Top 5 capitale ieftine de vizitat in Europa

Va intrebati care sunt cele mai ieftine capitale (dar totusi interesante din punct de vedere turistic) de vizitat din Europa? Vreti ca anul acesta sa faceti vacante la fel de frumoase ca in anii trecuti dar cu costuri mai reduse? Poate un circuit mai lung si mai cuprinzator ce sa le includa pe toate... Sau poate sunteti freelenceri si va doriti un nou stil de viata, intr-un alt colt al Europei dar care sa nu depaseasca bugetul lunar din Romania?  Atunci va invit sa cititi in continuare care sunt:




 Top 5 capitale ieftine si frumoase ce merita vizitate din Europa

1. Bucuresti,Romania
Poate nu stiti dar conform studiilor de piata din strainatate, Bucurestiul a fost votat ca fiind cea mai ieftina capitala Europeana. Ceea ce e de bine, fiindca asteptam ca in anii urmatori valul de turisti straini sa fie mai mare si sa aduca o crestere la economia tarii. Cu toate ca Bucurestiul nu se bucura de faima pe care ar meritat-o, e un oras frumos in care chiar ai ce vedea. Cladiri istorice ce i-au adus capitalei noastre numele de `Micul Paris`, muzee interesante si o viata de noapte activa. Hotelurile sunt de prima clasa, foarte moderne si la preturi mai mult decat avantajoase. Va recomand Rin Hotel  Airport si Phoenicia Grand Hotel vedeti >>> Detalii aici

------------------------------

2.Varsovia,Polonia
Varsovia este echivalentul Bucurestiului ca si preturi. La fel de scazute, cu mancare la fel de buna, hoteluri frumoase si o arhitectura ceva mai colorata. Verile sunt lungi in Varsovia datorita festivalurilor saptamanale, orasul e foarte bogat din punct de vedere cultural fiind centrul universitar al tarii. Din punct de vedere turistic orasul o sa va incante cu un centru vechi foarte frumos (inclus in patrimoniul UNESCO) si parcul Lazienski unul din cele mai frumoase din Europa. In Varsovia va recomand Hotel Lord 4*.

----------------------------

3.Riga, Letonia
Riga este o bijuterie de oras. Are o arhitectura boema, colorata, perfecta pentru o vacanta romantica. Din punct de vedere turistic va asteapta cu un centru istoric frumos, in stil Art Nuveau, cu spatii verzi ce se intrec in frumusete cu cele din Varsovia, cu Turnul Ostankino (al treilea ca marime din Europa). Din punct de vedere financiar, Riga este una din cele mai ieftine capitale din Balkani, preturile fiind o idee mai mari decat la Bucuresti. Va recomand Hotelul Konventa Seta 3*.

------------------------

4.Praga, Cehia
Praga este de o frumusete greu de egalat. Nu degeaba a ajuns una din cele mai cautate destinatii pentru city-break-uri printre romani. Au preturi mici la mancare, transport si hotelurile lor ofera servicii de calitate. Din punct de vedere turistic nu trebuie sa ratati Ceasul Astronomic, cartierul evreiesc pentru cladiri cu arhitectura deosebita, podul Carol si evident Castelul ce ofera privelisti superbe asupra orasului. In Praga va recomand Hotelul Augustus et Otto 4*.

------------------------


5. Budapesta, Ungaria
Din topul meu nu putea lipsi Budapesta. Preturile sunt asemanatoare cu ale noastre (in special la cazare, mancare si transport). Ceva mai mari la obiectivele turistice, dar fara suparare, isi merita banii. In Budapesta puteti vedea una din cele mai frumoase gradini zoologice din Europa. Are SPA-uri impresionante in care va puteti relaxa la preturi mici. Are un parc de distractii si un circ permanent (asa ca e destinatia ideala pentru o vacanta ieftina cu copii). Croaziera pe Dunare ofera panorame superbe (merita mers noaptea) ca sa vedeti Parlamentul luminat. In Budapesta va recomand Hotelul Ibis 3* din Hosok Tere, vedeti >>>Detalii aici

Aceasta lista e una personala. Stiu ca sunt capitale si mai ieftine precum (Sofia, Kiew, Chisinau) dar nu ofera atat de mult din punct de vedere turistic. Pana la urma nu e vorba doar despre costuri ci si despre ce primim si ce vedem in vacantele noastre.

4 comentarii:

  1. Eu incep sa ma gandesc din ce in ce mai mult la Varsovia. Poate nu acum imediat, dar candva curand. N-am facut vreun plan concret, nici macar nu m-am interesat de cazare sau obiective, dar din ce-am vazut, asa in mare, pe internet, pare un oras foarte interesant.
    In plus mi-as dori sa vad cu aceeasi ocazie Cracovia si Auschwitz, desi nu-s foarte aproape.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si pe mine ma tenteaza Polonia. Aveam in gand sa merg anul trecut (cand o prietena era acolo cu bursa si ma tot chema) dar tot am amanat si in final nu m-am mai dus :(
      La fel de mult imi doresc sa vad si Riga, mi se pare o capitala foarte eleganta, datorita cladirilor...

      Ștergere
  2. Oho, dar ce frumoasa pare Riga. Mi-ar placea s-o vizitez, chiar asa ieftina sa fie?
    Alicee, mie chiar nu mi se pare ieftin de loc transportul la Praga. Am cautat o varianta ceva mai economicoasa si sub 700 de lei(dus-intors) cu greu gasesti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti alege autocarul sau si mai simplu city break-uri prin agentii de turism, deseori gasesti la 150 euro transport cu 3-4 nopti de cazare.

      Ștergere