Uruguayului prin intermediul unui argentinian si a unei belgiene ce se intalnesc intamplator in Uruguay si decid sa calatoreasca impreuna. Ea e un spirit liber ce doreste sa se intalneasca cu un tanar pe care l-a cunoscut in Costa Rica si sa-si urmeze visul de a dansa, iar el se afla in Uruguay pentru o mostenire. La inceput situatia e putin stanjenitoare fiindca nu se cunosc si nici nu simt o atractie fizica teribila, se comporta mai repede ca doi prieteni buni care doresc sa exploreze tara impreuna, sa viziteze, sa faca fotografii, sa cunoasca traditiile, obiceiurile, oamenii locului. Se imprietenesc cu localnicii ce ii intalnesc pe drum si incearca sa le descopere povestea, viziteaza ferme organice, neamuri bogate, comunitati de hippy, tineri dar si oameni ce au peste 100 de ani. Filmul dezvaluie intr-un mod foarte natual viata de zi cu zi in Uruguay dar si "pozitia" turistului care se bucura de piscine ascunse, dormitoare cu privelisti ca-n povesti, casutele tip vagon in care totul e creat la scara mica dar nu iti lipseste nimic, petrecerile bogatilor, festivalurile locale dar si serile de muzica, teatru si transa din comunitatile de hippy, marea si apusurile de vis, diminetile racorase de la munte etcc...

Mi-a placut filmul Por el Camino fiindca el insasi e o calatorie de la inceput pana la final. Mi-au placut peisajele magnifice pe care m-as duce categoric sa le vad daca as locui in America ...
E unul din cele mai naturale filme de calatorii pe care le-am vazut, aproape ca nu iti vine sa crezi ca e un film, zici ca te uiti la un documentar, actorii sunt exceptionali. Nimic nu-i fortat, nu-i retusat ca sa dea bine pe sticla! Sper ca v-am convins sa-l vedeti!


L-ati vazut? V-a placut?

Click aici pentru a vedea mai multe -> FILME CU CALATORII
 Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu