8 Avantaje ale apartamentelor in regim hotelier

Pentru cei alergici la hoteluri am o veste buna. In ultimii ani cererile pentru apartamente de vacanta au crescut extraordinar de mult in Romania si unde este cerere e si oferta. Din ce in ce mai multi proprietari inchireaza apartamente in regim hotelier, practic acum poti gasi oriunde aceast tip de cazare, trebuie doar sa cautati pe google cazare in regim hotelier Galati, cazare regim hotelier Cluj, Bucuresti, Timisoara, statiuni de pe Litoral sau de la Munte. De aceea m-am gandit sa scriu un articol detailat despre cele 8 avantaje ale apartamentelor in regim hotelier ca sa intelegeti si voi de ce au devenit atat de populare:

avantaje-apartament-regim-hotelier


1.Pretul e semnificativ mai mic decat la Hotel

In special in orasele mici din Romania, cum ar fi Galati, unde numarul de hoteluri e mic, iar hotelurile bune sunt putine (si scumpe) pretul pe un apartament de lux face diferenta. La hotel camera e 100 euro pe cand un astfel de apartament in regim hotelier din Galati costa doar 150 ron pe noapte. Fara sa spun ca daca mergeti mai multi, costurile se reduc semnificativ pe persoana.

apartament-frumos-galati



2.Sunt cea mai buna optiune pentru vacante cu copii

La hotel camerele sunt mici, practic nu poti sta confortabil cu un copil mic mai mult de doua ore in camera fiindca se plictiseste. In schimb intr-un apartament aveti confortul de acasa. Apartamentele au in general dormitor si sufragerie asa incat copilul va avea suficient loc de joaca. Apartamentul din Galati de care va ziceam mai sus are chiar si terasa cu sezlonguri si umbrela de soare unde copilul se poate juca la aer curat.

3.Economisiti plati suplimentare pentru calatoriile voastre

De exemplu mancarea, care e un alt aspect costisitor al calatoriilor in special daca mergi cu familia. Acum puteti lua masa in apartament, in special micul dejun si cina (presupunand ca ziua faceti vizite si excursii prin imprejurimi). In prima zi puteti merge la supermarket si sa faceti `provizii` pentru toata perioada vacantei. Preturile scad simtitor chiar si numai la alcool si sucuri racoritoare cumparate din supermarket. In plus orice oras are o patiserie de unde sa luati croasante proaspete. Un mic dejun `personalizat` pe gustul vostru, fara limite de timp si programe rigide impuse la hoteluri.

apartament-regim-hotelier-galati


4. Bucatarie deschida 24 de ore

Bucatariile apartamentelor in regim hotelier sunt complet echipate si asta e un avantaj major al vacantelor pe cont propriu fiindca puteti avea grija atat la portofel cat si de dieta. Puteti controla alergiile alimentare si intoleranta (in special daca calatoriti cu copii), puteti gati mancaruri cu gust, puteti prepara biberonul bebelusului, puteti cumpara iaurturi si fructe proaspete ce se pastreaza bine in frigider si aveti acces la ele 24 din 24.

5. E distractiv sa stai cu prietenii sau cu familia

De exemplu daca calatoriti cu socrii sau cu prietenii apartamentele in regim hotelier sunt cea mai buna alegere, fiindca astfel puteti petrece mai mult timp impreuna, serile puteti juca carti sau remi pe terasa, puteti gati o masa la comun si dimineata va puneti mai usor in miscare.

6. Vacante mai autentice fiindca simti ca traiesti ca un localnic

Sa stai intr-un hotel inseamna sa te comporti intr-un anumit fel, sa pastrezi linistea etc. Sunt mai sobre si mai putin prietenoase pentru vacante in grupuri mari. Chiar si din punct de vedere a mobilierului, hotelurile au mai putina mobila si mai putin spatiu. Intr-un apartament simti mai usor atmosfera de acasa si te adaptezi mai repede. Mobila e moderna si nu e aleasa doar cu gandul de a fi practica (pat/dulap/birou) ci si pentru a oferi o experienta mai familiara (canapea, cuier, au masina de spalat, o masa mare etc) unele au chiar si carti si jocuri de societate.

7. Apartamentele in regim hotelier ofera aceleasi servicii ca la Hotel

De exemplu aer conditionat in fiecare camera, baie cu cada, internet prin wireless si in unele (cum e cel din Galati) lenjeria de pat si prosoapele se schimba la fiecare 3 zile.

apartament-regim-hotelier-galati

8. Aveti mai multa intimidate

Intr-un astfel de apartament nu trebuie sa va treziti la ora fixa pentru a cobora la micul dejun, nu va deranjeaza nimeni dimineata pentru a va curata camera, nu auziti aspiratorul pe hol si nici discutiile vecinilor din camera alaturata (cum se intampla deseori la hotel). Pentru cei care cauta confidentialitate, un loc in care sa-si petreaca vacanta departe de ochii lumii si nu doriti sa fiti vazut iesind dintr-un hotel, apartamentul in regim hotelier e totdeauna cea mai buna varianta.

Personal am optat pana acum sa ne cazam in apartament cand am fost anul trecut la Barcelona dar si pe litoralul romanesc in Mamaia si Vama Veche.


Voi v-ati cazat in astfel de apartamente? De ce le-ati ales?

16 comentarii:

  1. In ultima vreme și eu caut cazare doar în apartamente cu regim hotelier. Dacă călătorești cu un copil mic e cu mult mai confortabil.

    RăspundețiȘtergere
  2. Aaaa...ce frumoase poze!!!!Sincer arata mult mai bine decat la hotel de 5 stele din Bucuresti unde am stat acum 4 ani!!!Bravo!Ingenioasa idee!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim2:11 p.m.

    Cred că sunt o idee bună apartamentele în regim de hotel. Nu știu ce aș face la Galați? Eu caut ceva de genul acesta în Toscana.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In Toscana preturile vor fi destul de mari, dar se poate sa gasiti studiouri.

      Ștergere
  4. Simona2:14 p.m.

    Noi mergem de ani de zile la cabane in munti cu prietenii si inchiriem toata cabana. E mai placut asa.

    RăspundețiȘtergere
  5. Daca se gasesc la preturi convenabile (ca mai sunt si exceptii) in mod sigur e mai placut si mai indicat, daca mai mergi si cu cei mici, cu atat mai mult. Am stat si eu de cateva ori la apartamente si chiar m-am simtit ca acasa.

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu am gasit cateva apartamente frumoase in Praga, clar mult mai spatioase decat camerele de hotel. Insa ne-am dat imediat seama ca nu ne avantajeaza pentru ca nu mergem in vacanta sa gatim(de ex). Mergem in vacanta(in strainatate) sa gustam din preparatele locale si asta se poate face doar daca iesi la restaurante. Evident ca dupa o zi intreaga de perindat printr-un oras turistic precum Praga sa zicem nu-ti mai arde sa vii acasa si sa gatesti. O alta problema o constituie problema receptiei. Trebuie sa sunam proprietarul cand ajungem. Pentru orice problema care intervine(lipsa caldura, dus defect) trebuie sa iau legatura (telefonica) cu proprietarul. Iti dai seama cat imi vine facutura de telefon mai apoi? Mie una nu-mi convine, eu toata viata m-am incadrat in abonament, nu am depasit valoarea acestuia (foarte mica).
    Plus ca nu sunt mai avantajoase la pret ca hotelurile. Preturile sunt cam aceleasi. Desi in general nu sunt fan mic dejun, in vacanta ma incanta optiunea asta inclusa in pret.
    Iti dai seama ca am analizat indelung ofertele de apartament vs cele de hotel si nici in Sighisoara si nici in Praga nu am agreat ideea de apartament. Eu una raman pe varianta clasica.
    Momentan.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noi am fost mereu in grup mare si asa pretul e mai bun si ai un confort mai ridicat. In Barcelona am fost 2 cupluri si un copil, iar in Vama 8 persoane :)

      Ștergere
    2. Noi am fost in Praga, doar eu si sotul, anul trecut in mai si am preferat la un apartament. In primul rand, ne-a placut sa avem mai mult spatiu (apartamentul avea in jur de 40 mp) si in al doilea rand, noi preferam sa avem acces la o bucatarie. Chiar daca mancam multe mese in oras, uneori e foarte placut ca dupa o zi lunga, sa stai in pijamale la tv si sa bei o sticla de vin si sa rontai cate ceva.
      Ne-a costat substantial mai putin decat la hotel, am avut tot comfortul (de la televizor cu satelit, wi-fi, pana la masina de spalat, bucatarie complet utilata si echipata etc) si cred ca vom mai face aceasta alegere si alta data...

      Ștergere
    3. Alexandra, daca ne-ai putea lasa si numele apartamentului ar fi de folos pentru alti calatori! Mersi

      Ștergere
    4. Cu intarziere, dar bine-inteles. Se numeste: Apartmán Kristýna
      http://www.booking.com/hotel/cz/apartma-n-krista1-2na.ro.html?sid=70ce777ad90b17ce3b3acf49ad5d9c5f;dcid=1;no_rooms=1;req_adults=2;req_children=0&

      Ștergere
  7. Hmmm... in Vama exista apartamente de inchiriat in regim hotelier?
    Nu stiam, imi poti da mai multe detalii, te rog? :P

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu te supara pe mine, dar Galati nu e un oras mic, e in top 10 cele mai mari orase din Romania, atat ca populatie cat si ca supafata. Da, are putine hoteluri si poate comparat cu Bucuresti nu e un oras mare, dar in niciun caz nu e un oras mic :)

    RăspundețiȘtergere