Film Latitudes - O poveste de dragoste in 8 destinatii

Saptamana 112
Latitudes (2014)

latitudes-poster


Nu toate filmele ce le prezint pe blog sunt la fel. Unele vorbesc despre o anumita regiune, altele despre anumite obiceiuri, unele ne poarta in locuri de care nici nu stiam, dar mai sunt si cateva filme prin intermediul carora calatorim non-stop. Latitudes e unul dintre acelea, fiindca tot filmul ne poarta prin noi si noi destinatii, in special prin Europa.

Olivia si Jose se intalnesc in Paris cu ocazia unei calatorii in interes de serviciu. Au o aventura, apoi fiecare isi continua drumul spre alte destinatii, sperand sa se mai intalneasca intr-o zi. Olivia lucreaza in lumea modei si calatoreste in interes de serviciu prin toata lumea, iar Jose este un fotograf faimos si la fel de ocupat. A doua oara se intalnesc la Londra, tot din intamplare si petrec inca o noapte impreuna intr-un frumos hotel. Aventurile lor incep sa prinda contur, se infiripa sentimente, chiar daca cei doi au alte relatii stabile. A treia oara se vad in Venetia, unde ea il cheama pe el. Urmatoarea destinatie e Brazilia, unde El o cheama pe ea. Urmeaza Porto si momentul in care se despart. Fiindca nu mai pot duce o astfel de relatie la distanta. Nu mai suporta lipsa de timp. Dupa fiecare intalnire a doua zi unul trebuie sa plece. Chiar daca se despart se gandesc constant unul la altul, calatorind in continuare prin alte colturi ale lumii. Ea merge in Buenos Aires si se desparte de iubitul ei. El calatoreste in Sau Paulo si se desparte de iubita lui.
In final Olivia si Jose se intalnesc din nou Istanbul, unde incep o relatie, de data asta serioasa.

Ce mi-a placut la filmul acesta sunt numeroasele lor intalniri, mereu intr-un alt colt de lume. Peisajele frumoase de pe fundal. Hotelurile de lux in care se intalnesc. E un film ce te face sa-ti doresti sa-i cumperi iubitului un bilet de avion si sa calatoriti undeva impreuna.
Insa pe langa calatorii filmul arata probleme dintr-o relatie la distanta (indoieli, intrebari, frustrari) si mai ales singuratatea in care traiesc cei care au job-uri ce necesita sa calatoresti non-stop. Mi-a amintit intr-un fel de filmul Viaggio Sola, in care tot asa o tipa calatoreste non-stop in interes de serviciu, fiind inspector de hoteluri de lux. Mai multe puteti citi aici >>> Viaggio Sola.

latitudes-film-calatorii


L-ati vazut? V-a placut? 

Click aici pentru a vedea mai multe -> FILME CU CALATORII

8 comentarii:

  1. Super!!! Multumim Alice pt. prezentarea filmului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Unde as putea sa-l vad si eu? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se poate vedea aici: http://www.solarmovie.ws/watch-latitudes-2014-online.html

      Ștergere
    2. Multumesc de link Cya si tie, Alice.

      Ștergere
  3. Multumim Alice pentru aceasta rubrica si pentru recomandari.

    RăspundețiȘtergere
  4. Un film pe care cu siguranta vreau sa il vad!!! Si asta datorita descrierii pe care ai facut-o tu!!! Interesanta ideea!

    RăspundețiȘtergere