Review FILM Tokyo Fiancee - cel mai bun film cu Japonia

Saptamana 144
Tokyo Fiancee (2014)

film-tokyo-fiancee-poster


Un prieten bun a fost plecat 2 saptamani in Japonia si s-a intors cu tolba plina de povesti. Mi-a adus cadou cateva carticele si niste reviste cu tot felul de curiozitati si e atat de entuziasmat incat si acum, dupa aprope 1 an, inca imi mai povesteste despre Japonia. Rescunosc ca m-a facut curioasa si de atunci cand dau peste un film cu Japonia il scot, in special pentru el, sa ii mai potolesc dorul. Pana acum n-am vazut decat 3 filme bune cu Japonia : One Million yen girl, Lost in Translation si Hula Girls, iar azi am sa va povestesc despre al-4-lea, un film mai nou si foarte bun ce prezinta Japonia mai complex decat un documentar as putea spune. 

Filmul Tokyo Fiancee prezinta povestea lui Amelie, o tanara nascuta in Kansai (Japonia) dar dintr-o familie de belgieni ce s-au intors in Belgia cand avea ea 5 ani. Acum are 20 de ani si revine in Tokyo fiindca doreste sa cunoasca mai bine cultura japoneza, iar visul ei este sa devina o scriitoare japoneza veritabila. O data ajunsa in Tokyo se inscrie la un curs de limba japoneza si pentru a se putea intretine preda limba franceza la japonezi. Asa il cunoaste pe Rinri, un tanar carismatic care ii devine tot mai apropiat, un prieten cu care isi petrece majoritatea timpului tinand lectii de franceza in parcuri, cafenele si diferite locuri superbe din Tokyo. Foarte repede incep o idila, calatoresc prin Japonia impreuna si povestea lor de dragoste pare sa fie perfecta. Sa fie oare totul atat de simplu?

Ce mi-a placut la filmul Tokyo Fiancee? Totul! Este o poveste spumoasa, usor misterioasa si foarte interesanta ce dezvaluie multe despre Japonia dar mai ales despre japonezi. Diferentele culturale sunt foarte vizibile si filmul dezvolta foarte bine acest subiect. Cum sunt intalnirile dintre prieteni in Japonia? Cum este o cina in familie? Cum se desfasoara o poveste de dragoste? Filmul mi-a amintit obiceuri despre care citisem si in cartea `Iertati-ma ca nu sunt Japonez`. Este un film de calatorie foarte bun fiindca prezinta diverse locatii din Japonia. In prin plan este Tokyo dar protagonistii fac excursii pe muntele Fiji, insula Sado si ii regasim pe strazile din Shinjuku. Peisaje de vis, privelisti cosmopolite, pisinele naturale cu sulf si crestele muntilor acoperite de zapada. Cutremure si alte catasotrofe. O calatorie prin gastronomia japoneza ...  Filmul este foarte complex, aproape un documentar, dar totul impachetat intr-o poveste romantica draguta, de aceea il recomand.

film-calatorii-review-tokyo-fiancee

L-ati vazut? V-a placut? 

Click aici pentru a vedea mai multe -> FILME CU CALATORII

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu