Film Hector and the search for happiness - calatorie in jurul lumii

Saptamana 118
 Hector and the search for happiness (2014)

filme-review-hector-and-the-search-for-happiness

Intr-o seara mi-a dat sotul meu pe stick acest film. A spus sa ma uit la el ca o sa-mi placa. Ciudat fiindca noi nu avem chiar aceleasi gusturi la filme, lui ii plac SF, filmele profunde, complicate si pline de fantezie. Am pus filmul asteptandu-ma la ceva ireal. Surpriza cea mare a fost sa vad ca e un film cu calatorii (despre care nu am auzit in viata mea), un film chiar bun, o comedie matura...

Personajul principal e Hector, un psiholog in jur de 35 de ani ce locuieste in Londra impreuna cu iubita lui. Viata lui se invarte in acceasi rutina plictisitoare: iubita lui are grija de micul dejun, de pachetul pentru servici, ii face nodul la cravata, ii da cheile la plecare si ii ureaza o zi buna. La slujba aceasi pacienti de ani de zile care se plang de aceleasi probleme la fiecare consultatie. Hector pe zi ce trece devine mai frustrat, mai obosit, mai irascibil si fara chef de viata. 
Intr-o zi ii vine o idee, sa faca un studiu despre ce ii fac pe oameni fericiti. Dar nu la Londra ci in jurul lumii. O anunta pe iubita, isi face rucsacul si zboara spre prima destinatie: China. Cu un carnetel in mana noteaza mereu raspunsurile oamenilor pe care ii intreaba. Ba mai mult jurnalul lui de calatorie e unul complex cu desene, fraze si amintiri. In avion isi face un prieten care ii face sederea placuta lui Hector in Shangai. Fiindca ii plateste o noapte la un hotel de lux, mese la restaurante scumpe si ii arata ce inseamna fericirea din punctul lui de vedere, adica luxul absolut. 
Urmatoarea destinatie e o calatorie in muntii Himalaya la o manastire, unde Hector invata ca pentru calugari fericirea nu e un drept ci o obligatie. Apoi zboara in Africa, la un prieten bun stabilit acolo ca sa vada ce inseamna fericirea in acest colt de lume. Calatoria lui in Africa se transforma intr-una foarte periculoasa asa ca afla pe pielea lui, in final ce inseamna sa scapi cu viata, sa fii liber si fericit. 
In final nu ar fi o calatorie in jurul lumii daca nu ar ajunge si in America, mai exact Los Angeles unde merge sa se intalneasca ca o fosta iubita. Nu are nici o intentie, vrea doar sa vada daca ea e fericita ...

Dupa cum vedeti filmul e plin de calatorii frumoase, peisaje superbe, dar mai presus de toate e despre oamenii pe care ii intalnesti pe drum si povestile lor de viata. Despre cum te pot schimba pe tine ca si calator intalnirile cu ei. Despre cele 15 definitii ale fericirii, pe care Hector le gaseste pe parcursul calatoriei. Fiecare definitie avand povestea ei. Asadar e un film de dezvoltare personala, despre oameni, povesti de viata, multe calatorii dar si o comedie la care am ras cu lacrimi de cateva ori. Va recomand sa il vedeti. O sa va placa.

hector-and-the-search-of-happines-film-calatorii

L-ati vazut? V-a placut? 

Click aici pentru a vedea mai multe -> FILME CU CALATORII

5 comentarii:

  1. SUPER!
    http://filmehd.net/hector-and-the-search-for-happiness-hector-in-cautarea-fericirii-2014-filme-online.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Alice, multumesc Corina pentru link, salvat, o sa ma uit cat mai curand! :)
    Alice, ai vazut The Water Diviner? Ti-l recomand. ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Il aveam si eu in plan, cred ca il las pentru weekendul urmator. Mi l-a recomandat cea mai buna prietena, si ea o pasionata de calatorii :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Am revenit sa-ti spun ca ne-a placut la amandoi, mie si sotului. Thank you! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Mihaela, ma bucur ca ti-a placut!
      Am sa ma uit la filmul recomandat de tine cat de curand. Deja l-am scos :)

      Ștergere