Plimbare prin Fitzrovia - Cartierele Londrei

Astazi va povestesc despre Fitzrovia, un cartier din centrul Londrei prin care am trecut de nenumărate ori, însă nu l-am vizitat niciodată ca la carte. De ce Fitzrovia? Inițial m-a tentat partea istorica cu alei serpuitoare înguste, cunoscute sub numele de "Snickelways" și curțile interioare cunoscute sub numele de "Mews" ce datează din anii 1700. Apoi latura artistica și boema fiindcă Fitzrovia este un loc privilegiat, iubit in special de scriitori și artiști. Pub-uri tradiționale, restaurante faimoase, birouri fumurii, rezidente moderne și Hotel-uri de lux întregesc cartierul și îl fac "unul din cele mai bune cartiere în care sa locuiești în Londra" , conform The Sunday Times. 

Cartierul-Fitzrovia-Londra-de-vazut

Locul de întâlnire a artiștilor în Fitzrovia e în "Fitzroy Square Garden" un scuar mare, pietonal, cu o oaza de verdeață în mijloc înconjurat de casele aristocraților din oraș. Câteva clădiri sunt acum ambasade. 
Fitzroy-Square-Londra

Fitzroy-Square-Londra

Sunteți familiarizati cu ușile încadrate de flori din pozele de pe Instagram cu Londra? În Fitzrovia le-am găsit în doua locuri, la "Broski Lounge" și "Mr Fogg's" 

Poze-de-Instagram-Fitzrovia

poza-de-instagram-Fitzrovia

Pe urmele trecutul în Fitzrovia - la muzeul de jucării "Pollock’s Toy Museum". Acest muzeu prezinta o colecție de jucării în principal victoriene, afișate în șase camere mici. 

Pollock’s-Toy-Museum-Fitzrovia-Londra

Pollock’s-Toy-Museum-Fitzrovia-Londra

Colville Place e una din cele mai vechi alei rezidențiale din Londra (datează din 1759). E o străduță cu uși colorate și foarte multe flori în ghivece. 

Colville-Fitzrovia-Londra

Colville-Fitzrovia-Londra

Colville-Fitzrovia-Londra

In a câțiva pași și am ajuns în fata celei mai emblematice clădiri din Fitzrovia "Charlotte Street Hotel" 

Charlotte-street-Hotel-Fitzrovia

Cadre ce-mi amintesc de un film vechi în "Pasajul Newman" ce datează din 1746 

Pasajul-Newman-Fitzrovia

Pasajul Rathbone e varianta moderna a cartierul Fitzrovia, e ca o trecere printr-un Tunel cu neon. 

Pasajul-Rathbone-Fitzrovia

In Rathbone Square am găsit o cafenea secreta, cu lampioane, steaguri colorate și mobilier în stil vintage. 

Rathbone-Square-Fitzrovia

Cel mai vechi magazin cu antichități din Fitzrovia este "Pollocks Theatrical Print Warehouse". Era închis când am ajuns acolo, însă vitrina spune o poveste. 

Pollocks-Theatrical-Print-Warehouse

Pollocks-Theatrical-Print-Warehouse

In Fitzrovia sunt foarte multe pub-uri istorice. Practic câte unul la fiecare colt de strada. Am fotografiat cel puțin 5, însă as fi stat la o bere doar în unul, la "The Fitzroy Tavern" 

pubs-Fitzrovia

pubs-Fitzrovia

Biserica cartierului se numește, "All Saints Church" și este fără nici o îndoială, una din cele mai frumoase biserici ce le-am văzut în Londra. Pictata din podea pana în tavan, cu coloane în stil gotic, vitralii mari, icoane imense și un altar înalt, deosebit. 

All-Saints-Church-Fitzrovia

All-Saints-Church-Fitzrovia

All-Saints-Church-Fitzrovia

Secțiunea dintre Goodge Street și Percy Street are mai multe restaurante bune pe metru pătrat decât aproape orice altă zona din Londra. Mi-a atras atenția restaurantul concept de street Food din Singapore și cel cu "Salt Roasted Beef". Arome amețitoare la fiecare pas. 

restaurante-Fitzrovia

Dacă va plac artele vizuale, arhitectura contemporana și vreți sa vedeți mișcări artistice din întreaga lume, va recomand galeriile de arta din Fitzrovia. Am intrat doar în 2, unul cu o pictura sinistra, și unul cu sculpturi și opere de arta micuțe. Ambele foarte interesante. 

Galerii-de-arta-Fitzrovia

Galerii-de-arta-Fitzrovia

Galerii-de-arta-Fitzrovia

O atracție turistica importanta din cartier pe care îl vezi de pe orice strada este turnul BT (British Telekom) ce a fost cândva cel mai înalt punct de panorama din Londra, având 177m. La ultimul etaj este un restaurant rotitor. 

Turnul-BT-Fitzrovia

Cea mai frumoasa surpriza a fost Capela din Fitzrovia. Inconjurata de birouri fumurii,mari si impunătoare, capela pare foarte micuța din exterior, însă e o oaza de relaxare și charm in interior. E unul din cele mai iubite locuri pentru ceremonii de căsătorie din Londra. 

Capela-Fitzrovia

Capela-Fitzrovia

Capela-Fitzrovia


Care e parerea voastra despre Fitzrovia?
Ce loc v-a placut cel mai mult din plimbarea mea?


😍 Apreciez comentariile voastre pe blog  😍


Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

8 comentarii:

  1. Am avut o singura zi la dispozitie pentru a vizita Londra, mi-ar placea sa ma reintorc si sa ma pierd pe stradute. Acesta este farmecul unui oras, si bucuria unei vacante.

    RăspundețiȘtergere
  2. M-au atras stradutele stramte si pline de caldura si culoarea florilor. In plus, mi-a placut modelul gresiei, din asta am si eu acasa :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi plac toate fotografiile postate, efectiv ne-ai luat cu tine in excursie ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ti-am mai zis vreodata ca faci poze superbe? Simt ca vad aievea locurile pe care tu ni le prezinti, cand ma uit la ele. Cat de frumoasa este capela!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mie îmi place mult de tot arhitectura, chiar mi-ar plăcea și mie să vizitez acele meleaguri, după ce trece toată nebunia asta.

    RăspundețiȘtergere
  6. Moamma cât e de frumos.... Străduțele și clădirile londoneze sunt adevărate bijuterii din punctul meu de vedere

    RăspundețiȘtergere
  7. Anonim6:31 p.m.

    Toate mulțumesc lui Dumnezeu atotputernic pentru că l-a adus pe Dr. DAWN să-mi salveze căsnicia, soțul meu a început să se poarte ciudat, să înșele și să bea făcând tot felul de lucruri, am încercat să caut ajutor din diferite locuri, dar nimic nu a funcționat până l-am întâlnit pe Dr. DAWN, care m-a ajutat și acum Căsătoria mea este dulce, plină de dragoste și fericire. Dacă aveți căsătorie, relație sau fertilitate E.T.C, contactați Dr DAWN, el vă va ajuta cu siguranță:
    Whatsapp: +2349046229159
    dawnacuna314@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  8. Anonim6:32 p.m.

    Sufer de herpes în ultimii 1 an și 8 luni și de atunci am urmat o serie de tratamente, dar nu a existat nicio îmbunătățire până când am dat peste mărturii ale Dr. DAWN despre modul în care a vindecat diferite persoane de diferite. boli din întreaga lume, apoi l-am contactat și pe el. După conversația noastră, mi-a trimis medicamentul pe care l-am luat conform instrucțiunilor lui. Când am terminat de luat medicamentul pe bază de plante, am fost la un control medical și, spre cea mai mare surpriză, m-am vindecat de herpes. Inima mea este atât de plină de bucurie. Dacă suferiți de herpes sau de orice altă boală, îl puteți contacta astăzi pe Dr. DAWN la această adresă de e-mail:

    dawnacuna314@gmail.com
    Whatsapp: +2349046229159

    RăspundețiȘtergere