Film Queen - luna de miere singura in Paris si Amsterdam

Saptamana 106
Queen (2014) 

queen-film-cu-calatorii

Am vazut filmul acesta inainte sa plec in vacanta, dar mi-a placut atat de mult incat il tin minte perfect, zici ca l-as fi vazut ieri. Este vorba despre Rani, o tanara din New Delhi care se pregateste de nunta. E fericita ca urmeaza sa se casatoreasca cu baiatul ce a curtat-o mult timp inainte ca EL sa se mute la Londra si desi relatia lor a fost pusa incercarii (datorita distantei) simte ca in sfarsit viata ei o va lua pe calea ce buna. Pregatirile de nunta sunt in toi, neamurile incep deja ceremonia Serii de Henna, cand primeste un telefon de la Vijay, viitorul sot, sa se intalneasca in cafenea. Vestea ca nu mai vrea sa o ia de nevasta o lasa fara suflare si desi plange si se roaga de el, nu mai e nimic de facut. Practic in acest moment incepe cu adevarat filmul si lunga ei calatorie, cand dupa zile in care a stat inchisa in casa, plangand, se hotaraste sa mearga singura in luna de miere pe care o rezervasera impreuna, in care ea a ales Paris, iar el Amsterdam.

Acum va dati seama ca nu e tocmai putin lucru sa te pornesti singura, la 20 si ceva de ani, in Europa, mai ales cand faci parte dintr-o familie conservatoare, iar tu esti fiica dulce si docila pe care toti o rasfatau. Daca pana acum am vazut in numeroase filme socul cultural pe care il au europenii sau americanii in India, de data asta vedem cum stau lucrurile invers, socul cultural pe care il simte Rani (din greu) o data ajunsa la Paris. Camera exagerat de mica de hotel, sunetele suspecte din timpul noptii, limba pe care nu o intelege, mancarea ciudata si prietena VijayLaxmi (menajera la hotel) o tanara libertina si frumoasa foc care o introduce pe Rani in sanul petrecerilor in stil european si o face sa-si schimbe putin atitudinea si sa nu mai fie atat de "complexata". Tot VijayLaxmi e cea ce se ocupa de rezervarea ei pentru Amsterdam, asa ajunge Rani sa faca cunostinta cu viata din Hostel si cum e sa stai intr-o camera cu 3 baieti. Desi la inceput are parte de nenumarate intamplari stanjenitoare, in final cei 3 baieti devin cei mai buni prieteni si ghizi ai ei astfel ca reuseste sa vada orasul atat din punct de vedere turistic cat si local. Sa vedeti voi soc cand ajunge in -> Cartierul Rosu :))

V-am rezumat foarte pe scurt filmul, care de fapt e mult mai complex (tine 2h 30 min) din care aproximativ 2h se petrece in vacanta ei. Desi e un film putin fortat (in sensul ca sunt unele intamplari ce simti ca sunt artificiale, cum ar fi menajera tocmai din INDIA?!) e un film foarte bun din punct de vedere a calatoriei. Prezinta foarte frumos  socul cultural dar si  cum e sa calatoresti singura. In accelasi timp va promite o calatorie virtuala prin Paris si Amsterdam, doua orase total diferite!

***Filmul il gasiti pe net aici -> Queen Online subtitrat in romana

film-cu-calatorii-queen

L-ati vazut? V-a placut?
Click aici pentru a vedea mai multe ->FILME CU CALATORII
 Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

5 comentarii:

  1. Sună promițător! Îți spin impresia după vizionare. O duminică plăcută. Pa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Astept impresiile, sper sa iti placa :)

      Ștergere
    2. L-am văzut. Merită! Nici nu știu când a trecut timpul - 2h și 30min.
      Mii de mulțumiri pentru recomandare.

      Ștergere
    3. Ma bucur ca ti-a placut, e ceva diferit ... te simti chiar in calatorie :)

      Ștergere
  2. Nu suna rau, eu am vazut Omar,poate o sa-ti placa: http://www.imdb.com/title/tt2852406/.

    RăspundețiȘtergere