Cum ar fi sa ma mut in Bacelona- discutii turistice

Am crezut ca Londra e cel mai bun oras sa locuiesti din Europa, de aceea m-am si dus acolo, insa lasand la o parte partea economica si analizand doar calitatea vietii, mie mi-ar placea sa locuiesc in Barcelona! Il vad mai aproape de ce-mi doresc eu de la viata, are caracteristicile unui oras perfect pentru mine!

Barcelona

Nu e o aberatie. E un fapt. Daca as avea sansa sa incep o noua viata, intr-un alt colt de lume as alege fara sa stau pe ganduri Barcelona. Am mai spus de nenumarate ori ca eu functionez la nivel maxim atunci cand simt in jurul meu agitatie, cand simt viata, pofta de a trai, iar spaniolii reusesc sa imi creeze foarte usor aceasta stare de spirit cu care eu ma hranesc. Imi place spiritul tanar, libertin, nonconformist ce domina orasul, modul rebel, agitat, cu care vorbesc si gesticuleaza, limbajul fara perdea si fara menajamente! Zici ca m-am descris pe mine, dar de fapt vroiam sa va descriu Barcelona. Ma identific cu orasul acesta. Acum doi ani NU a reusit sa imi intre la suflet din cauza hotilor ce m-au terorizat (sau poate eram eu prea speriata/paranoica) dar acum ca problema hotilor se pare ca au reusit sa o stopeze e bine. I-am vazut potentialul.

Va dati seama ce tare e sa iesi de la birou si sa poti merge direct pe plaja? Cred ca sunt binecuvantati barcelonezii cu un oras extrem de ofertant, un centru istoric splendid, si unul modern ce seamana bine cu structura New yorkeza dar in stil Art Nuveau, cu Gaudi care a realizat imposibilul, soare 300 de zile pe an, marea si plaja perfecta!Ce iti mai poti dori de la viata? (pe langa cariera, familie, succes, casa, piscina, masina)? :) Deci da, sunt convinsa ca oamenii raman oameni si la Barcelona si multi desi locuiesc acolo nu sunt fericiti si nu apreciaza la adevarata valoare orasul in care stau. Dar eu l-as aprecia! 

-As aprecia Piata Boqueria si promit ca as incerca fiecare smootie pe rand! Apoi as invata sa imi fac singura diverse bunatati din fructe exotice, acasa, dar as continua sa fac piata aici.
-As aprecia toate petrecerile care se tin prin oras incepand de Joi seara! Fiindca spaniolii sunt cunoscuti pentru adevaratele "fiestas"! 
-As aprecia terasele de pe acoperis! Cu toate ca am mai fost si in alte tari cu caldura, doar in Barcelona am vazut atatea terase pe acoperis! Categoric mi-ar placea sa am un apartament la ultimul etaj, chiar si cu riscul ca nu va face fata sistemul de aer conditionat dar sa am terasa pe acoperis! Mi-as tranti un hamac, o masuta rotunda cu cateva scaune, un barbeque, niste plante exotice in ghivece mari, si mi-as chema in fiecare weekend prietenii la mine! Nu mi-ar mai trebui nimic! As fi fericita
-La fel de fericita as fi sa merg cu Kari saptamanal pe plaja. Mi-as face "abonament" si as lua pe rand toate plajele pana pe Coasta Brava. 
-Daca as sta la Barcelona as investi intr-o bicicleta de calitate! Faleza ar fi a mea! 
-Iar in zilele triste mi-as pune muzica mea de suflet pe ipod si as iesi in port! Sa privesc marea, ambarcatiunile, eventual apusul sau rasaritul! 
-As aprecia perioada de "Rebajas" la maxim, fiinca spaniolii fac adevarate reduceri! In perioada aia as putea deveni shopping adiccted!
-As aprecia toate barurile de tapas si evident as face degustari saptamanal!
-As aprecia cultura muzicala si as merge sa strig "Ole" la un spectacol de flamenco in Palau de la Muzica Catalanta, o sala unica in lume, cu o acustica cum rar s-a mai intalnit.
-Diminetile le-as petrece intr-o cafenea, alaturi de localnici in cartierul Gracia
-Iar seara mi-as gasi un loc special de unde sa privesc mai des spectacolul fantanii Montjuic!
-As face turism local, as lua toata Barcelona la picior, toate muzeele ar fi pe lista! L-am duce pe Kari in Parcul de Distractii Port Aventura, la Acvariu, Zoo etc! Fiinca Barcelona e darnica cu copii!
-Apoi ne-am intinde escapadele prin toata Catalunia. Altfel ai timp cand locuiesti acolo sa mergi in natura, la un gratar in munti, la o sangria pe plaja ...Altfel te si bucuri de ele cand nu esti presat de timp!
-Daca as locui la Barcelona as aprecia la maxim bucataria locala. Si nu doar sa o laud dar m-as pune serios pe niste cursuri de gatit, in fond si la urma urmei, e o investitie pe viata! As incepe cu paella, cu fructe de mare, cu churros, ayayayay ...!

Da, mi-ar placea sa locuiesc in Barcelona! Poate ca nu pe viata, fiindca nu imi place caldura in excces, aia din Iulie-August dar 3-6 luni as merge fara sa stau pe ganduri,in fiecare an! Deja mi-as face bagajele! Sa incetez sa visez ....

Unde v-ati muta si maine? De ce?

Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

23 de comentarii:

  1. Eu m-as muta tot undeva la mare. Sa pot sa merg la plaja/sa inot oricand am chef. Barcelona ar fi o idee foarte buna, mi-a placut foarte mult orasul. Si mai fain ar fi daca m-as putea muta intr-o tara care este destinatie exotica. Singura problema ar fi ca multe dintre aceste tari sunt de fapt foarte sarace si daca iesi din spatiul hotelului, te confrunti cu o imagine complet diferita.

    Daca nu s-ar putea undeva la mare, as prefera un oras din inima Europei, de unde sa pot ajunge usor si relativ ieftin in multe alte tari/orase.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu zic ca din Romania pot ajunge oriunde relativ ieftin. Ma uitam zilele trecute la variante din Viena si desi e mai la centru preturile erau mari. Cred ca sunt raportate si la salarii ... dar si la gradul de ocupare.
      La fel cum din Bucuresti preturile sunt deseori duble la bilete de avion decat din Targu Mures ...

      Ștergere
    2. Eu ma gandeam de exemplu la situatia Ralucai, care locuieste in Belgia. Se poate duce destul de usor la Paris, in Amsterdam, Londra, Praga, Italia, sunt tot felul de trenuri, care ofera conditii rezonabile, nu ca la noi, se poate duce cu masina, ca distanta e mica...

      Ștergere
    3. Da e drept ca in zonele acelea e mai avantajos din acest punct de vedere dar in majoritatea ploua mereu :(

      Ștergere
    4. Anonim4:17 p.m.

      eu am fost o luna in barcelona a fost super frumos acu din pacate sunt in Londra la munca nu e asa frumos m-as intoarce chiar si acu in Barcelona dar....am inteles ca nu prea se gaseste de munca

      Ștergere
  2. Desigur, eu m-as muta in Italia, cam oriunde de la Roma în sus, că în sud nu am fost, dar oricum e stiuta treaba ca in nord viața e mai bună din toate punctele de vedere.
    Daca tot e de visat, cred ca zona Toscana-Liguria m-ar aranja cel mai bine :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oh, Italia si aici mi-ar placea sa ma stabilesc o vreme, dar mai mult pentru turism :). Nu cred ca as putea sta locului :). Mai ales in zonele rurale, chiar nu as avea rabdare. Poate pentru 2-3 zile dar nu mai mult. Roma nu ma prea incanta si nici Milano ca si stil de viata, dar turistic nu le-as refuza niciodata!

      Ștergere
  3. Desi iubesc mult Italia m-as muta intr-un loc unde e ceva mai racoare vara, gen Stockholm. Desigur, limba lor nu cred ca as invata-o niciodata, dar merita incercat !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De Tarile Nordice sunt si eu curioasa dar nu ma pot pronunta fiindca nu am ajuns inca :)

      Ștergere
  4. Alice, îmi place provocarea ta. Citind textul mi-am dat seama ca ne asemănăm mult, mai puÈ›in la partea de socializare. Nu simt nevoia unor întâlniri săptămânale cu prietenii la mine acasă. Prefer intimitatea. … Și cum gândul zboară, mi-am adus aminte că am o fostă colegă de facultate care are un apartament de vacanță la Barcelona È™i de multe ori mi-am pus întrebarea „Oare cum o fi …?”
    Categoric mi-ar plăcea să trăiesc la Barcelona. Aș accepta oricare din capitalele vestice. Sunt fascinată de satele pescărești, îmi place orice oferă un peisaj marin. Visul meu este Franța rurală.
    Mulțumesc pentru provocare. Nu am mai povestit nimic pe blog pentru că sunt într-o perioadă foarte aglomerată. Din septembrie sper să revin la povestit de călătorii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corina am vazut ca esti in vacanta pe blog. Eu ma vad des cu prietenii si la Cluj, sunt foarte sociabila si iubesc astfel de intalniri. Daca as avea o prietena la Barcelona i-as face o vizita maine :)
      De fapt am o prietena ce ma tot invita la ea dar stiu ca m-ar duce prin munti, ea fiind foarte pasionata, de aceea prefer sa zic pas :(
      In alta ordine de idei Franta rurala arata extraordinar dar eu m-as plictisi sa duc o viata acolo. Totusi Provence e pe lista, sper sa vad toata regiunea candva!

      Ștergere
  5. Eu cred ca e o mare diferenta intre cum vezi un oras cand te plimbi prin el si cand locuiesti acolo. Multe orase, tari chiar par ademenitoare la prima vedere, dar dupa ce incepi sa te lovesti de problemele zilnice, de oameni, de viata de imigrant, incepi sa vezi altfel lucrurile. Dar este bine sa incerci, desigur, pentru ca altfel nu vei sti niciodata.
    Si ca sa-ti raspund la intrebare, eu m-as muta maine (poate chiar ieri :)) ) la Nisa. Mare turcoaz, munte, soare, vegetatie verde tot anul... Sau hai, ca sa nu fiu pretentioasa, oriunde pe Coasta de Azur :)).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu Larisa, diferentele dintre a face turism si a locui acolo Totusi desi am plecat din Londra ii vad potentialul, e un oras splendid, chiar si de locuit, daca ai un job decent, nu foarte departe de casa, masina si o mana de prieteni. In plus e bine sa nu ai copil, inainte de a incerca marea cu degetul :)

      Coasta de Azur nu e putin prea pretentioasa? Nu am fost dar din ce am citit prin cartea "Turist fiscal" mi-a facut impresia de regiune cu statiuni de lux ...

      Ștergere
  6. Wowww,asta da provocare!cred ca in momentul de fata as merge pe varianta Singapore.orasul m-a cucerit prin oamenii lui harnici si determinati,prin varietate dar in acelasi timp unitate,prin organizare si curatenie. Insa, acest gand e doar din categoria unde ar fi daca ar fi...eu nu prea am ganduri de plecat din Cluj.imi place f mult viata mea acolo si prefer sa vad celelalte locuri ca si turist...Barcelona e fascinanta si o ador, buna alegere ai face!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Singapore suna interesant, cred ca e foarte diferit, deabia astept jurnalul

      Ștergere
  7. Mie mi-ar place in sudul frantei, in Provence , sa ma imbat cu mirosul de levantica o mare parte din an ; in plus, imi place teribil arhitectura satelor din zona .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca ajungi pe acolo, am sa vin in vizita :)
      Am demult in plan Provence, dar finantele ma tin departe de visul meu

      Ștergere
  8. Hm, chiar nu ştiu ce să zic... Deocamdată nu vreau să mă mut nicăieri, dar de dragul exerciţiului să zicem Cluj :P
    Eu cred că e o maaaare diferenţă între a fi turist într-o ţară sau într-un oraş şi a locui acolo, mulţi nu înţeleg asta. Mie îmi place la nebunie Italia, ador vacanţele acolo, dar să mă mut definitiv nu mă tentează. Poate o să-mi schimb părerea în viitor :D

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu m-as muta nicaieri... cel putin deocamdata. E bine acasa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu m-as muta si maine, nu zic ca nu e bine, e exceptional, dar pt o perioada asa 2-3 luni ar fi ca o vacanta prelungita, iesire din peisaj. Insa de data asta cu familia daca se poate :)

      Ștergere
  10. Ca si Andra, tot de dragul exercitiului, as spune Trogir pentru ca este un oras cu adevarat frumos(in totalitate, nu doar cu anumite zone mai rasarite si in rest jale), cu o arhitectura pe gustul meu. Iar asta ma face pe mine fericita. Pun mare pret pe estetic. Are si plaja, si istorie si multe terase frumoase, liniste, nu e nici foarte mic, dar nici foarte mare, problema mea e ca nu as parasi niciodata tara natala. Si, probabil, nici orasul. Mai ales de una singura. Daca as sti limba(eu nu vorbesc fluent nici engleza daramite croata), daca as avea un job sigur acolo, daca as merge cu familia, sotul da, poate as lua in considerare ideea, dar altfel?

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu m-as muta in Norvegia. De fapt tocmai am scris pe blog despre asta. Probabil va trebui sa ma mut la anul, nu stiu inca unde, depinde si de slujbe, dar m-as duce spre nord, undeva unde nu este cald, unde exista pomi in oras, sau macar foarte multa verdeata, cu oameni incantati de viata lor si nu-s obsedati doar de slujba.

    RăspundețiȘtergere
  12. Am locuit pentru cateva luni pe langa Milano, alte luni in Dunfermline si cativa ani in Mangalia. Mie imi plac orasele mici sau cel putin linistite sunt cam opusa personalitatii tale. As visa la Venetia, tot am ceva aparte pentru acest oras.

    RăspundețiȘtergere