Hajduszoboszlo - impresii despre strand (1)

Hajduszoboszlo  este cea mai renumita statiune cu bai termale si cuprinde cel mai mare complex acvatic din Ungaria. Practic este vorba despre un Strand imens impartit in 3 zone diferite, la care se plateste individual in functie de preferinte. Zona de baza e Strandul, cu cele 13 piscine exterioare, apoi Aqua Palace este cladirea cu piscine interioare, piscina de surf, zona pt copii etc si AquaPark cu topogane pentru adulti, piscine si topogane pentru copii si un "rau" pe care sa te dai cu colacul, toate in exterior.

Hajduszoboszlo-impresii-strand
Vacanta in Ungaria am facut-o pe cont propriu: 
 Transportul l-am facut cu masina personala. Cazarea am rezervat-o pe ultima suta de metri prin AirBNB, site pecare il recomand daca mergeti cu familia sau cu prietenii. In plus va ofer un cupon de 20Euro din partea mea, la prima rezervare daca va faceti un cont nou gratuit, acum! >>> VOUCHER AICI  
Azi am sa va povestesc despre Strand, unde ne-am dus in a doua zi a weekendului nostru petrecut in Ungaria. Intrarea este practic in centrul statiunii si are o parcare mare (cu plata). Sunt numeroase ghiseuri si indicatii, iar preturile sunt per adult/ copil full day sau half day (adica dupa ora 16).

Preturi intrare Strand Hajduszoboszlo 


Pret Strand Adult = 2000 ft (full day) 1500 ft (dupa ora 16)
Pret Strand Copil = 1700 ft (full day) 1400 ft (dupa ora 16)
Abonament Strand Adult (7 zile) = 12 000 ft
Abonament Strand Copil (7 zile) = 10 000 ft
Ca idee  2000 ft = 28 ron
---------------------------------------------
Impresii Strand Hajduszoboszlo 


Dupa ce am platit biletele am primit indicatii unde ne putem lasa lucrurile, este o zona mare amenajata in capatul celalalt al Strandului. Sunt mici cutii de valori cam cat un seif de Hotel care costa 400 ft/zi si sunt cabine mari in care te poti schimba si iti poti lasa lucrurile pentru 1000 ft/ zi. Personal fiind 5 persoane am ales cabina dar am vazut ca multi se schimba la locul paturii si apoi la plecare merg la baie. Totusi eu recomand cabina, e mai igienic.

Hajduszoboszlo

Strandul e absolut imens, nu ii vedem capatul, are 30 h, in partea Vestica are un lac imens pe care te poti da cu hidrobicicleta (costa 1300ft/ora), 13 piscine clasice si o frumoasa piscina Mediteranena unde te simti ca la mare datorita plajei cu nisip, piscina imensa are valuri ce pornesc la fiecare 30 minute, un far si un vapor amintesc de atmosfera de la mare. Piscinele au dimensiuni diferite, temperaturi diferite, unele sunt cu apa mica pentru copii (sunt usor de recunoscut datorita statuilor din interior), iar altele au peste 3 m adancime. Au si piscina olimpica, si piscina cu jacuzii pe margine, cu "pat" in apa, cu fileu pentru volei in apa, practic tot ce visezi.Poti sa vezi cat sunt de diferite si din pozele mai jos, apa are alta culoare in fiecare piscina!

Hajduszoboszlo-piscina-copii
Hajduszoboszlo-piscina-strand
Hajduszoboszlo-piscina-apa-termala
Hajduszoboszlo-Ungaria-piscina

Noi am ales initial piscina Mediteraniana fiindca era cea mai goala si aveam loc suficient sa ne distram cu Kari dar apa era atata de rece ca dupa 20 de minute ne-am reprofilat alegand piscinele cu apa termala unde si aglomeratia era mai mare dar macar ne simteam excelent, confortabil in apa.

Hajduszoboszlo-Ungaria-piscina-valuri
Hajduszoboszlo-Ungaria-piscina-mediteraniana

Mancare Strand Hajduszoboszlo 


Sunt numeroase alei in interior, practic esti ca intr-un parc unde in loc de zone verzi sunt piscine. Pe margine gasesti numeroase buticuri cu Kutos, Nachos, Granita, Mojitos, porumb fiert, acadele, gogosi etc si magazine cu suveniruri unde predomina produsele acvatice, animale de plus, rame foto, magneti etc. Ce vreau sa va spun e ca preturile nu sunt la fel (mie mi s-ar fi parut normal ca un Kurtos de exemplu sa aiba accelasi pret la toate chioscurile din complex) dar din pacate nu e asa. Zona centrala a strandului are preturi chiar si duble fata de chioscurile mult indepartate de intrare.

Zona cu restaurante/terase se afla langa cabinele de proba, iar la pranz sunt neincapatoare. Au mancare traditionala, o terasa avea vreo 10 ceaunuri cu gulas si alte preparate, iar la terase predomina meniurle: nocherli cu vita dar si cartofi prajiti, snitzele, gratare, frigarui, mici (un meniu era intre 1200 si 1800 ft - aprox. 20 ron) si este chiar si un mini restaurant chinezesc unde o portie de mancare nu trece de 1000ft (aprox.15 ron).

Daca sunteti amatori de peste, trebuie sa stiti ca este o un restaurant specific, intr-o zona frumos amenajata langa lac unde veti manca peste proaspat, gatit in diferite moduri, la preturi normale.

Pentru cei care calatoresc "on a budget" sa spunem asa, varianta cea mai ieftina ramane mancarea in caserole adusa de acasa, iar la pranz puteti sa va asezati patura pe malul lacului si sa aveti parte de un frumos "picnic with view"!

mancare-preturi-Hajduszoboszlo-Ungaria

» Urmeaza sa calatoresti in Ungaria? Citeste toate articolele de calatorie 

Voi ati fost la strandul din Hajduszoboszlo? Care sunt impresiile voastre? 

Thanks for visiting,



 Daca ti-a placut acest articol da un Like pe -> Pagina de facebook

Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi toate postarile accesati Cuprinsul blogului (click)!

6 comentarii:

  1. Nu am fost, dar tare mult mi-ar placea. As alege tot piscina aceea enorma, care aminteste de mare, cea Mediteraneana. Cele super aglomerate cu apa termala nu sunt prea imbietoare din punctul meu de vedere. Chiar ma gandeam in urma cu ceva vreme, in timp de inotam in apa marii, ca tare bine era sa o am doar pentru mine, sa nu mai fie nimeni in jur pe o raza de cativa km. :)) Cand am ajuns acasa am vazut la tv un reportaj cu o plaja salbatica si mi-am zis: asta e de mine! Nu prea mai suport aglomeratie, cred ca e o chestie care vine cu varsta. :))
    Preturi bune, decente, la strandurile din Ungaria. Parca mai ieftin ca la noi, nu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, pretul e bun avand in vedere nr de piscine si facilitati.
      Si mie mi-ar place o plaja salbatica, mai mult ca experienta ca dupa doua zile sunt sigura ca mi-ar fi dor sa vad oameni :))

      Ștergere
  2. Putem face rezervare undeva ? Exista companii care organizeaza un city break la Hajduszoboszlo ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rzervare poti face pe Booking dar in plin sezon e cam scump si in extra-sezon Strandul e inchis, doar Aqua Palace e deschis care e in interior si o idee mai scump

      Ștergere
  3. Mi se par foarte decente preturile pentru toate atractiile de acolo, e super! Pacat ca trecut vara... :(

    RăspundețiȘtergere
  4. Piscina aleasa initial imi place si mie cel mai mult, cred ca as combina. Preturile sunt decente.

    RăspundețiȘtergere