Un 1 Mai perfect - Amintiri din Vama Veche

Am crescut stiind ca de 1 Mai trebuie sa iesi din casa. Sa mergi in vacanta sau macar la un picnic undeva pe malul lacului, sa faci gratare, mici si sa bei bere. In liceu mergeam cu cortul, asa am fost pe Valea Ierii, in Cheile Turzii etc, locuri apropiate de noi in care mergeam in gasca mare si dadeam startul iesirilor asta fiind prima vacanta din an. Apoi am crescut si am ajuns la facultate si in primul an colegele de camin (actuale best friends) au propus sa mergem in Vama Veche. Stiam cu ce se mananca Vama Veche dar ce nu stiam era faptul ca acel 1 Mai va ramane unul memorabil pentru mine, the best ca sa spun asa!
Aceea pot sa zic ca a fost cea mai frumoasa vacanta de distractie pe care am trait-o vreodata! Vama Veche m-a cucerit din prima seara si a ramas un loc special in sufletul meu!

vama-veche-jurnal-blog

Au trecut de atunci 7 ani dar imi pot aminti perfect totul!
Oamenii, plaja, valurile, muzica, nisipul, apusul, rasaritul, corturile, razele soarelui, cainii, terasele, culorile, zambetele, laserele ce ma urmareau pe nisip si shaworma. As putea spune ca era o atmosfera boema cand imi amintesc felinarele de pe plaja, cuplurile de indragostiti imbratisati la apus, cuplurile nebune ce faceau show erotic in apa, acordurile de chitara ....
Era o atmosfera hippy&zen, un colt al libertatii redat in zeci de motive. O creasta de 20 de cm, un pierce in limba, in sfarc sau in buric, nudimul perfect acceptat, oameni drogati sau in transa, rockari pletosi, in Vama Veche se gasea loc pentru toata lumea. Si pentru sute de spectatori. Era armonie si pace, un refugiu departe de viata cotideana, de stres, de ganduri, de reguli. Asa am gasit eu Vama Veche, un colt unic in Romania, o lume hippy si vesela, fara nimic, un loc unde bunurile si banii nu au nici o valoare. Un loc relativ mic in care sa te initiezi pentru vacantele de o viata. In care sa inveti ca posesiunile materiale nu iti aduc fericirea! Vama Veche mi-a demonstrat ca-i destul sa ai un cort, un cearsaf, o sticla de bere, o chitara si o mana de prieteni! Da, puteti crede ca Vama era un loc pentru oameni "depravati" dar eu as corecta in "fascinanti". Oamenii acestia ciudati dadeau viata si suflet statiunii ...ei te invatau sa traiesti in armonie cu natura si acuma privind inapoi mi-e ciuda ca nu au reusit sa invete mai multa lume ca sa va puteti bucura si voi de ce m-am bucurat eu atunci!

hippy-vama-veche

la-mare-vama-veche

vama-veche-statiune-litoral

De strazile pietruite, terasele cu stuf si decor din filmele Western si Hippy, mii de culori, hamace si soare, motociclete, piele si plete, doze de bere, pita cu untura si ceapa, plaja plina cu scoici .... Vama Veche era locul in care puteai sa-ti petreci toata vacanta de vara si garantat nu aveai cum sa te plictisesti! Fiindca aveai o plaja de prieteni! Asta era marele farmec al Vamii, faptul ca nimeni nu avea nimic si toti aveau totul! Oamenii erau diferiti dar vorbeau aceasi limba si legai prietenii la fiecare pas. Dintr-un grup de 5 se facea usor unul de 10! Se impartea mancarea, bautura, distactia! Totul era la comun chiar daca fiecare platea separat! Poate ca ziua nu era nimic special aici, doar multe corturi, mai multe rulote si prea multi nudisti!

detalii-vama-veche

apus-vama-veche

iubiti-in-apa

bistro-restaurant
amintiri-vama-veche

vama-veche-plaja

Insa nopatea Vama Veche devenea nucleul distractie, un "club" intins pe o plaja imensa. Pe atunci era in voga la "Expirat". Aici se dadeau cele mai tari petreceri pe plaja! Aici am baut "cocktailuri" pana la rasarit! Aici am aplaudat fiecare raza de soare ce se ivea dupa valuri! E o traditie sa dansezi pe plaja, sa te invarti, sa canti, sa te lasi purtat de muzica toata noaptea si apoi alaturi de sute de participanti sa astepti rasaritul!

bar-cu-stuf-vama-veche


foc-noaptea-in-vama-veche


priveste-cerul-in-vama-veche

vama-veche-bar


rasarit-vama-veche


O vacanta in Vama Veche era ca un tratat pentru fericire!

Puteai sa citesti in carti sau sa ghicesti in stele, sa analizezi cerul, sa descoperi fiecare figuina din nori, fiecare calut, elefant sau pitic, sa auzi valurile din scoica, sa dansezi pe nisipul fierbinte, sa urli, sa razi, sa plangi si apoi sa o iei de la capat! Nu o sa uit niciodata zilele alea, noptile alea, diminetile alea petrecute in Vama Veche!


Voi ce amintiri aveti din Vama Veche?
Thanks for visiting,
 Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

5 comentarii:

  1. Eu n-am fost niciodata in Vama :)))!
    Mai mult decat atat, n-am fost niciodata la mare de 1 mai :D. De obicei, cand eram in tara, preferam sa profit de zilele libere, mai ales cand se puteau lega cu weekendul, pentru a merge la munte.
    Dar te cred pe cuvant referitor la ce povestesti. N-am auzit pe nimeni care sa zica ca nu i-a placut Vama...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Larisa intre timp s-au schimbat multe, cand am fost acum 2 ani Vama nu mai era cum o stiam eu o data, dar putin isi mai pastreaza din farmec! Mi-e dor sincer de ea, asa cum am cunoscut-o eu! Poate o sa dau o fuga la vara ...
      Sper sa ajungi si tu candva chiar daca esti "muntomana"

      Ștergere
  2. Povestea ca povestea (si mie imi place Vama chiar daca nu am mers acolo niciodata de 1 mai) dar cu imaginile m-ai zapacit de-a dreptul, sunt minunate si te felicit pentru ce si cum ai surprins!
    Numai bine, Alicee, draga!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ha, nici eu n-am fost în Vamă :)) Şi nici nu pot să zic că e pe wishlist, dar dacă o să am vreodată ocazia, aş merge toamna sau primăvara devreme-devreme, când nu e nebunia aia de...vară :D

    RăspundețiȘtergere