Despre Agadir scrisoare de la Cami

Va multumesc ca existati! Oameni fumosi care imi amintiti mereu motivul pentru care va sunt alaturi si calatorim virtual impreuna, de peste 4 ani. Aseara am primit un comentariu la articolul >>> 10 destinatii posibile pentru 2014 si m-am gandit sa nu ramana pierdut in negura blogului, un simplu comentariu cand scopul lui e atat de frumos! Un feedback primit de la Cami despre vacanta ei in Maroc, probabil dupa ce a citit jurnalul meu de calatorie!

Multumesc Cami, mi-ai facut seara frumoasa :*

Agadir-maroc


Despre Agadir, scrisoare de la Cami

"Agadir ...este complex, cate putin din toate. iti ofera trairi autentice daca te aventurezi pe stradutele aglomerate unde poti simti pulsul orasului cu adevarat. L-am cunoscut la pas molcom, in drum spre plaja deosebita, care a ramas pentru mine locul preferat, in special spre inserat, visand cu ochii deschisi in timp ce soarele disparea tot mai mult in ocean sau cand se innopta si se aprindeau luminitele din jurul faimosului citat arab de pe ~muntele~ din Agadir. Sau in cautarea unor localuri de alimentatie publica gasite pe net, mentionate de alti calatori, dornici de a cunoaste acele meleaguri mai mult decat un simplu turist....
Centrul statiunii te va surprinde prin pacea pe care o transmite, prin liniste, curatenie, frumusetea hotelurilor si a gradinilor acestora in special. Nici macar pe plaja nu o sa gasesti aglomeratia, poate specifica ar spune unii, sau mirosuri, arome cum doriti, stridente. Este o statiune moderna, intr-un oras reconstruit tinand cont de amanunte. Amanunte care sa fie pe placul ochiului... a turistului. Am fost surprinsa placut de mica gradina zoo din apropierea plajei, este un loc uimitor, unde mai mari sunt sansele sa vezi tineri, copii adulti la un loc, savurand momente tihnite si racoroase. Sunt nostalgica inca, vizita mea in Maroc pare ca numai ce s-a incheiat. Asta se intampla in luna februarie a acestui an. Si, desi eram atrasa de magia acestei tari de ceva ani deja, ajungand acolo am avut din primele momente feelingul acela special care te face sa te simti ca si acasa. Poate suna ciudat, insa pe mine m-a cucerit iremediabil. Si asa cum spunea cineva mai sus, nimeni nu ne impiedica sa visam, sa planuim. Cu siguranta o sa vizitez Marocul din nou, imi doresc foarte mult sa vad nordul tarii, magia oraselului albastru dar si Fes si Marakech, muntii Atlas, Ouarzazate...
Din pacate anul acesta am ratat Marrakech desi era in planurile mele de al vizita iar informatiile despre acest oras imi prisoseau. Insa nu a fost sa fie. Am vizitat in schimb Tagazout, daca nu gresesc numele, Essaouira. offf ce frumusete, doar daca esti acolo poti intelege haha si daca te ajuta vremea, poate sa bata un vant necrutator cateodata.
Ce imi doresc sa mai spun si multumesc pentru sansa asta, este ca eu am descoperit un alt fel de Maroc. contrar a tot ce am citit. M-a impresionat in modul cel mai placut, oamenii au fost primitori si foarte amabili, nu am simtit nici un moment agasare sau neplacere din vreun motiv si pot sa spun acest lucru in conditiile in care am calatorit cu celebrul taxi pt....n persoane haha 7 in cazul nostru, am strabatut stradutele locuite si ceva mai aglomerate, am servit un peste delicios gatit pe loc in piata pescarilor, care e pozitionata in spatele faimoasei Marina, din Agadir, cartier rezidential si expozitie de iahturi, locuri pe care le recomand sincer precum un must see :)
Imi cer scuze pentru descrierea poate prea lunga, dar sunt inca nostalgica si imi e foarte dor de acele locuri, despre care citesc si ma informez aproape zilnic, pentru ca acesta minunata tara merita descoperita molcom, la pas."

Astept si alte "scrisori" despre vacante inspirate din blogul meu, pe Facebook sau pe E-mail!
Deabia astept sa le citesc,

Pupici,
Aliceee

Am locuit 1 an in Maroc citeste si tu jurnalul aici --> MAROC
 
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

4 comentarii:

  1. Ma indoiesc ca o sa imi gasesc cuvintele acum din cauza surprizei si a emotiei. woww Multumesc din suflet.
    Intr-adevar, am citit pe nerasuflate jurnalul de calatorii, Am descoperit Enciclopedia Calatorului Independent cu putin timp inainte de a pleca spre Maroc, cand mi-a fost recomandat blogul de catre o colega de birou, cu o bogata experienta in ale calatoriei. M-a inspirat, m-a ajutat, m-am transpus in multe dintre situatiile descrise si cel mai important, m-a transformat intr-un fidel cititor. Mai ales ca de multe ori mi se intampla parca sa imi citesc propriile ganduri sau sa impartasesc principii, idei, trairi …. Multumesc inca odata

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cami multumesc si eu pentru frumoasa surpriza. Ma bucur cand vad ca blogul meu va ajuta in calatorii si rezonati cu ceea ce scriu. Sper sa ajungi din nou in Maroc si sa te intorci cu si mai multe impresii!

      Ștergere
  2. :) Se pare ca urmatoarea mea calatorie in Maroc va fi mult mai devreme decat as fi indraznit vreodata sa sper. Si cu siguranta voi reveni cu un bagaj de experiente si lectii de viata in primul rand, cu impresii si trairi cat se poate de originale, daca pot sa spun asa, pentru ca de data aceasta nu va fi o simpla calatorie. Voi merge in Maroc ca si voluntar, avand nesperata sansa sa lucrez cu copii din Ouarzazate, cu oameni tineri si implicati, care, zic eu, fac mici diferente in viata localnicilor de zi cu zi, in special a copiilor. Dar perioada scurta de timp pe care o am la indemana pentru pregatiri, m-a gasit putin nepregatita. Nici lipsa mea de experienta in a cauta zborul potrivit la vremea potrivita sau a face legaturi intre zboruri , nu ma ajuta prea mult. Asa ca mi-am facut curaj sa vin aici si sa va rog, daca se poate sa ma ajutati cu cateva sugestii. August e o luna destul de dificila pentru a calatorii, biletele de avion, in special din Europa catre Maroc sunt foarte scumpe. Am citit diverse bloguri, am urmat multe sfaturi, dar pur si simplu lucrurile nu se potrivesc. Ar trebui sa ma aflu in Maroc in 10 august, ideal in Marakech sau Agadir, fiind mai aproape de Ouarzazate, unde sa raman pentru 15 zile. In momentul acesta reiau articolele despre Avioane low cost ce zboara din Romania si de asemeni pe cele din Europa, insa as aprecia enorm orice sugestie care sa imi faca putina lumina in cautarile mele. Multumesc foarte mult.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vestea e exraordinara si ma bucur mult pentru tine!
      Partea proasta e ca biletele de avion sunt intr-adevar cam scumpe in perioada asta.
      Am gasit o varianta cu zbor de linie la 600 euro dus-intors o idee mai ieftin decat variantele cu low-cost ...
      Daca te ajuta, Iti trimit detaliile pe mail, scrie-mi acolo: aliceee_traveler@yahoo.com

      Ștergere