25 obiective turistice de vazut gratis in Barcelona

Barcelona e un oras pe care toata lumea ar trebui sa il vada si majoritatea si-l permit daca fac alegerile corecte si sunt putin cumpatati. Barcelona e ca o raza de soare ce iti va lumina si iti va incalzi vacanta fara nici un efort. Perfect pentru iubitorii de cultura, arta, arhitectura, istorie dar si plaja si mare. Barcelona le are pe toate si vestea buna e ca le puteti vedea gratis! Am sa va explic si cum, in lista de mai jos cu top 25 obiective turistice de vazut gratis in Barcelona:

barcelona-gratis
1.Park Guell! Desi centrul parcului e cu plata, puteti vedea zonele interesante gratuit facand o plimbare pe aleea gratuita ce o inconjoara.

2.Intrati in lumea plina de fantezia cu un tur al operelor lui Gaudi pe gratis!Chiar daca nu puteti intra doar in Park Guell, toate restul le puteti vedea din exterior si va puteti face poze cu ele (Sagrada Familia, Cassa Batllo, Cassa Milla, lampadarele din Plaza Real realizate tot de faimosul artist).

3.Nu ratati traseul propus aici, il puteti face fara nici un cost >>>Traseu turistic in Barrio Gotico


muzeul-de-istorie-barcelona


4.O zi de plaja in Barcelona! Plaja lata, cu nisip fin, va puteti bucura de razele soarelui si briza marii complet gratuit, daca va duceti cearsaful! Sunt 4 km de plaje, Barceloneta e cea mai faimoasa, dar puteti incerca si plaja San Sebastian sau Nova Icaria! Aveti grija este una si pentru nudisti!

5.Fantana Montjuic este un spectacol gratuit de jeturi de apa dansatoare, muzica si culoare. Are loc in fiecare seara de miercuri pana duminica la ora 9 fix! E unul din atractiile cele mai frumoase ale orasului asa ca grabiti-va sa prindeti un loc bun!

6.Daca nu va aflati in oras in zilele astea tot merita sa mergeti pana acolo ca sa urcati la Castel! Privelistile de sus sunt superbe!
fantana-montjuic-gratis-barcelona

7.De asemenea merita pentru Piata Spania cu frumosul "Las Antigas", mall-ul unde mai demult aveau loc spectacolele de corida. Urcati sus pe terasa pentru mai multe privelisti!

8.Urcati la Castelul Montjuic pentru niste panorame superbe asupra orasului, cu vedere spre mare!

9.Acestea sunt >>>delicioasele tapas! Iar aici puteti primi tapas gratis la fiecare bautura comandata:
*Bar Ca'l Chusco (adresa: Carrer de l’Almirall Aixada, 5 08003 Barcelona)
*Pappa e Citti intre 6 si 9 pm (adresa C/ l’Encarnació, 38. Metro station: Joanic (L4)
*Marino (adresa: Carrer de Margarit, 54 08004 Barcelona)
*Club Solo (addresa: Passatge de la Concepció, 7, 08008 Barcelona)

10.Papagali, un Mamut imens si o fantana arteziana inspirata din faimoasa Trevi (din Roma) gasiti in Parc la Ciudatella, pe care o puteti vedea gratuit!

11.Chiar langa se afla frumosul Arc de Triumf si promenada plina de palmieri, unde skatarii, hipsterii, las bellesaz  fac show pe role!

fete-frumoase

12.Tot in cartierul El Born puteti intra gratis in Biserica Santa Maria del Mar, in stil gotic!

13.Nu ratati o plimbare prin cartierul Gracia cel mai boem si autentic dintre toate. Aici veti putea urmari viata localnicilor din Barcelona, va puteti clati ochii cu frumoasele exponate vintage si magazine unicat, mici baruri si multe piatete! Piata del Sol e preferata mea!

barcelona-cartier-gracia

14.Rambla e bulevardul pe care poti pierde cateva ore admirand suvenirurile, arhitectura cladirilor, comportamentul localnicilor si a turistilor, dar mai ales fotografiind costumatiile elaborate ale statuilor-umane! 

15.O alta zona frumoasa prin care sa hoinariti gratis e portul. Puteti sa va cumparati mancare de la supermarket si sa ocupati loc pe o bancuta, sa luati cina cu vedere la frumoasele yacht-uri, complet gratuit!

16.Faceti o tura prin cea mai colorata piata a Barcelonei, la Boqueria, unde nu va lasa sufletul sa nu va racoriti cu un fresh proaspat din fructe exotice, la doar 1 euro.

17.Va place arta dar nu aveti bani pentru Muzeul Picasso? Puteti alege in schimb micile galerii gratuite (este una cu exponate interesante chiar langa faimoasa Catedrala sau puteti descoperi pe cont propriu grafitti-urile imense din cartierul El Reval

galerie-de-arta-barcelona

18.Abordeaza stilul catalan si asista la diferite evenimente si concerte live ce au loc  ad-hoc, pe strada!

19.Daca iti place chefurile, distractiile nu rata luna August cand in cartierul Gracia are loc frumosul carnaval "Las Fiestas del Gracia".

20.Si tot in acest cartier se afla Hospital del Sant Pau, inclus in Patrimoniul UNESCO, merita vazut, macar din exterior.

hospital-de-sant-pau-barcelona

21.Gran Via e un alt bulevard ce nu trebuie ratat datorita cladirilor frumoase in stil modernist. Cassa Amatller e una dintre ele. In plus sunt multe magazine de lux, frumoase de privit, NU de atins :)

22.Chiar daca drumul pana pe Tibidabo costa, Biserica care vegheaza Barcelona e absolut superba!  la fel si privelistea ce cuprinde tot orasul si vilele in stil catalan din spate!

23.Turnul Agbar e simbolul modern al orasului, cautati-l cu privirea noaptea cand arata ca o racheta in multe culori.

24.Jucati-va cu copii si rataciti voit prin Labirintul din parcul d'Horta

25. Citeste si articolul cu >>> 25 de muzee gratis in Barcelona


Citeste aici mai multe articole despre--> BARCELONA

Propuneti mai departe: Dati si voi un Like si un share/Mersi Click Here!
 Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

Un comentariu:

  1. Foarte frumoase si sugestive fotografiile tale, Alice, cea cu tinerele fete e chiar deosebita, ce tehica ai folosit pentru acel efect surprinzator? Cu bani sau fara bani sa tot te plimbi prin Barcelona. :)
    Apropos, nu mai tin minte daca te-am intrebat, care ti-a placut mai mult, Barcelona sau Madridul?

    RăspundețiȘtergere