Cat costa o vacanta la Munchen (Preturi 2020)

Munchen sau Munich (dupa denumirea pe engleza) este al treilea oras ca marime din Germania, iar din punct de vedere turistic este foarte apreciat datorita regiunii in care se afla, Bavaria. Aceasta regiune adaposteste unde din cele mai frumoase castele din Europa cum ar fi: Castelul Neuschwanstein si Castelul Linderhof. Munchen e cunoscut de asemenea pentru celebrul festival Oktoberfest dar si pentru frumoasele cladiri si parcuri din oras. Daca vreti sa va planificati o vacanta in Munchen sau trebuie sa mergeti in interes de serviciu, m-am gandit sa va ajut cu preturile la transport, cazare si obiective turistice in Munchen in 2020.

cat-costa-o-vacanta-in-munchen

Transportul la Munchen cu avionul in 2020

Cel mai ieftin si confortabil mod de a ajunge la Munchen e cu avionul. Din Romania puteti zbura spre Munchen din Bucuresti de trei ori pe zi, avand zbor direct sau cu escala daca alegeti sa decolati de pe celelalte aeroporturi din Romania. Un bilet de avion spre Munchen in 2020 costa de la 110 euro dus-intors (taxe de aeroport incluse) si il puteti lua la acest pret de >>> AICI 

Cazare ieftina in Munchen in 2020
Ca de obicei, cea mai ieftina cazare o gasiti la localnici. Site-ul Airbnb are o lista enorma de camere private si apartamente oferite de localnici in Munchen. Inscrie-te gratuit pe site si primesti din partea mea un Voucher de 20 de euro care se deduce automat la prima voastra rezervare pe site. >>> VOUCHER AICI

Hoteluri bune si ieftine in Munchen in 2020
Hotelurile in Munchen au standarde de calitate ridicate. Camerele sunt mari si cel mai adesea sunt mobilate modern. Am ales pentru voi cele mai bune hotel-uri, aproape de centru si cu un cost convenabil.
Atentie!!!Pretul de mai jos pot sa se schimbe in functie de sezon si gradul de ocupare!

Mai jos cateva Hoteluri ieftine si bune din Munchen (pretul e pt 2 persoane)
  • O noapte in  >>>  Pension Locarno (nota 7.4)= 55 euro/camera dubla/noapte
  • O noapte in  >>>  Hotel Dolomit (nota 7.4) = 55 euro/camera dubla/noapte
  • O noapte in  >>>  Litty's Hotel (nota 7.3) = 60 euro/camera dubla/noapte
  • O noapte in  >>>  Hotel Monaco 3* (nota 8.0) = 75 euro/camera dubla/noapte, mic dejun inclus
  • O noapte in  >>>  Hotel Royal 3* (nota 7.9)  = 80 euro/camera dubla/noapte
Mai jos cateva Hoteluri de Lux (4 stele) la preturi rezonabile (pentru 2 persoane)

Cat costa transportul de la aeroport in Munchen in 2020
Aeroportul din Munchen se afla la 30 km de centrul orasului. Cel mai bun mijloc de transport pentru a ajunge in centrul orasului Munchen este autobuzul Lufthansa Airport Bus. Acesta pleaca din 10 in 10 minute iar un tichet costa:
Adult = 11 euro dus/ 17 euro dus-intors; gratuit copil sub 6 ani;
Copil 6-14 ani = 6 euro dus sau 11 euro dus-intors.
*Biletele se iau de la sofer*

Cat costa transportul  in Munchen in 2020
In Munchen transportul in comun e putin diferit de restul oraselor din Europa, in sensul ca metroul e impartit in S-Bahn si U-Bahn adica metroul Urban si Suburban. Biletul costa in functie de cate statii mergeti dupa urmatoarea regula: 
Un tichet de 1.4 euro = 4 statii de autobuz/ tramvai sau 2 statii de metrou pe S-Bahn sau U-Bahn. Daca aveti de mers mai multe statii un tichet costa 2.7 euro. Copii cu varsta  cuprinsa intre 6 si 14 ani platesc 1.3 euro oricate statii au de mers. Copii sub 6 ani calatoresc gratuit.

*Abonamentul de o zi pe toate mijloacele de transport = 6.20 euro individual sau 11.70 euro pentru maxim 5 persoane ce calatoresc impreuna. 
*Abonamentul de o saptamana (7 zile consecuvinte) pe toate mijloacele de transport IsarCard = 11.40 euro (cu acest abonament pot merge cu voi gratuit si copii ce au intre 6 si 14 ani daca calatoriti dupa 9 dimineata)
*Abonamentul de o luna pe toate mijloacele de transport IsarCard = 51.60 euro (cu acest abonament pot merge cu voi gratuit si copii ce au intre 6 si 14 ani daca calatoriti dupa 9 dimineata).
*Linia de autobuz 100 Museenlinie este cea mai folosita de turisti fiind conectata cu majoritatea obiectivelor turistice de interes. Acest autobuz merge din 10 in 10 minute.

Top 10 obiective turistice in Munchen si pretul lor in 2020
  • Residenzmuseum (Palatul Royal) = 7 euro adult/ 6 euro seniori 65+. Copii sub 18 ani intra gratuit, la fel si pers. cu dizabilitati.
  • Tezaurul National ( se afla tot in Residenzmuseum) dar are bilet separat = 7 euro adult/ 6 euro seniori 65+ ; Copii sub 18 ani intra gratuit, la fel si pers. cu dizabilitati.
  • Deutsches Museum (Muzeul de stiinta) unul din cele mai importante muzee din Munchen = 11 euro adult/ 4 euro copil, copil sub 6 ani intra gratuit
  • Muzeul Munchen (De Arta) = 7 euro adult la toate expozitiile si 4 euro doar la expozitiile permanente. Pretul e redus cu 50% pt studenti, persoane cu dizabilitati si seniori.
  • Muzeul de Jucarii (Spielzeugmuseum) se afla in Marienplatz = 5 euro adult/ 1 euro copii
  • Alte Pinakothek (Galerie de arta Europeana) = 4 euro adult/ 2 euro copil. Dumineca intrarea e 1 euro.
  • Biserica catolica Peterskirche are un turn ce poate fi vizitat pt superba panorama (are 306 scari) =  2 euro adult/ 1 euro copil sau student.
  • Muzeul Evreiesc ( istoria evreilor din Munechen) = 6 euro adult/ 3 euro seniori/ gratuit copil sub 18 ani
  • OlympiaPark (stadionul folosit incepand cu Olimpiada din 1972. Stadionul poate  fi vizitat in cadrul unui tur ghidat = 7.5 euro adult/ 5 euro seniori, studenti, copii.
  • Tierpark Hellabrunn (Gradina Zoologica cu peste 5000 de animale) = 14 euro adult/ 5 euro copil 4-14 ani, Gratuit copil sub 4 ani
  • English Garden (unul din cele mai mari si frumoase parcuri din Germania), Paläontologisches Museum ( muzeul cu dinozauri si alte fosile), Marienplatz (piata centrala) si catedrala Frauenkirche (cea mai frumoasa din Munchen) sunt toate GRATUITE

3 comentarii:

  1. foarte bune informatii, multumim!

    RăspundețiȘtergere
  2. Muzeul de jucarii!! Vreau sa il vaad si eu odata :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Mereu faci foarte bine sa cauti preturi bune pentru cititori. Si chiar ai gasit. 50-60 euro pentru o dubla este un pret excelent. Si nici avionul nu-i rau!

    RăspundețiȘtergere