Film Redwood Highway - o calatorie de 80 de mile pe jos in America

Saptamana 134
Redwood Highway (2013)

redwood-highway-poster

Pana acum am vazut 3 filme cu calatorii pe jos: Tracks, Wild, The Way si toate mi-au placut foarte mult asa ca am zis ca e cazul sa ii dau si acestui film o sansa chiar daca e mult mai putin cunoscut si actiunea se petrece in America. N-am avut mari asteptari de la el dar cel putin a fost mai bun decat credeam, de aceea m-am hotarat sa scriu o recenzie.

Filmul prezinta povestea lui Marie, o doamna in varsta de 75 de ani, internata intr-un azil de batrani. Zilele le petrece facand plimbari lungi si luand parte la activitatile comune desi gandul ei este mereu la Coasta Oregon, locul unde s-a casatorit si unde nu a mai ajuns de peste 45 de ani. Intamplarea  face  ca intr-una din zile fiul ei o viziteaza ca sa-i aduca aminte de nunta nepoatei, ce culmea ... va avea loc fix acolo, pe coasta Oregon, pe malul marii. Desi initial nu doreste sa mearga fiindca nu e deloc de acord cu nunta fetei, fiindca considera ca e prea  tanara si viitorul sot prea in varsta pentru ea, in final se hotaraste sa mearga. Din dorinta de a face lucrurile pe cont propriu, decide sa plece din azil pe furis  si sa mearga pe jos cei 80 de mile pana acolo. Disparitia ei bursca provoaca familiei multe griji si autoritatile sunt pe urmele ei pentru a o gasi, dar Marie e departe, se bucura de aceasta mare aventura in care a pornit, pe parcursul careia  intalneste numerosi oameni ce o inspira, in special un barbat mai in varsta ce ii da lectii despre viata dar si despre sine. In final, in doar cateva zile Marie incepe sa vada viata total altfel, are curajul sa isi infrunte orice temeri si se bucura ca nepoata ei are curajul de a lupta pentru visele ei. 

Stiti  ce mi-a placut la acest film? Modul in care trezeste spiritul de aventura in tine dar si modul in care iti arata ca dorinta de a calatori poate infrunta orice prejudecati, orice boala si orice motive te-ar putea opri. Dorinta de libertate, de cunoastere nu are varsta. Marie a fost o curajoasa, a dormit singura in padure, a infruntat ploi si vijelii si si-a dus planul la bun sfarsit. Filmul prezinta multe peisaje frumoase de pe coasta dar si din parcul National Redwood si arata foarte multe aspecte pe  care le poti intalni intr-o calatorie pe jos in America. Unele bune, unele rele. 

redwood-highway-film-cu-calatorii


L-ati vazut? V-a placut? 

Click aici pentru a vedea mai multe -> FILME CU CALATORII

5 comentarii:

  1. Descrierea ta mi-a captat interesul, chiar as vrea sa-l vad. Din comoditate multe lucruri nu facem, nu ne asumam riscuri.

    RăspundețiȘtergere
  2. wow..super..si e in oregon..sigur ma uit!:) ms pt recomandare

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce doamna curajoasa, sa doarma singura in padure, haha. Chiar simt de aventura, nu gluma!

    RăspundețiȘtergere
  4. Pare dragut filmul, iar pe Shirley Knight am simpatizat-o mereu.

    RăspundețiȘtergere