Film Girl on a Bicycle - Parisul de pe bicicleta

Saptamana 101
Girl on a Bicycle (2013)

Dupa cum v-am povestit, o prietena mi-a dat o lista de filme noi cu potential pentru pasionatii de calatorii asa ca rand pe rand le-am vizionat pe toate. Girl on a bicycle m-a ademenit cu coperta foarte bine realizata dupa parerea mea, dar si cu ideea de a vedea un nou film cu Paris, oras care ascunde mereu povesti interesante de viata pe fundaluri de vis.


girl-on-bicycle-film-poster

Girl on a Bicycle spune povestea lui Cecile, o frantuzoaica frumoasa ce foloseste ca mijloc de transport bicicleta, Paolo un sofer italian de autobuz turistic, logodnica lui Greta o nemtoaica stwardeza si prietenul lui Paolo, un englez tipic ce lucreaza la aceasi companie.Viata lor curge lin, Cecile e mama singura a doi copii si se chinuie sa impace viata de familie cu cariera si lipsa de bani, Greta e fericita ca a fost ceruta in casatorie, Paolo isi petrece mai tot timpul pe autobuz facand turistilor turul Parisului si e multumit ca si-a gasit aleasa. Doar ca intr-o zi o vede pe Cecile pe bicicleta aceasta oprindu-se la semafor fix langa autobuzul lui si e atras instant de frumusetea ei. Se gandeste la ea zi si noapte asa ca a doua oara cand o vede incearca sa ii ceara numarul de telefon dar intr-o clipa semaforul se schimba in rosu si fata porneste. El uita complet de turistii din autocar si porneste dupa ea, intrand pe cele mai inguste strazi ale Parisului si in final accidentul se intampla, el o calca cu autobuzul si aceasta e dusa de urgenta la spital. Acolo se da drept sotul ei ca sa poata afla cum se simte si brusc ii este incredintata acasa cu un picior rupt si specificatia de a ramane in pat pt cateva saptamani. O data ce o duce acasa afla si de cei doi copii care cred ca el e tatal lor si povestea se complica si mai tare ....

Pe de o parte e o comedie romantica clasica, nu are nimic profund dar e suficient de buna pentru o duminica dupa-masa. Mai ales ca am chiar ras de cateva ori. Pe de alta parte filmul exploreaza diferentele culturale dintre cei patru si cum se comporta ei in diferite situatii. Sunt prezentate stereotipurile deja cunoscute, frantuzoaica sensibila si plina de romantism, nemtoaica directa si bine organizata, englezul aiurit si mare pasionat de bere si italianul mandru si nationalist care prezinta turistilor Parisul cu influente italiene dar si barbatul afemeiat care desi deabia se logodise flirta mereu cu fetele de pe strada. Totul pe fundalul Parisului, un oras de care greu te saturi chiar daca il vezi in 1000 de filme.

girl-on-bicycle-film-calatorii-paris


L-ati vazut? V-a placut?
Click aici pentru a vedea mai multe ->FILME CU CALATORII
 Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

3 comentarii: