Pe unde am calatorit in 2016 - cel mai bun an al meu

Anul trecut ma plangeam ca am avut cel mai prost an in ceea ce priveste calatoriile. Calatoriile din 2015 au fost mai mult iesiri din cotidean (fiindca au fost weekend-uri si scurte plecari) decat vacante. In 2016 trebuia sa imi iau revansa. Trebuia sa calatoresc, sa fac o vacanta adevarata. Aveam si bugetul ceva mai mare avand in vedere ca mi-am strans banuti in 2015 si tot n-am mai mers nicaieri. Dar cand te dezobisnuiesti sa mergi in vacante .... e tare greu sa te pornesti din nou. Insa o data ce m-am pornit nici nu m-am mai putut opri si iata ca acum pot spune ca 2016 a fost cel mai bun an al meu, in ceea ce priveste calatoriile. Pe blog n-am reusit sa acopar mai nimic, fiind in permanenta plecata (sau facand pregatiri de plecare) dar anul acesta sper sa reusesc sa va povestesc toate peripetiile mele si sa revin la vechiul format al blogului cu cel putin 3 articole saptamanale. 

Pana atunci sa incepem primul articol pe 2017 facand o aruncare cu privirea peste toate destinatiile din 2016. Tineti-va bine! Sunt multe! Unele despre care nu am mai spus niciodata pana acum pe blog!



In luna iunie am facut prima iesire in Serbia. Serbia nici macar nu facea parte din harta Europei pentru mine, era asa o tara in care voi ajunge candva .... cumva. Dar fiindca tot simteam ca trebuie sa merg undeva, intr-o zi m-am enervat si am zis maine plec! Orice ar fi plec! Oriunde ar fi plec! Asa am ajuns o saptamana in Belgrad. Mi-a placut mult mai mult decat imi imagineam, asa ca va recomand si voua sa mergeti.

Citeste articolul aici >>> Totul despre o vacanta in Belgrad si de ce iubesc capitala Serbiei




In lunia iulie am facut circuitul Elvetiei in colaborare cu agentia TerraVista despre care am inceput sa va povestesc pe blog. A fost un circuit foarte complex de 10 zile prin care am acoperit mare parte din Elvetia si Austria si mici opriri in Germania (la castelele Bavariei) Italia (Milano si lacul Maggiore) si Franta (la Chamonix, urcare pe Mont Blanc). Acest circuit a fost motorul de pornire al vacantelor in 2016. Peisajele ce le-am vazut in Elvetia o sa-mi ramana vii pentru totdeauna, iar restul excursiilor au fost un bun prilej de a visa la mai mult.

Citeste toate articolele aici >>> Circuitul Elvetiei in 10 zile








Tot in luna iulie am fost o saptamana in Brasov
Imediat dupa ce m-am intors din circuit l-am dus pe Kari la Bran la tabara de vara British Camp, unde a stat o saptamana. Cu ocazia asta m-am gandit ca nu are rost sa revin la Cj pt ca apoi sa ma intorc inapoi la Bran ci mai bine sa raman si sa explorez Brasovul mai ales ca il vazusem mereu pe fuga. In Brasov m-am cazat la Mara Hostel, un loc de intalnire a calatorilor de pe mapamond. Turistii ce i-am intalnit acolo m-au facut sa-mi doresc mai mult, sa vad totul ca o calatorie si prinsa in spiritul lor am facut impreuna o excursie de o zi la o familie de tigani din Targu Mures si intr-o alta zi am mers in Poiana Brasov. Restul zilelor le-am petrecut in Brasov, hoinarind pe strazi, luand masa la restaurante bune si seara ma prindea consumand cocktail-uri la terasele din Piata Sfatului. A fost perfect!

Citeste toate articolele aici:
>>> Vacanta de o saptamana in Brasov
>>> In vizita la tiganii din Targu Mures
>>> Pe Masivul Postavaru din Poiana Brasov




Weekend in Transalpina
In luna august am avut din nou o saptamana mai libera cand l-am dus pe Kari la Tabara de vara de la Iara. Atunci am facut cu prietenii o iesire pe Transalpina, o locatie din Romania la care visam de mult si o noua vizita prietenilor din Oradea. In rest zilele au trecut fara sa imi dau seama.

Citeste articolul aici >>> Traseu de weekend pe Transalpina si Valea Oltului



O luna in India
Dar apoi a venit Septembrie. Urma ziua mea si m-am decis de pe o saptamana pe alta sa-mi fac un cadou de proportii. O vacanta pe cont propriu, singura, in India! A fost o nebunie de moment pe care nu o voi regreta niciodata. De cativa ani imi doream aventura, imi doream Asia, imi doream altceva. Urma sa implinesc 29 de ani si eu ma tot invarteam in acest bol de cristal numit Europa. Stiam cum functioneaza lucrurile aici, vroiam sa vad cum e in celalalt capat al lumii. Asa ma-am hotarat si m-am dus. Am facut India in zig zag, de la Sud, la Nord, la Est si inapoi in Sud. Am colindat India timp de o luna, o vacanta fara plan si fara itinerar. Am facut totul Last  Minute dar asta este cea mai frumoasa parte a calatoriei, cand ai libertatea de a face orice, de a merge oriunde. O vacanta fara plan si fara asteptari trebuia sa fie reteta succesului si a fost. India fost experienta vietii mele si lucrez acum la articole pentru blog.





Luna Octombrie m-a prins in Malaezia, tara Bonus. Din India am zburat in Kuala Lampur fiindca de acolo aveam zborul inapoi spre Romania. Cand am aterizat in Malaezia nu stiam absolut nimic dar mi-am alocat 2 saptamani ca sa aflu. Vroiam sa inchei toata aceasta aventura cu stil, pe o plaja cu nisip alb si am facut-o. In Malaezia am avut parte de multe experiente, unele pozitive (oameni, peisaje, locuri) si unele mai putin pozitive (am zburat cu bicicleta in ocean, m-am racit cobza, era sa raman blocata pe o insula) dar in final m-am intors cu bine acasa. Mai fericita ca niciodata, mai plina de energie, mai bogata prin toate experientele ce le-am trait!






Vacanta de Revelion in Italia
In lunile Noiembrie si Decembrie m-am acomodat din nou la clima si ritmul de viata din Romania. Am inceput din nou lucrul, am mers cu Kari la patinoar si Craciunul l-am petrecut in familie, cantand colinde, mancand preparate traditionale si desfacand cadouri. 
Apoi de Revelion, tot asa de pe o zi pe alta ne-am hotarat o mana de prieteni sa mergem in Italia, la prietena noastra L. ce s-a mutat acolo cu serviciul pentru 1 an, in regiunea Emilia-Romagna. Pana acum facusem 7 vacante in Italia dar regiunea asta n-am prea reusit sa o vizitez asa ca weekendul de Revelion m-a prins in vacanta, alaturi de prieteni, colindand strazile din Bologna, Verona, Parma si Reggio Emilia. 




Acum daca ma uit peste planul ambitios ce l-am facut la inceputul lui 2016  imi dau seama ca m-a ajutat la ceva. Nu neaparat ca sa ajung in destinatiile ce le-am trecut acolo, dar macar m-am ambitionat sa visez mai mult, sa zbor mai departe! Am avut un 2016 minunat in ceea ce priveste calatoriile!

Citeste si celelalte articole din aceasi serie:


Voi pe unde ati calatorit in 2016???

Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi toate postarile accesati Cuprinsul blogului (click)!

8 comentarii:

  1. SUPER TARE! La India nu mă așteptam ...! Bravo, Alice! Rămâi sursa mea de inspirație nr. 1.

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari!!!! India, Malaezia...ai ajuns departe ;-)

    RăspundețiȘtergere
  3. Frumoa an Alice.Imi plac calatorii:)
    Am avut si eu un an bun:
    https://haihui-prin-lume.blogspot.de/2016/12/our-trips-2016.html

    RăspundețiȘtergere
  4. Wow! Ce mult ai călătorit! Felicitări! În India îmi doresc tare de tot să ajung, e locul în care aș pleca singură cu bilet doar dus....

    RăspundețiȘtergere
  5. Fabulos. Iti doresc un an la fel de bun si amintiri speciale.

    RăspundețiȘtergere
  6. Wow ce frumos,eu doar visez la aceste destinatii,abia astept sa citesc in detaliu despre fiecare destinatie

    RăspundețiȘtergere
  7. Grozav, India, abia astept sa-ti scrii impresiile!
    Eu sunt... pe STOP :)

    RăspundețiȘtergere